صدا و سیما به ربنا برگردد

عطاءالله مهاجرانی

علی معلم دامغانی، شاعری که از شعر حقیقی و یا حقیقت شعر استعفا نداده است! برای شجریان آوای فرهنگ و هنر و خردمندی ملت ایران شعر خوشی سروده است. دست مریزاد! پایان شعر که در حقیقت ترانه ای است که می توان آن را برای همیشه، عاشقانه زمزمه کرد، این بیت است:
تا شب ما به ربنا روشن
به تو آسیب چشم بد مرساد!
در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم. آیا صدا و سیما این خردمندی و موقع شناسی را داراست که مثنوی افشاری و ربنای شجریان را در آستانه افطار پخش کند؟ در واقع صدا و سیما به ربنا برگردد! اگر چنین تصمیمی گرفته شود، افطار ماه رمضان در خانه های مردم رنگ و بوی دیگری خواهد داشت. اگر هم گرفته نشود، باز هم ملتی که در دست خود و یا در خانه های خویش، بیش از صد میلیون موبایل و رایانه دارد، برای شنیدن صدای شجریان منتظر رادیو و تلویزیون نمی ماند. به عبارت دیگر ربنای شجریان و آوای او به صدا و سیما اعتبار می دهد و صدا و سیما را یک گام به سوی ملی شدن پیش می برد. لبخندی از خرسندی بر سیمای ملت شکفته می شود که چه خوب، صدا و سیما بازهم ناپرهیزی خوشایندی کرد!
بدیهی است که اعتبار شجریان و اصالت ربنای او از جایی دیگر است. به خوبی به یاد دارم که فرزانه ای می گفت: ربنای شجریان و محراب مسجد شیخ لطف الله میدان نقش جهان اصفهان، -عمل استاد رضا بنّای اصفهانی -و اذان موذن زاده اردبیلی نشانه های بارز فرهنگ و هنر دینی و ملی ماست. چه خوب است که ایشان با اشاره ای به صدا و سیما بگویند که ربنای شجریان مرزهای سیاست و تاریخ و زمان را پشت سر گذاشته است. این صدا از جای دیگری و در حال و هوای دیگری آفریده شده است. این صدا می ماند. این صدا پر پرواز روح انسان ها در لحظات خوش و عبیر آمیز افطار های ماه رمضان است. بگذارید این صدای خوش آسمانی ، آن تیرگی ها و ناسزا ها را مثل آبشاری از سیمایِ سیما و صدای جمهوری اسلامی بزداید!
بگذارید به تعبیر علی معلم شب ها با ربنا روشن شود.

توضیح: این نوشته پیش از این در «وبسایت شخصی عطاءالله مهاجرانی » منتشر شده است. مطلب اصلی را «اینجا»می‌توانید بیابید. ما پیشنهاد می کنیم مطالب را در منابع اصلی هم ببینید، گاهی تفاوت هایی در عکس و لینک های افزوده وجود دارد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. سلام بر دوستان خوش مشرب تارنمای وزین و روشنگر زیتون
    پیشنهادی دارم :
    مصاحبه مفصّل و مستوفایی با فرهنگمند نکته دان ، حضرت دکتر مهاجرانی صورتبندی و منعقد کنید .
    نگاه نافذ ایشان ، سالهاست سره و ناسره را در ساحت متعالی فرهنگ ، رصد کرده است و پوشه پرتوشه دارند . کافی ست با ایشان به آسیب شناسی فرهنگ در ایران معاصر بپردازید . تجارب ارزنده ای که در انس با مجامع فرهنگی درجه اول جهان کسب کرده اند ، مزید توفیق در نیل به شناختواره ای تازه از آسیب های فرهنگ وطن خواهد شد .
    از این رند نکته دان سنجیده گوی شیرین سخن ، که اینک در هیئت یک پاتولوژیست فرهنگی ، یارای آن دارد که گره از کار فروبسته ما بگشاید ، بخواهید که در صحبت درازدامنی ، حرفهای نهفته در سینه را به نشر بسپارند . حتم دارم زیتونیان از آن خجسته سخن ، خوشدل و برخوردار و کامیاب خواهند شد …
    با سپاس و آرزوی استمرار توفیق

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم، یک نتیجه بیشتر نمی توانیم بگیریم: ناگهان کشتی‌بان را سیاستی دیگر آمده است! سیاستی که

ادامه »

امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و مناظره رخداد خونین ۱۳۸۸

ادامه »

اسلام سیاسی در تمام خوانش‌هایش به پایان نظری خود رسیده و تنها پایان عملی و واقعی اش در ایران و

ادامه »