فرانسه در برجام می‌ماند

زیتون– امانوئل مکرون٬ رییس جمهوری فرانسه٬ در کنگره ایالات متحده آمریکا گفت که این کشور از برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج نمی‌شود.

رییس‌جمهوری فرانسه که برای دیداری سه روزه از آمریکا به واشینگتن رفته است در جمع اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به برجام اشاره کرد و گفت: «ما نباید توافق اتمی با ایران را کنار بگذاریم مگر اینکه یک جایگزین مستحکم برای آن داشته باشیم.»

به گفته او هدف روشن است؛ ایران نباید به هیچ وجه به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا کند- نه حالا، نه پنج سال دیگر و نه ۱۰ سال دیگر.

مکرون همچنین تاکید کرد که مخالفت با بلندپروازی‌های اتمی ایران نباید ما را به سوی جنگ در خاورمیانه سوق دهد… نه اینکه ساده‌لوح باشیم و نه اینکه از طرف دیگر، جنگ‌های تازه‌ای را شروع کنیم.

او افزود فارغ از اینکه ایالات متحده چه تصمیمی بگیرد، فرانسه صحنه را به تحرکات یاغیان واگذار نخواهد کرد و این کشور عرصه را برای منازعه قدرت‌ها در خاورمیانه ترک نخواهد کرد.

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، بارها توافق هسته‌ای با ایران را «بدترین توافق ممکن» خوانده و از جمله محدود نشدن فعالیت‌های موشک‌های بالیستیک، «بند غروب» برجام، و چگونگی بازرسی‌ها را از جمله ایرادهای آن دانسته است.

ترامپ روز سه‌شنبه در دیدار با همتای فرانسوی خود بار دیگر این توافق را «افتضاح» خواند و در ضمن تأکید کرد که اگر ایران برنامه هسته‌ایش را از سر بگیرد با «مشکلات بزرگ‌تری» نسبت به قبل روبه‌رو می‌شود.

ضرب‌الاجل دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا درباره آینده توافق هسته‌ای ۲۲ اردیبهشت به سر می‌رسد.

حسن روحانی٬ رییس جمهوری ایران٬ اما در واکنش به این دیدار دوجانبه٬ روز گذشته ضمن حمله به دونالد ترامپ گفته بود: «با چه اجازه‌ای درباره یک قرارداد هفت‌جانبه تصمیم می‌گیرید.»

رییس جمهوری ایران، ضمن انتقاد شدید از مطرح شدن هرگونه «قرارداد جدید» گفت: «اول آنچه را که امضا کردید، رئیس جمهور سابق و وزیر خارجه سابقتان گفتند را اجرا کنید بعد حرف از موضوعات جدید بزنید.»

پیشتر وزیر امورخارجه ایران و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز تهدید کرده بودند در صورت نقض برجام از سوی حتی یکی از طرفین٬ ایران نیز از برنامه جامع مشترک و حتی از ان‌پی‌تی نیز خارج می‌شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان ” انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر” به قلم محمد عثمانی در سایت ” ایران امروز” انتشار یافته، که به گمان ما واجد نکاتی غیر دقیق، نسنجیده،

ادامه »

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است که معرفت‌شناسی، فلسفه ذهن، روانشناسی و اخلاق را به

ادامه »

این روزها شاهد حمله بخشی از جریان چپ به نیروها و جریان‌های مختلف اپوزیسیون جمهوری اسلامی هستیم؛ جریانی که پس

ادامه »