شکایت ۲۳ نماینده از وزیر امور خارجه به قوه قضائیه

زیتون– محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان در مجلس٬  از «شکایت» ۲۳ نماینده از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران به قوه قضائیه خبر داد.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر این شکایت را «اولین گام» برای استیضاح وزیر امور خارجه ایران عنوان کرده و اظهارات وی مبنی بر تمایل تهران به مذاکره با آمریکا باوجود کشتن قاسم سلیمانی را «خلاف امنیت ملی» جمهوری اسلامی دانسته است.

سخنان ظریف در مصاحبه اخیر وی با هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» درباره منتفی نبودن مذاکره با آمریکا پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس، اعتراض حامیان رهبر جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.

روزگذشته (دو شنبه) خبرگزاری فارس٬ وابسته به سپاه پاسداران٬ خبر داد که «جمعی از دانشجویان، طلاب و مردم از دقایقی قبل در اعتراض به اظهارات اخیر محمدجواد ظریف درباره امکان مذاکره با آمریکا حتی پس از ترور قاسم سلیمانی مقابل ساختمان وزارت خارجه تجمع کردند.»

این از اولین تجمعات اعتراضی در برابر ساختمان وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران است.

محمدجواد ظریف٬ وزیر امور خارجه ایران٬‌ روز پنجم بهمن ماه در مصاحبه با اشپیگیل گفته بود جمهوری اسلامی هنوز هم به رغم ترور قاسم سلیمانی حاضر است با آمریکا مذاکره کند٬ اگر «آمریکا تحریم‌ها را لغو کند.»

او در پاسخ به این پرسش اشپیگل که آیا در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، احتمال مذاکره با آمریکا را منتفی می‌داند، گفته بود: «نه، من هرگز این احتمال را رد نمی‌کنم که افراد رویکرد خود را تغییر دهند و واقعیت را به‌رسمیت بشناسند. برای ما فرقی نمی‌کند چه کسی در کاخ سفید نشسته است. مهم این است که رفتارشان چگونه است. دولت ترامپ می‌تواند گذشته خود را اصلاح کند، تحریم‌ها را برداشته و به میز مذاکرات بازگردد.»

او افزوده بود که «ما هنوز سر میز مذاکره هستیم. آنها هستند که میز را ترک کرده‌اند.»

رییس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در توییتر پاسخ او را به دو زبان فارسی و انگلیسی داد و پیشنهاد مذاکره از سوی وزیر امور خارجه ایران را رد کرد. دونالد ترامپ در پاسخ به این پیشنهاد وزیر امور خارجه ایران نوشت «نه مرسی.»

ساعتی پس از این توئیت دونالد ترامپ، ظریف نیز به آن واکنشی توییتری نشان داد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت «بهتر است به دونالد ترامپ توصیه شود تصمیم‌ها و اظهارات سیاست خارجی خود را، به‌جای آن‌که بر سرخط‌های خبری فاکس‌نیوز و مترجمان فارسی‌اش بنا نهد، بر پایه واقعیت‌ها بنا کند».

او سپس از ترامپ خواسته «برای آن‌که بیشتر مطلع شود، تمامی مصاحبه» با اشپیگل را بخواند و اگر طولانی است، بخشی را که تصویرش را بازنشر کرده‌است.

این گفت‌وگویی توییتری باعث واکنش کاربرانی در شبکه‌های مجازی شد که به «ارزشی» موسوم هستند.

این افراد با استفاده از دو هشتگ #ظریف_غلط_کرد و #ظریف_خفه_شو خشم خود را نسبت به پیشنهاد مذاکره ایران به آمریکا نشان دادند.

پیش از این آیت‌الله خامنه‌ای٬‌ در آخرین نماز جمعه‌ای که امامت آن را برعهده داشت٬ تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی با همه مذاکره خواهد کرد٬ به غیر از آمریکا.

روز (سه شنبه) تعدادی از معترضین به وزیر امور خارجه مقابل این وزارت خانه تجمع کردند.

معترضین پرچم های سرخ و پلاکاردهایی حاوی شعاری «مرگ بر آمریکا» در دست دارند. خبرگزاری فارس در ادامه خبر داد که «دانشجویان، طلاب و مردم مشهد، قم و تبریز نیز قرار بود امروز در همین راستا تجمعاتی برگزار کنند.»

شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی شعارهایی علیه هرگونه مذاکره با آمریکا و درخواست انتقام از ترور قاسم سلیمانی فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران توسط آمریکا سر دادند.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. سالها پیش وچند سال بعد از انقلاب بصورت تصادفی در جمع دوستان برخوردی داشتم با آقای لطفعلی خونجی یکی از مجریان معروف آن زمان
    بی بی سی…
    یکی از ایشان(لطفعلی خونجی) پرخاشگرایانه پرسید آقای لطفعلی خان !) شما در رژیم گذشته به یک جمع ۱۰-۲۰ نفره میگفتید ده ها ویا صد نفر در یک تجمع اعتراضی فلان کردند و بهمان کردند و…الخ
    الآن چرا چنین نمیکنید؟ یعنی الآن هیچ خبری نیست…؟
    آقای لطفعلی خونجی جواب داد: ما در شروع اخبارمان میگوئیم «اینجا رادیو دولتی بی بی سی است که ازلندن پخش میشود» شما چه انتظاری از رادیو دولتی یک کشوری که حافظ منافع خویش است دارید…؟!!!
    حال وقتی به حرکات یک عده در کشور نگاه میکنم یاد حرف آقای لطفعلی می افتــم که چرا بیشتر مسؤولان کشورمان در فکر منافع ملی مان نیستند؟!
    اکثریت مطلق مسؤلان کشورمان دوست دارند کشورهای ریز و درشت اروپایی منافع کشورشان را رها کرده و مثل ما انقلابی فکر کنند!
    مثلا” همانند ما بگویند: مرگ بر آمریکا و دیگران…
    این آقایان که به اصطلاح نمایندگان ما ملت هستند بجای اینکه به فکر گشایش گرفتاری ملت باشند هنوز نمی فهمند که وزیر امور خارجه نمی تواند همانند آنها رفتار نماید!!!!!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

 اخیرا در شماره ۵۵۹ هفته‌نامه تجارت فردا، مطلبی به قلم محمد طاهری، سردبیر این هفته‌نامه و سایر نویسندگان نوشته شده است با عنوان افسون شریعتی! بعلاوه، بر روی صفحه، علی شریعتی را بطور اغراق‌آمیزی بصورت

ادامه »

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم، یک نتیجه بیشتر نمی

ادامه »

امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و

ادامه »