شکوری راد: خاتمی برای انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری اش توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد

زیتون- علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران، قطبی شدن جامعه را بسیار خسارت بار و باعث رادیکالیزه شدن رفتارها دانست و تاکید کرد که عارف و لاریجانی به تقابل نخواهند رسید. همچنین این عضو ارشد جبهه اصلاحات تأکید کرد که نابرجامیان در مجلس دهم قادر به نقش آفرینی نخواهند بود.
او پیام پیروزی نسبی فهرست امید در انتخابات مجلس را قابل حذف نداستن اصلاح طلبان از عرصه سیاسی کشور دانست و گفت:« مجموعه ای که دنبال حذف اصلاح طلبان از صحنه سیاسی کشور بودند باید در روش خود تجدید نظر کنند. اما اینکه چنین پیامی از سوی آنها دریافت شده باشد جای تردید دارد. چرا که جامعه در انتخابات پیشین نیز چنین موضوعی را به آنها تفهیم کرده بود ولی تغییری در خط مشی آن جناح دیده نشد.»
شکوری راد دایره شمول اصلاح طلبان و حامیان سید محمد خاتمی را حدود ۵۵ درصد دانست و افزود:« آنها با یک رویکرد درست آقای هاشمی و حامیانش را هم ملحق کردند و تبدیل به۶۵ درصد شدند. در حرکت بعد با حمایت از آقای روحانی به پشتوانه اجتماعی ۷۵ درصد رسیدند. در این انتخابات هم دایره را بازتر کردند و بخشی از بدنه اصولگرایان را جذب کردند. اکنون می توان گفت حدود ۸۵ درصد بدنه اجتماعی کشور را طرفداران این جناح سیاسی تشکیل می دهندکه حالا ترکیبی از مجموعه های فوق است. این مجموعه جبهه میانه روها را در مقابل افراطیون شکل داده و عقلانیت را در برابر افراطی گری سامان داده اند. اینکه آقای لاریجانی هم در دایره حمایتی اصلاح طلبان قرار گرفته و به نوعی نامزد اصلاح طلبان در قم بوده؛ نشان دهنده استراتژی اصولی و درست این جریان سیاسی بوده است. اصلاح طلبان از لاریجانی در مقابل افراطیون حمایت کردند و همین باعث شد دایره تعامل و تاثیرگذاری اصلاح طلبی گسترده تر شود.»

این نماینده مجلس ششم در مورد ترکیب مجلس دهم پیشبینی کرد:« در این انتخابات مرزهای بین دو جناح اصلی کشور دچار دگرگونی شد. در گذشته خط فاصل مشخصی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان وجود داشت. اما امروز اصلاح طلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل در مقابل افراطیون صف بسته اند. برخی از آرایش سیاسی جدید به عنوان برجامیان و نابرجامیان یاد کرده اند یعنی آنها که برجام را نپذیرفته اند افراطی و مابقی میانه رو و معتدل نامیده می شوند؛ هر چند این اصطلاح برجامیان و نابرجامیان برای توده مردم چندان مفهوم نیست.
در این انتخابات جدال اصلی بین میانه روی و افراط گرایی بود میانه روها در هر دو جناح سیاسی کشور بودند که به هم نزدیک شدند.
به نظر من میانه روی و افراطی گری چالش اصلی مجلس آتی خواهد بود. فراکسیون فراگیر امید شامل مجموعه میانه روها یعنی اصلاح طلبان، اعتدالیون و اصلاح طلبان و نیز بخشی از نمایندگان مستقل است که جذب آن خواهند شد. البته فراکسیون امید می تواند فراکسیون های دیگری در داخل خود داشته باشد به عبارتی دو فراکسیون اصلاح طلبی و اصولگرایی در بطن آن شکل گیرد که زیر نام امید فعالیت مشترک خواهند داشت.»

دبیر کل حزب اتحاد ملت در ادامه گفتگو با ایلنا در مورد ریاست مجلس آینده گفت:« تصور من بر این است که آقایان عارف و لاریجانی به چنین تقابلی نخواهند رسید. حتی اگر بر سر کرسی ریاست مجلس کارشان به رقابت بیانجامد. چرا که دارای فصل مشترک حمایت از دولت حاضر هستند. این موضع آنها را به هم پیوند می دهد. دولت یازدهم به مطالبات هر دو جناح سیاسی تا حد زیادی پاسخ می دهد. از سویی آقای لاریجانی نمی تواند با افراطیون دست بدهد ولی دست دیگر خود را از دست دولتی ها خارج کند. همین که ایشان یک حلقۀ وصل بین اصلاح طلبان با افراطیون می شود به کاهش تقابل ها و فروکش کردن رادیکالیسم کمک می کند. از این رو معتقدم اعضای جبهه پایداری در اتحاد با آقای لاریجانی ناگزیر خواهند بود عقلانی تر رفتار کنند و در واقع این پیوند مهاری است که بر آنها زده می شود.»
این فعال اصلاح طلب در مورد کلید خوردن پروژه عبور اصلاح طلبان از روحانی به واسطه پیروزی فهرست امید در مجلس تاکید کرد:« ما بین آقای روحانی و حزب اعتدال و توسعه تفکیک قائل می شویم. عملکرد شخص رئیس جمهور و دولت وی تا کنون خوب بوده است. از این رو هیچ دلیلی برای رویگردانی اصلاح طلبان از ایشان وجود ندارد.
مگر اینکه استغنای حزب اعتدال و توسعه، منجر به رویگردانی اصلاح طلبان از این حزب و به تبع آن از دولت و شخص آقای روحانی شود. به نظر می رسد آقای روحانی هم متوجه این موضوع است و حساب خود را با حزب نزدیک به خودش یکی نکرده است. پس لزومی ندارد اگر روزی با حزب اعتدال و توسعه به اختلاف برسیم آنرا به دولت یا شخص رئیس جمهور تعمیم دهیم.»

او همچنین در مورد ترمیم کابینه دولت یازدهم پس از تشکیل مجلسی همسو تر با دولت گفت:« ترمیم کابینه ناگزیر رخ خواهد داد. آقای روحانی برخی از افرادی را که انتخاب نخست وی برای پست وزارت بود به خاطر جریان خاص حاکم بر مجلس کنار گذاشت. به طور مثال برای وزارت علوم توفیقی، میلی منفرد و فرجی دانا از سوی ایشان مطرح شد. پس از استیضاح فرجی دانا، رئیس جمهور گفت می خواهد خط مشی وی در وزارت علوم ادامه یابد. اگر چه جهت گیری آقایان فرهادی و فرجی دانا یکی است ولی صلابت آنها در این جهت به یک اندازه نیست. ضمن احترامی که بنده برای آقای دکتر فرهادی قائلم باید بگویم آن پتانسیلی که فرجی دانا برای ارتقای آموزش عالی کشور داشت در دوره فرهادی به منصۀ ظهور نرسید و متوقف شد. این در حالیست که دکتر فرهادی در هلال احمر بسیار موفق بود و پس از او هلال احمر افت کرد. وزارت علوم را مثال زدم که پرچالش بوده است در حالی که وزاتخانه های دیگری هستند که انتظار تغییر در آنها بیشتر است. اکنون دست آقای روحانی برای به کارگیری وزرای توانمندتر برای این نوع وزارتخانه ها باز شده است. وقتی می تواند کابینه مقتدر و کارآمدتری را در کنار خود داشته باشد. چرا چنین نکند؟!»

عضو سابق جبهه مشارکت مشکل بزرگ و اصلی ایران را از بین رفتن زیر ساخت های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی در ظرف ۸ سال ریاست جمهوری احمدی نژاد دانست و گفت:« آنچه تحویل روحانی داده شد کشوری بود که از چارچوب طبیعی خارج شده بود. اولویت اصلی استقرار مجدد در این چارچوب است. دولت طی سه سال گذشته عمدتا در حال آوار برداری و اداره امور جاری بوده است.
این مشکل کشور. ولی بزرگترین مشکلی که مردم به طور روزمره با آن سر و کار دارند معیشت است. اقتصاد نیاز به رونق دارد و این مهم با صدقه دادن به مردم تحقق نمی یابد. ممکن است شما امروز بتوانید با کمکی فوری، شکم عده ای را سیرکنید اما آنها فردا مجددا گرسنه می شوند. باید کاری برای افراد دست و پا کرد که بتوانند هر روز از طریق دسترنج خود شکم خود را سیر کنند و نان به خانه ببرند. اگر بیکاری رفع شود آرامش و امید به جامعه برمی گردد. وگرنه اقداماتی مانند افزایش مبلغ یارانه ها دردی را دوا نمی کند.»
او در مورد رواج شایعه تک دوره ای شدن دوران ریاست جمهوری حسن روحانی از سوی برخی اصولگرایان تصریح کرد:«  این آرزوی آنهاست. ما نباید تحت تاثیر این حرف آنها قرار بگیریم. اینکه آقای روحانی ظرفیت دو دوره ریاست جمهور شدن را دارد یا خیر؟ به نظرمن،کاملا دارد. ایشان از نظر شخصی چنین قابلیتی را دارد. مخالفان وی معتقدند قبل از اینکه نتایج برجام برای مردم ملموس شود عمر دولت یازدهم به پایان رسیده است. آنها امید دارند مردم به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی از روحانی رویگردان شوند. ولی پایگاه اجتماعی حامیان آقای روحانی بسیار وسیع است. رأی مردم در این انتخابات نشان داد که خواهان تداوم این دولت هستند و حاضرند علی رغم مشکلات از آن حمایت کنند.
مخالفین دولت از این زاویه از ورود احمدی نژاد به انتخابات سخن می گویند. به نظر من حتی اگر وی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت نشود که امیدواریم نشود به خاطر اینکه دروغ هایش برای مردم رو شده است دیگر رای نخواهد آورد. آنها غیر از احمدی نژاد گزینه قابل طرح دیگری هم ندارند.
از سویی همانطور که گفتم بدنه اجتماعی اصولگرایان از آنها گسسته است. در همین انتخابات اخیر شاهد اتفاقی مهم بودیم. مردم تهران لیست ۳۰ نفره رقیب را کنار گذاشتند و تمامی فهرست ۳۰ نفره امید را برگزیدند. معمولا تهران کمی پیشرو است و اتفاقاتی که در این شهر می افتد بعد از یکی دوسال در شهرستان ها نیز به وقوع می پیوندند. جامعه در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده کاری را که امسال در تهران کرد در سطحی وسیع در سراسر کشور عملی خواهد کرد. در سال ۹۶ نامزدی رای می آورد که توسط اصلاح طلبان معرفی شده باشد. ضمن اینکه روحانی نیز کیاست و توانمندی خوبی برای جلب آرای مردم دارد. بنابراین فکر می کنم در صورت نامزدی پیروزی وی قطعی است. اینکه می گویند وی خودش نامزد نمی شود نیز با روحیه ایشان سازگار نیست. ایشان شخصیتی قوی دارد و در مقابل این فشارها پا پس نمی کشد. البته ممکن است کسانی در مقابل به فکر شگردی چون رد صلاحیت بیفتند که تلاش تازه ای نیست. این کار حاصلی که آنها بخواهند ندارد و هزینه ی آن هم قابل پیش بینی نیست.»

شکوری راد در خصوص احتمال رد صلاحیت حسن روحانی ادامه داد:« حتما می دانید که آقای خاتمی برای انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری اش توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد. خودشان جرأت اعلام آن را پیدا نکردند تا رهبری مداخله کردند و صلاحیت ایشان مجددا مورد تایید قرار گرفت.
آنهایی که پیه رد صلاحیت آقای هاشمی و حسن خمینی را به تن خود مالیدند و حدود ۶ هزار نفر را در انتخابات اخیر مجلس رد کردند،ابایی از چنین کاری ندارند. البته فکر می کنم در چنین شرایطی رهبری حتما به نفع رئیس جمهوری مداخله می کنند.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. به جای اصطلاحات “برجامیان و غیربرجامیان” یا “اصلاح طلبان و اصولگرایان” این ۸۵% را ایران دوستان بنامیم با تقسیم بندی ” ایران دوستان و غیرایران دوستان” .

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در بازار کالا و خدمات هم جهش پیدا می‌کند؟ چنین پدیده‌ای ناشی

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری خوابیده است. دخترِ هشت

ادامه »

در طول دورانی که خامنه‌ای رهبری جمهوری اسلامی را در دست گرفته است ایران رو به ویرانی رفته و جمهوری

ادامه »