پرونده ویژه ۵ | آصف بیات از چالشهای پیش روی جنبش «زن، زندگی، آزادی» میگوید
«زندان در زندان»، رنجنامۀ خانم فائزه هاشمی عزیز که در زندان اوین نوشته شده را خواندم و سخت غمگین شدم. فعالیت های سیاسی و مدنیِ فائزه خانم را از دهۀ هفتاد شمسی رصد کرده و
آزار بهائیان در ایران سابقهای طولانی و دامنهای وسیع دارد چرا که هم دولتها و هم ملت در آن دخیل بوده اند. آیا زمان آن نرسیده که این کارنامه وجدان عمومی را بیدار کند؟ مهمانهای برنامه: حسن یوسفیاشکوری و زکریا مشکور کابلی هر دو پژوهشگر دینی.
برای اولین بار بعد از استقرار جمهوری اسلامی مردم در اعتراضات خیابانی دست به حرکتی اعتراضی زدند که هدفش روحانیون بود…
مبانی «جنبش ژینا» در گفتوگو با مهدی نوربخش
مشکل معترضان با روحانیون فراتر از امر سیاسی است و هر چند عده قلیلی از روحانیان، مخالف سیاستهای نظام بودهاند اما …
احمد زیدآبادی در گفتوگو با زیتون: اگر من ننویسم کار خیلیها تعطیل میشود
از زمان آغاز روند مدرنیزاسیون در ایران توسط رضاشاه، یکسانسازی در پوشش و لباس و کشف حجاب تبدیل به ابزاری سیاسی برای ایجاد اصلاحات
گسترش درگیریهای نظامی میان نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی با اسرائیل پس از حملات هفتم اکتبر حماس، خاورمیانه را در وضعیتی خطیر قرار داده است. با
یکی از شبهاستدلالهایی که طرفداران جمهوری اسلامی (مانند رضا نصری) مدعی استاندارد دوگانه غرب درباره به فروش تسلیحات جنگی به کشورهای دیگر صورت بندی می کنند ازین قرار است که: غرب به اوکراین و اسراییل
آیا از بحثهای فلسفی خسته میشوید؟ آنها را برای زندگی روزمره بیهوده میدانید؟ و یا میخواهید بدانید بدون وجود فیلسوفها زندگی بر ما چگونه خواهد گذشت. در این پرونده و مجموعه میزگردهای آن، اهالی نامآشنای فلسفه به همین موضوعات میپردازند. آنها در این نشستها از تأثیر «فلسفه تحلیلی» بر «زندگی روزمره» خواهند گفت و از نسبت میان فلسفه تحلیلی با معنای زندگی و محیط زیست و گردشگری خلاق …
وقتی عینی و از بالا به زندگی نگاه میکنیم، میبینیم که واقعا همه چیز بی اهمیت است چون هیچ کدام از ما تا دویست سال آینده زنده نخواهیم بود حتی اگر خالق یک اثر مهم باشیم یا ثروتمندترین فرد قرن خود باشیم بازهم این عالم تدریجا از بین میرود…
پوپر میگوید که هر زن و مردی فیلسوف است، فقط برخی فیلسوفهای بهتری هستند. این برداشت غیرنخبهگرایانه از فلسفه به زندگی روزمره ارتباط پیدا میکند.…
این پرونده قصد دارد تا عرصه «کبوتران» را در «سیاست خرد» از عرصه «بازها» در «سیاست کلان» تفکیک کند.
کیان تاجبخش در کتابش به موانع و دشواری هایی پرداخته که پیش روی هر پژوهشگر مستقلی قرار دارد. از جمله این موانع دسترسی به داده و اطلاعاتی است که طبق قوانین جمهوری اسلامی باید آزادانه در اختیار همگان باشد. با وجود این موانع کتاب تاجبخش می تواند روند اقتصاد سیاسی ایران را برای سال ها تخمین بزند.
محسن کدیور پروژهی فکری جمعی از نواندیشانِ مسلمان از جمله سروش را «تجدیدنظر در اسلام» میداند، که چیزی از «بنیادهای اسلام» باقی نگذاشته، و عبدالکریم سروش هم این سخنانِ کدیور را «قشری» و «تکفیرگری» میخواند که «باب نقد علمی را بهروی خود و دیگری میبندد»…
بازنشر مطالب با ذکر منبع آزاد است. ۱۳۹۴-1401