عمان اسرائیل را به رسمیت شناخت؛ ایران اعتراض کرد

زیتون– یک روز پس از سفر غیرمنتظره نخست وزیر اسرائیل به عمان و دیدارش با پادشاه این کشور، وزیر خارجه عمان اعلام کرد که زمان پذیرفتن اسرائیل به عنوان «یک کشور در منطقه» فرارسیده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سفری کم سابقه و محرمانه به مسقط، پایتخت عمان، رفت و با سلطان قابوس، پادشاه عمان، دیدار کرده است.

دفتر نخست وزیری اسرائیل خبر این دیدار را عصر جمعه ۴ آبان، ساعتی پس از پایان سفر او منتشر و اعلام کرد نتانیاهو یک روز پیش از آن از سوی سلطان عمان مورد استقبال قرار گرفت.

در واکنش به این سفر وزارت امور خارجه ایران از عمان به خاطر میزبانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد کرده است.

به جز ایران، گروه فلسطینی حماس هم از این سفر انتقاد کرده و آن را “خنجری از پشت به فلسطینیان” خوانده است اما آمریکا از این سفر استقبال کرده است.

یوسف بن علوی، وزیر روابط خارجی عمان، روز شنبه در همایش امنیتی مَنامه گفت: «اسرائیل یک کشور در منطقه است و همه ما این را می‌دانیم. شاید زمان آن باشد که با اسرائیل رفتاری مشابه دیگر کشورها صورت گیرد و تعهداتی شبیه دیگر کشورها از آن انتظار برود».

بن علوی پایان دادن به منازعه اسرائیل و فلسطینیان را به عنوان «اولویت اصلی» توصیف کرد و گفت کشورش در انتظار طرح پیشنهادی دونالد ترامپ، موسوم به «معامله قرن» است.

عمان در روزهای اخیر شاهد سفرهای جداگانه نخست‌وزیر اسرائیل و همچنین رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بود.

عمان، یکی از معدود کشورهای حاشیه خلیج فارس است که هم با ایالات متحده و هم ایران روابط دوستانه‌ و نزدیکی دارد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه٬ با انتقاد از این سفر گفته است کشورهای منطقه «نباید تحت فشار آمریکا به رژیم غاصب صهیونیستی، فضای تحرک برای ایجاد مصایب و مشکلات جدید در منطقه دهند.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. نمایندگان نظام اسلامی حاضر در عمان اعتراض خود را face to face به خود نتان یاهو اعلام میکردند !

  2. یهود ندارد وجود
    خزر آن را برنمود
    غصبی باشد ترابش
    جعلی باشد نژادش
    هم قابوس و هم سیسی
    با ساداتند خسیسی
    سادات را کشت سربازی
    آن دو کنند انبازی

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

هفتهٔ گذشته با همین رسانهٔ زیتون که همیشه “خون ژینا” را همراه بوده، گفت‌و‌گویی داشتم ، و از مهم‌ترین گزارهٔ آن بسیار استقبال شد: «آقای خامنه‌ای ترسیده و غمگین است». بعضی از دوستان پیام دادند

ادامه »

جامعه‌ ایران شکل گیری یک جنبش انقلابی را تجربه می‌کند که نتیجه مطلوب آن گذار از جمهوری اسلامی با کمترین هزینه ممکن است. این

ادامه »

در آستانه سالگرد جنبش اعتراضی-‌انقلابی و البته مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز زن، زندگی، آزادی هستیم؛ جنبشی پر برکت و تحول‌آفرین که

ادامه »