کرونا؛ دشمن فرضی، کشتار واقعی

زیتون ـ یلدا امیری: در ادبیان حاکمان جمهوری اسلامی  همواره یک «دشمن» بانفوذ و فرضی وجود دارد که هر چند گاهی واقعی‌ می‌شود، اما ویژگی اصلی آن تابه‌حال این بود که در تمامی  بحران‌ها به کمک مسئولان می‌آید تا تقصیرها را بر عهده بگیرد.

آخرین مورد اپیدمی کرونا بود که به «توطئه دشمنان» یا ادعای «سوء استفاده دشمنان» از آن نسبت داده شد. حتی کسانی که از ابتلا به کرونا سخن گفتند توسط  باورمندان به وجود بی‌چون و چرای این دشمن همیشه حاضر،  به خیانت متهم شدند  در مواردی کار به بازداشت افرادی با اتهام «شایعه‌سازی درباره کرونا» کشید.

حامد جلالی کاشانی فعال فرهنگی و مستند‌ساز اصولگرا ۹ اسفند ماه بر اثر بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران درگذشت. او ۱۳ بهمن ماه در توییتی اعلام ابتلای یک نماینده مجلس به کرونا را «خیانت»ی در راستای پایین آوردن آمار مشارکت در انتخابات دانست و به نوعی به گفتمان دشمن اعتقاد داشت، او نوشت: «خب نماینده خائن وقتی هنوز ابتلا به کرونا ایشون تایید نشده برای چی به احتمال دامن می‌زنید فکر کردید با این کثافت‌کاری‌ها مثلا مشارکت رو پایین بیارید تا خیانت‌های بعدیتون رو برنامه‌ریزی کنید مهمترین ضربه به اعتماد عمومی ۴ سال نمایندگی آدمی مثل شما در مجلس شورای اسلامیه.»

جلالی در شب انتخابات در توییتی نوشته بود که مبتلا به آنفولانزا شده و به طنز از این که «کرونا» نگرفته تا بتواند با آن «شوآف» کند سخن گفته است. این بدان معنی‌ست که حتی بدنه حامی سیاست‌های جمهوری اسلامی و لااقل بخش اعظم آنان از ورود کرونا بی‌خبر بوده‌اند و از این رو حقیقتا به گفتمان خیانت و دخالت «دشمن» اعتقاد دارند.

کرونا توطئه می‌کند

توییت این مستندساز اما ریشه در تفکری دارد که سال‌هاست توسط بلندپایه‌ترین مقام‌های جمهوری اسلامی در حال بازتولید است.

واکنش‌های غیر واقعی مسئولان ایرانی در برابر کرونا و نسبت دادن آن به دشمنان هنگاهی اهمیت خود را نشان می‌دهد که سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه نهم اسفند، شیوع ویروس کرونا را تهدید جهانی در سطح بسیار شدید اعلام کرد و پیش از ان هم از وضعیت اضطراری جهانی در مقابل این ویروس خبرداده بود. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا تاکنون به ۴۹ کشور در جهان سرایت کرده است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز ۶ اسفند در نخستین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: «توطئه دشمنان ماست که با هراس‌افکنی زیاد در جامعه کشور را به تعطیلی بکشند. اگر فرد مشکوکی دیده شد باید به بیمارستان برود اما همه باید مشغول کار خودمان باشیم. اگر موضوعی را ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم گرفت، آن تصمیم را همگی یک امر لازم تلقی کنند.»

واضح است که در شرایط اقتصادی کنونی ایران که زیر سایه فساد داخلی و تحریم‌های خارجی به شدت تضعیف شده است تعطیلی صنایع شهرهای بزرگ به دلیل کرونا می‌تواند به اقتصاد کشور (مانند همه جای دنیا) بیش از پیش آسیب برساند، اما به هر روی حسن روحانی تعطیلی کشور  را نتیجه «هراس‌افکنی» و توطئه دشمنان می‌داند، همانطور که جلالی کاشانی و بعضی از همفکران تندروی دیگرش مطرح شدن بحث کرونا پیش از انتخابات را «خیانت» دولت و نمایندگان میانه‌روی مجلس می‌دانستند.

https://twitter.com/a_raefipour1/status/1230415395330383872?s=09

مرضی که دستاویز «دشمن» شد

آیت الله خامنه‌ای ۴ اسفند ماه در ابتدای جلسه‌ درس خارج فقه از درخشش مطلوب ملت ایران در امتحان بزرگ انتخابات و ناکام گذاشتن فرصت‌طلبی و تبلیغات همه‌جانبه دشمنان، تشکر کرد او مدعی شد که دستگاه‌های تبلیغاتی بیگانه از چندین ماه قبل فضاسازی منفی گسترده‌ای علیه انتخابات مجلس شورای اسلامی راه انداخته بودند و گفت: «شما می دانید که علیه شرکت مردم در انتخابات چه حجمی کار شد؛ در فضای مجازی، در دستگاه‌های گوناگون، از هر عاملی که توانستند استفاده کردند. حالا نه در این چند روز اخیر؛ از یک ماه پیش، از دو ماه پیش، اینکه انتخابات نیست، اینکه انتخاب واقعی نیست، اینکه شورای نگهبان چنین کرده و از این قبیل حرفها. هر چه نزدیک‌تر شدیم، این حجم بیشتر شد.»

رهبر جمهوری اسلامی افزود: «حالا آخری هم این بیماری که این هم شد یک بهانه‌ خوبی. شب پنج‌شنبه که جمعه‌اش انتخابات بود، خبر بروز این ویروس و این بیماری در قم مثلاً داده شد، دشمن از سحر پنج‌شنبه شروع کرد تبلیغات کردن که مردم مبادا بروید در صف انتخابات بایستید، در صف رأی دادن بایستید، آنجا چنین است، چنان است، بیماری هست، مرض هست، ویروس هست؛ ببینید! یعنی از کم‌ترین فرصتی استفاده کردند و نگذاشتند حتی چند ساعت هدر برود؛ بلافاصله شروع کردند به گفتن و دائم تأکید کردند.»

بر اساس نتایج انتخابات مجلس، امسال میزان مشارکت مردم در این انتخابات کم‌ترین میزان مشارکت در طول ۴۱ سال گذشته بوده است. رهبر جمهوری اسلامی اگر چه این انتخابات را مطلوب ارزیابی کرده است اما با مطرح کردن توطئه بیگانگان در انتشار آمار کرونا به نحوی قصد توجیه مشارکت پایین را دارد.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران گزارش داد که میزان مشارکت در سطح کشور کمتر از ۴۲ درصد و در برخی کلانشهرها مانند تهران بیشتر از۲۰ درصد بوده است. این درحالی است که برخی از فعالان مدنی آمار کلی مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم را در کل کشور بین ١۵ تا ۲۵ درصد و به طور متوسط کمی بیش از ۲۰ درصد اعلام می‌کنند.

اما سخنرانی بعدی آیت‌الله خامنه‌ای نه درباره انتخابات و هیچ کدام از امور سیاسی مملکت که درباره «کرونا» بوده و از این جهت با تمامی سخنرانی‌های پیشین او متفاوت بود.

او این بار نه در جمع هوادارانش، از موضعی بالا و  درهاله‌ای از روحانیت بلکه در کتابخانه‌ای ناشناخته با زاویه بسته دوربین در کنار علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران پیام خود را صادر کرد. ویدئویی که به نظر می‌رسید در آن رهبر جمهوری اسلامی نیز خود را قرنطینه کرده است، او در این ویدئو ضمن تشکر از پزشکان، پرستاران و وزارت بهداشت به خاطر تلاش برای مبارزه با بیماری کرونا، گفت: «ان‌شاءالله زودتر کلک این ویروس منحوس گرفته بشود.»

آیت‌الله خامنه‌ای این بار نه در جمع هوادارانش، از موضعی بالا و در هاله‌ای از روحانیت و قاطعیت که در کتابخانه‌ای ناشناخته با زاویه بسته دوربین در کنار علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران پیام خود را درباره کرونا صادر کرد.

کرونا در ایران بعد از چین بیشترین قربانی را گرفته است. در دهمین روز اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت این کشور تازه‌ترین آمار جانباختگان ویروس کرونا در ایران را ۴۳ نفر اعلام کرده است. این در حالی است که وب سایت بی‌بی‌سی مدعی شده اطلاعاتی که از منابع بیمارستانی به‌دست آورده که حاکی از آن است که تا شامگاه پنجشنبه ۸ اسفند، در مجموع دست کم ۲۱۰ نفر در شهرهای مختلف ایران بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشته‌اند.

با توجه به سابقه حکومت ایران در پنهان‌کاری مشخص نیست تعداد مبتلایان و مرگ و میر این بیماری تاکنون چند نفر بوده است. اما تا اینجا به گفته مقامات ایران، مسئولیت مشارکت پایین در انتخابات به عهده کروناست و دشمنان سعی در بزرگنمایی این بیماری دارند. 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

4 پاسخ

  1. در پاسخ به پزشک و الف الف باید بگویم که بالاخره نظرات خواندی را هم هممیهنان نوشتند. دستتان درد نکند که آنرا روی درد گذراشتید! مردم دارند گروه گروه میمیرند. حکومت اسلام ناب و فرمانده فرومایه ی کل قوا که گفته بود آمریکا قطعا هیچ غلطی نمی تواند بکند اینک مَرَده اش در برابر ذات کریمانه آمریکا کرنش می کنند که گناهان رهبرشان را ببخشد و دارو بفرستد برای مردمان ایران تا کسانی همچون آن مردیکه هیئت مرگ مصطفی پورمحمدی قاتل را از کرونای اسلامیشیعی نجات دهند و البته نجاتش دادند. و البته مردم ایران هم از گرسنگی اسلاتمی و هم از کرونای اسلامی شیعی دارند تلف می شوند. به امید سرنگونی هر چه زودتر این رژیم اهریمنی. زنده باد ایرانی آباد و أائیبک و سکولار و بیدین سیاسی که صدای مسجدش و صدای اتذانش و صدای کلیسایش و حسینه اش در خیابان و کوچه نیاید! و هیچ کس از دین و ایمان دیگری نپرسد و نه بداند! آن وقت ایران می شود ایران!

  2. با سلام و تند بنویسم و بروم. من پزشک اپیدمیولوژیک هستم. ما بزودی چندین هزاز کشته ی کرونا خواهیم داشت. اگر یک میلیون و پانصد هزار نداشته باشیم بسیار خوب است!!! باورم کنید! هیچ کس نمیداند در بطن ایران چه میگذرد. باید بگویم که آنچه را مردم احمق ما نتوانستند بکنند و با رفتن پای صندوقهای رای و دنبال جنازه تروریست حاج قاسم دویدند تا هیچ اتفاقی نیفتد را این ویروس کرونا دارد انجام میدهد. ویروس کرونا این مردم را مجبور خواهد کرد برای چند روز در خانه بمانند، در وهله ی بعد با خشم به خیابان خواهند امد و طومار این نظام را به آتش خواهند کشید. و گرنه مرگ به سراغ تک تکشان در خانه ها خواهد رفت. این دین این شریعت این روحانیت طلاب مداحان این پاسداران این بسیجیان همینند و نه چیز دیگر. این پیام مرا منتشر کنید: ویروس کرونا کاری را خواهد کرد که هیچ مرد و رجل سیاسی در ایران نتوانسته بکند. چرا که ما با بزدلان سیاسی و احمقها طرفیم که نمیدانند با این مردم احمقتر و توسری خور و ترسو چه کنند. اما اینبار پازل مسئله مرگ و زندگی ست! یا چندین میلیون میمیرند و یا بساط شیعه گری و اسلامبازی را جمع میکنند. فاجعه! میفهمید؟!!

  3. این ویروس ویروس اسلامی شیعی ست! همچنانکه تمام کسانی که به مکه می روند میشو حاج آقا یا حاج خانم. این ویروس هم ویروس اسلامی شیعی ست! و اما اگر شما دست از سانسور برندارید بزودی در زیر سانسور خودتان له خواهید شد. و اگر دست بردارید میتوانید سیلی که در پشت سد سانسورتان کمین کرده را مدیریت کنید. خودتان هم میدانید که بلای هر کشوری از جائی ست و بلای ایران از اسلام است و تشیع. و ویروس کرونا با همه ی کشندگیش ذره ای ست در برابر ویروس اسلام! اما صداقت، انصاف، و آزادگی و آزادشده گی از این دین را ندارید تا اینرا برسمیت بشناسید. هر قدر بیشتر کنجتان را میکاوم بیشتر به پوشالی بودن و آبکی بونتان پی می برم! ذ این مشکل بزرگ ایران فقط نیست مشکل جهان اسلام و بخوانید زندان اسلام است که تبدیل به مشکل جهانی شده. و اما یا اسلام خودش را با جهان تطبیق میدهد و تاریخش را باز می خواند و باز می شناسد و اصلاحاتش را می پذیرد و کشتارهای علی و «ازدواج» پیامبر با عایشه و با زینب زن پسرخوانده اش و ازدواجهای دیگرش را وامی کاود و خودش را اصلاحات عمیق می کند و یا جهان متمدن با تمام وزن رویاروی اسلام قرار میگیرد. اگر شماها دست از سانسور و خودسانسوری بردارید می توانید به نرمشها ی لازم کمک کنید و دری بروی این گفتگو بگشائید و این دین نانجیب را نجابتش ببخشید. چرا که کل ماجرا از همان ازدواجها و آن سربریدنها می آید و زجرکش کنی و فتوای قرآنی…خودتان هم میدانید که اسلام چکونه وارد ایران شده و چگونه ایران صددرصد نامسلمان را مسلمان کرده و چگونه آنرا همچنان مسلمان نگه داشته. پس به هوش آئید و سانسور نکنید. دوستانی را برای خواندن و نظر دادن بسوی شما فرستادم اما متاسفانه نظراتشان را سانسور کرده اید. پرسشی که دیشب با دوستان مطرح شد این بود که شما برای کدام کیفیت و کدام ارزش و بر اساس کدام اندیشه خودتان را نواندیش دینی میدانید و برای کدام ارزشش از این دین و این تشیع دفاع می کنید. نوشته های آبکی سروش دباغ و اشکوری و کدیور کدام درد جامعه ی ایران را درمان میکنند؟! با احترام و تشکر

  4. در این شکی نیست که دشمن و دشمنان (هر چی بیشتر ، بهتر) مقصر هستند و با امید به دارلشفا، دعا ، حدیث کسا و نظر شله زرد و نفرین به کریستفر کلمب که این امریکا را کشف کرد که فرزندان سران و چپ گرا‌های ضد ایمپریالیزم در آن کیف کننند و در ستایش دست آورد‌های انقلاب قلم بزننند. بله باید نگاه دگری کرد و واژه‌ها را شست تا فهمید چرا شادی رمیده و آتش فسرده. دشمن یادت نرود.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »