محمد خاتمی: آن روزی که نه حصری باشد و نه حبسی، نزدیک است

زیتون-  رییس جمهوری سالهای اصلاحات در دیداری به مناسبت روز معلم گفت:« امیدوارم روزی برسد که در این کره خاکی زندانی، محبوس و محصوری نباشد، گرچه این آرزوی دور و درازی است اما انسان دوست دارد هیچ حبس و حصر و زندانی در هیچ کجای دنیا و محدودیتی نباشد و هیچ معلمی دربند نباشد. البته منظور این نیست که اگر معلمی جرم و جفایی کرد با او برخورد نشود ولی باید تلاش کنیم که جامعه معلمی ما جرمی مرتکب نشود و مهم تر اینکه به بهانه های مختلف اعلام نشود که معلم و غیرمعلم مجرم است و با او برخورد شود.»
وی در ادامه سخنانش به نقل از سایت خاتمی مدیا افزود:« در فضای جدیدی قرار گرفتیم که شاید به عملی شدن این آرزو نزدیک تر شده باشیم. فضای باز و امن به جای فضای بسته و محدود در جامعه به هر بهانه ای که هست و باید بتوانیم در این فضا از همه نیروهایی که دلشان برای نظام و جامعه و مردم می سوزد، بهره بگیریم و به سوی گشایشی پیش برویم که آقای رئیس جمهور هم در وعده هایشان بیان کردند. کاری که در انتخابات اخیر انجام شد می تواند مقدمه ای در این مسیر باشد.»
خاتمی با اشاره به نتایج انتخابات اخیر بیان کرد:« در انتخابات دیدیم چطور افراد با وجود اختلاف نظرهایی که داشتند در زمینه تشخیص و پایبندی به مصالح کلی و منافع کشور در کنار یکدیگر قرار گرفتند که این نشان دهنده بالا رفتن عقلانیت جامعه بخصوص جریانات سیاسی است که از تقابل به تعامل می رسند و نتیجه اش را نیز می گیرند و مردم نیز با حضور گسترده خود آن را تایید می کنند که این مهم است. آیا ما نباید از این موقعیت استفاده کنیم و در همه سطوح به سوی همدلی برویم؟ این هم در مورد حاکمیت است هم درباره مردم.»
وی توضیح داد:« سیاستِ برخورد که ممکن است برخی جریانات داشته باشند مبنی بر اینکه حتما باید با نظام برخورد و آن را ناامن کرد، سیاستی نادرست است و به نتیجه ای هم نمی رسد. آن طرف قضیه هم که حکومت احساس کند با هرچه نمی پسندد، برخورد کند نیز سیاست نادرستی است؛ البته زور دولت و قدرت و حکومت بیشتر است و برخوردهای او ممکن است دردآورتر و شدیدتر باشد اما برخورد از هر طرف که باشد، مساله ساز است و باید همه با هم کوشش کنیم که با تعامل و سعه صدر به حل مشکلات اساسی بپردازیم.»
وی با اشاره به عقلانیت جمعی بیان کرد:« موفقیت به دست آمده باعث شد از فضای نادرست تحریم در انتخابات ۹۰ به جایی برسیم که همه گروهها به ضرورت و لزوم مشارکت و رفتن پای صندوق ها و لزوم دخالت در امور برسند که این رشد بسیار مهمی است و برای رسیدن به آن، همراهی و ائتلاف صورت گرفت و ملت هم جواب خوبی دادند.»
خاتمی با بیان اینکه «می شود از گذشته گذشت» یادآوری کرد که ممکن است کسانی از حکومت و غیرحکومت احساس کنند به آنها جفا شده است، بله! این هست اما نباید در گذشته بمانیم و باید به سوی آینده گام برداریم و از این نزدیکی دلها استفاده کنیم و همه چه حکومت چه مردم و چه جناح ها به سوی پیشرفت کشور حرکت کنیم. این زمینه فراهم آمده است و در این زمینه حکومت باید پیش‌قدم باشد و نقشی مهم داشته باشد و امیدواریم این آرزو، آرزویی جوانانه نباشد و به نتیجه برسد.

وی گفت: تفاوت متفکر موحد و تربیت شده پیامبران با متفکر غیرموحد و طبیعی یا بی دین و بی خدا این نیست که یکی فکر می کند و دیگری فکر نمی کند. هر دو باید فکر کنند و هر دو با به کاری گیری درست فکر به حقیقت برسند و علم هم در طول زمان تکامل می یابد، اما تفاوت انسان موحد و غیرموحد در فکر کردن و فکر نکردن نیست بلکه یکی فکر می کند و به نتایجی می رسد و دیگری هم فکر می کند منتهی انسان الهی همه پدیده ها و فرآیندها را آیت آن حقیقت زیبای مطلق می داند.
رییس بنیاد باران با اشاره به مسایل روز جامعه بیان کرد:« در مدت گذشته و مسایلی که پیش آمده، عقلانیت و سعه صدر جامعه بالاتر آمده است و وقتی این دو تقویت شد، زمینه برای تعامل و همکاری و همدلی و همبستگی در جامعه بیشتر خواهد شد البته حکومت در تقویت این مساله نقش بسیار مهمی دارد و بخصوص در زمینه سازی برای ایجاد تعامل جریانات مختلف با یکدیگر و با حکومت نقش دارد؛ حکومت باید حق مردم را قبول کند و خود را مبعوث از طرف مردم بداند و به مردم حق مشارکت در امور دهد یا بهتر است بگوییم حق آنها را برسمیت بشناسد و زمینه اعمال آنرا فراهم آورد.»
رییس دولت اصلاحات در بخشی از این دیدار در پاسخ به دغدغه های حاضران درباره اقدامات دولت افزود:« یکی از مواردی که در انتخابات موجب نزدیکی گروه ها به یکدیگر شد، حمایت از دولت جناب آقای دکتر روحانی بود. در مجلس گذشته که عمدتا مساله برجام مطرح بود، تلاش هایی شد تا مشکلاتی برای آقای دکتر روحانی درست شود و البته در همین مجلس نیز برخی اصولگرایانی که برایشان احترام قائلیم در این زمینه همکاری کردند اما حمایت از دولت در برجام خلاصه نمی شود که بگوییم برجامیان و نابرجامیان.» وی افزد:« برجام با درایت دولت و حمایت و راهنمایی رهبری به نتیجه رسید. برجام عملی شد گرچه هنوز کارهای زیادی مانده است که انجام شود؛ هم مردم توقع دارند و هم میوه های شیرین پسابرجام باید برسد و به کام مردم برسد. دولت در حال تلاش است و ممکن است در داخل و بیرون کارشکنی هایی انجام شود اما گام اول برداشته شده است.» خاتمی با تاکید بر اینکه باید قدردان عملی شدن برجام باشیم گفت:« این برجام از افتخاراتی بود که مشکلات بزرگی را از سر راه ملت و رشد ملت ما برداشت و از ادامه عقب ماندگی کشور جلوگیری کرد و گامی بود برای بهره گیری ما از امکانات جهانی که گامی محکم بود اما هنوز به نتیجه کامل نرسیده است.»

خاتمی با انتقاد از دست هایی که در تلاشند برجام در عمل موفق نشود، برای مثال به آمریکا اشاره کرد و گفت:« نمونه این کار را در آمریکا می بینیم که به بهانه واهی و بر اساس یک تصمیم ضدحقوقی و غیرعادلانه بیش از ۲ میلیارد دارایی ایران را برمی دارند. اینها کسانی هستند که از برجام زیان می بینند. در عرصه بین المللی چه کسانی با برجام مخالف هستند؟ رژیم صهیونیستی و رژیم هایی که رابطه زیادی با مردم خود ندارند و در منطقه ما هستند، با برجام مخالفند. این رژیم اسراییل است که بیش از همه از برجام ناراحت است و این اقدام اخیر آمریکا در مسیر منافع اسراییل و به زیان منافع ملت و دولت آمریکا بود و برای ما جای تعجب است که چرا دولتمردان آمریکا در برابر این تصمیمات نمی ایستند بلکه به صورت ضمنی تایید می کنند.»
وی خطاب به دولتمردان آمریکایی افزود:« دیوار بی اعتمادی بین ما و شما بسیار بلند است. برجام می توانست این دیوار را کوتاهتر کند. کاری نکنید که این بی اعتمادی به جای خود باقی بماند. جامعه ما به دلیل دخالت های شما در طول ۷۰ سال گذشته نسبت به آمریکا بدبین است. نگذارید این بدبینی تقویت شود. در مسیر رفع آن تلاش کنید؛ اینجا جایی بود که دولت آمریکا می توانست در برابر آن بایستد یا محکوم کند تا یک گام برای رفع بی اعتمادی بردارد. حالا می گوییم که دولت آمریکا مسؤول است و باید تأمین خسارت کند.»
خاتمی با بیان اینکه چنین اقداماتی علیه برجام برای تضعیف دولت روحانی انجام می شود بیان کرد:« درست در زمانی که باید برجام پیاده شود این عمل نادرست غیرعادلانه و به یک معنا مسخره صورت می گیرد و دارایی های این ملت را برمی دارند و در مسیری مصرف می کنند که مسیر درستی نیست. انتظار بود دولت و وزارت خارجه آمریکا در مقابل این حرکت بایستند و این می توانست اعتماد ایران را بیشتر کند و آن توافقنامه که ایران و آمریکا موافق انجام آن بودند، در مرحله عمل به نتایج مطلوب برسد.
رئیس دولت اصلاحات در ادامه گفت: دست تمام کسانی که دولت را در موفقیت برجام کمک کردند می فشاریم اما حمایت از دولت فقط حمایت از برجام نیست. دکتر روحانی شعارها و وعده هایی به مردم داده است که برخی از آنها به دلیل اشتغالات برجام به تعویق افتاد و امروز مجلس جدید برای حمایت از دولت باید خواستار تحقق وعده های رئیس جمهور در عرصه های مختلف سیاسی، حقوقی، اقتصادی، آموزش و پرورش، آموزش عالی و در سطح جامعه نسبت به زنان، اصناف، معلمان و کارگران و … باشد و دولت را یاری کند که آنها عملی شود گرچه واقعا دولت محترم تلاش کرده و می کند.»
او تأکید کرد:« حمایت از دولت یعنی مجلس هم بخواهد وعده های دولت در زمینه های مختلف عملی شود و هم کمک کند تا وعده ها محقق شوند. اگرچه همه چیز در دست دولت نیست اما دولت می تواند مثل برجام در همه امور موافقت و نظر مثبت رهبری را داشته باشد و دستگاه ها و قوای دیگر در اجرایی شدن کمک کنند.» خاتمی افزود:« آقا و خانم مجلسی! حمایت از دولت از جمله تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی است. خوشبختانه با نظر کارشناسان و نظر مساعد رهبری اقتصاد مقاومتی مطرح شده و در اختیار دولت هم قرار گرفته است؛ این باید اجرایی شود و باید فشارهای روی مردم برداشته شود؛ البته این مشکلات یک شبه ایجاد نشده که یک شبه نیز از بین برود. آقای روحانی با مشکلات زیادی رو برو هستند و توقعات نیز بالاست اما باید کمک کنیم که مسایل حل شود. ما باید فقر را در مملکت خود از بین ببریم یا حداقل کاهش دهیم و فشارهای موجود بر طبقه متوسط به پایین حل شود.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. جمله تیتر شده در متن خبر نیست . بعضی رسانه ها جمله ای را از متن برمیدارند و تیتر میکنند و دیگر در متن خبر تکرار نمیشود که این درست نیست ، زیرا که معنای درست و کامل جمله با توجه به جملات قبل و بعد آن فهم میشود .

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

گسترش درگیری‌های نظامی میان نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی با اسرائیل پس از حملات هفتم اکتبر حماس، خاورمیانه را در وضعیتی خطیر قرار داده است. با کشته شدن حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان و پیش

ادامه »

یکی از شبه‌استدلالهایی که طرفداران جمهوری اسلامی (مانند رضا نصری) مدعی استاندارد دوگانه غرب درباره به فروش تسلیحات جنگی به کشورهای دیگر صورت بندی

ادامه »

سخنان اخیر رضا پهلوی در محفل « شورای آمریکایی- اسرائیلی» در شهر واشنگتن حقیقتا تاسف بار و شرم آور بود.

ادامه »