مولوی عبدالحمید: اگر برنامه اصولگرایان خوب باشه از آنها حمایت می‌کنیم

زیتون– مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی٬ امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت که نه به «اصلاح طلب یا اصولگرا که به برنامه» رای می‌دهند.
او تاکید کرد: «اهل سنت در گذشته از اصلاح‌طلبان حمایت کردند، به این امید که در جامعه تحول به وجود بیاید و اصلاح صورت گیرد، چون از نام اصلاح‌طلبان آشکار است که دنبال اصلاح و بازسازی جامعه هستند. در دو دوره ریاست‌جمهوری دکتر روحانی هم در حد وسیع حمایت کردند. در دور دوم، اهل سنت خیلی هماهنگ در صحنه آمدند و حتی ما گزارش داریم کسانی که در طول ۳۸‌سال پس از پیروزی انقلاب در انتخابات شرکت نکرده بودند، در این انتخابات برای نخستین‌بار رأی دادند و استدلال می‌کردند که چون شما (من) گفتید، بیایید رأی بدهید، ما هم احساس مسئولیت کردیم. اهل سنت هم درحاشیه کشور هم در کلانشهرها، همه آمدند و رأی دادند و حتی بر مشارکت برادران شیعه هم تأثیرگذار بودند.» به گفته او انتظار اهل سنت در مقابل این حمایت بی دریغ این است که «تحولی در مناطق سنی‌نشین صورت بگیرد.»

او در گفت‌وگو با روزنامه شهروند ضمن تایید تلاش‌های دولت حسن روحانی در چهارسال اول٬ تاکید کرد که انتظارات از دولت او برای چهار سال دوم بیشتر است: «کسانی که در زمینه مسائل سیاسی اطلاعات دارند، همه اذعان دارند که برگ برنده جناب روحانی در این دوره، آرای اهل سنت بوده و انتظار می‌رود که اصلاح‌طلبان آستین را بالا بزنند و انتظارات را برآورده کنند؛ البته انتظار بود که اهل سنت در کابینه حضور پیدا کنند که صورت نگرفت ولی امید است که در معاونان وزرا، استانداران و سفرا اهل سنت به کار گرفته شوند.»
او تاکید کرد که «الان با این نامه و فرمانی که رهبر معظم انقلاب صادر کردند، راه هموار شده، زمینه بیشتر فراهم است و الان هیچ عذری قابل ‌قبول نیست. قبلا می‌گفتند که فشار وجود دارد و پیشتر می‌گفتند از طرف نهادها و ارگان‌های انقلابی فشار می‌آوردند که از شخصیت‌های اهل سنت استفاده نشود اما الان شخص اول مملکت، رهبر معظم انقلاب، فرمانی صادر کردند که محتوای قانون اساسی و شرع اسلام است. الان همه جامعه ایران و همه دولتمردان، همه علما از شیعه و سنی باید این فرمان را اطاعت کنند و به نظر من شرایط فراهم شده که دیگر دولت حرف هیچ‌کسی را نشنود و اگر کسی اعتراض کرد، این فرمان مقام معظم رهبری را نشان دهند. از داخل وزارتخانه‌های مختلف شنیدیم که وقتی وزیر می‌خواست در معاونت‌ها از اهل سنت استفاده کند، گروهی تماس می‌گرفتند و تهدید می‌کردند ولی الان کسی جرأت نمی‌کند چنین تماسی بگیرد، چون نامه رهبری وجود دارد. درخواست ما این است که هم وزرا و هم مدیران کشور همین فرمان رهبری را یک تابلو کنند و بالای سر خود نصب کنند و هرکسی حرفی زد، این تابلو را نشان دهند.»
در او در مورد میزان و نحوی ورود زنان به لایه‌های مدیریتی کشور گفت که نه تنها موافق «مشارکت زنان در مدیرت کشور است» که در ائتلافش در زاهدان یکی از زنان شیعه حضور داشت که به شورا هم راه یافت. او در این رابطه ادامه داد: «حتی اعتراض داریم و وقتی وزرا مطرح شدند، گفتیم که اهل سنت و خانم‌ها جایی در کابینه ندارند. انتقاد ما این بود که اگر زنی در کابینه بود در همه دنیا مورد استقبال قرار می‌گرفت؛ قبلا معاون وزیر گذاشتند پس می‌شود که وزیر هم از بین زنان انتخاب کرد و خوب بود اگر زنی در بین وزرا هم حضور داشت.»
امام جمعه اهل سنت زاهدان در مورد نقض حقوق زنان٬ گفت: «در قرآن آمده است که همان اندازه که مردان بر زنان حق دارند به همان اندازه و نه کم‌و‌بیش، زنان بر مردان حق دارند و این حقوق متساوی و برابر است. بنابراین ما باید بیشتر روی آن موضوع کار کنیم که حقوق رعایت نمی‌شود. درباره تعدد همسر هم چیزی است که اسلام جایز دانسته اما اسلام می‌گوید باید عدالت اجرا شود و اگر کسی نمی‌تواند عدالت را رعایت کند، نباید همسر دیگری اختیار کند. از این مجوز برای چندهمسری استفاده شده اما متاسفانه بعضی‌ها رعایت نمی‌کنند و همین می‌شود تا حقوق زنان رعایت نشود.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

0 پاسخ

  1. دو روز پیش گفتم این مولوی های درباری، دنبال چانه زنی و طلبکاری و کاسبی و گرو کشی هستند. پول های سعودی و وهابیت و پروژه های تولید جمعیت و مسجد سازی و مدرسه سازی از نوع طالبانشان هم بر قرار است. شبکه های برون مرزی و داخلی رسانه ای شان هم برقرار.
    تا فردا چه زیر سر دارند.
    مسعود بارزانی، پسر ملا مصطفی تبعیدی در کرج، با همکاری اجانب آتش فتنه ای دیگر را در منطقه کبریت می زند.
    ایرانیان وطن دوست و مخالف تجزیه، به هوش باشند.

«زندان در زندان»، رنجنامۀ خانم فائزه هاشمی عزیز که در زندان اوین نوشته شده را خواندم و سخت غمگین شدم. فعالیت های سیاسی و مدنیِ فائزه خانم را از دهۀ هفتاد شمسی رصد کرده و

ادامه »

 اخیرا در شماره ۵۵۹ هفته‌نامه تجارت فردا، مطلبی به قلم محمد طاهری، سردبیر این هفته‌نامه و سایر نویسندگان نوشته شده است با عنوان افسون

ادامه »

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم،

ادامه »