واکنش شورای نگهبان به اختلافات محمد یزدی و صادق لاریجانی: دعوای طلبگی طبیعی است

زیتون– در پی بالاگرفتن «بحث» بین دو عضو شورای نگهبان٬ محمد یزدی و صادق لاریجانی٬ سخنگوی شورای نگهبان واکنش نشان داد.

عباسعلی کدخدایی٬ سخنگوی شورای نگهبان ضمن هشدار دادن به «دشمنان» تاکید کرد که اعضای شورا با وجود اختلاف نظر با هم برادرند.

او همچنین تاکید کرد که درهرجمعی ازجمله شورای نگهبان دعوای طلبگی طبیعی است؛گاهی صداها بلندشده و مباحث داغ،لیکن بعداز آن دوستیها پابرجاست.

روز گذشته صادق لاریجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در واکنش به اظهارات محمد یزدی، عضو شورای نگهبان، او را به بیان «مطالب موهن» و «تکرار دروغ» متهم کرد و با اشاره به اینکه «گویی روزتان به شب نمی‌رسد اگر تعریضی، توهینی و افترایی نداشته باشید» گفت: «جناب آقای یزدی، چرا به این وضعیت افتاده‌اید؟»

او در ادامه تاکید کرد: «متاسفانه شما خودتان را در جایگاهی می بینید که نه تنها مرجع تعیین کنید ، بلکه به مراجع بزرگواری که شاید شاگرد آنها هم محسوب نمی شوید ، امر و نهی کنید و این با رویه های حسنه ای که در حوزه علمیه برقرار بود، هیچ تناسبی ندارد.»

محمد یزدی در یک سخنرانی که جزئیات آن روز ۲۶ مرداد منتشر شد٬ شدیدا به صادق لاریجانی تاخته و گفته بود: «فلانی می‌گوید اگر این کار را نکنید نجف می‌روم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم به‌هم می‌خورد؟ شما در قم بودن‌تان هم خیلی موثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید.»

محمد یزدی همچنین بدون نام بردن از اکبر طبری گفته بود: «رئیس دفتری که ده سال جای مهمی را اداره کرده دستگیر می‌شود، بعد اعتراض می‌کند که چرا گرفتید؟ به اسم مدرسه علمیه، کاخ ساختند!… از کجا آوردی ساختی؟»

صادق لاریجانی در واکنش به این اظهارات٬ روز گذشته (یکشنبه) گفت: «در یک پاراگراف که از شما نقل کرده‌اند، خوب است که چند تا خلاف واقع گفته باشید و چند تا توهین؟»

صادق لاریجانی٬ عضو شورای نگهبان٬ خطاب به محمد یزدی٬ دیگر عضو این نهاد٬ نیز گفت: «در شورای نگهبان ، سخنان غیر دقیق ، غیر مستدل و حتی نامربوط شما برای اعضاء روشن است.»

صادق لاریجانی اشاره کرده که در یک جلسه شورای نگهبان، وی درباره یک موضوع جدید بحث می‌کرده است ولی محمد یزدی «به خیال آنکه هنوز بحث در مسئله قبلی است که راجع به آن رای‌گیری شده… مثل همیشه» شروع کرده است «به داد و قال کردن و توهین کردن و همه هاج و واج مانده بودند که شما چه می‌گویید.»

او سپس پرسیده است: «جناب یزدی، بنده که طبق نوبت و در مسئله جدید بحث می‌کردم. شما در چه عوالمی بودید؟! البته این‌گونه مشکلات از ناحیه جنابعالی در شورای نگهبان کم نیست‌. ما از شما فهم کلمات محقق نائینی و محقق عراقی و محقق اصفهانی را نمی‌خواهیم که انتظارش بی‌مورد است! اما دقت در همین عبارت‌های فارسی قوانین مصوب مجلس و دقت در بررسی خلاف قانون و یا خلاف شرع بودن آنها انتظار به حقی است که متاسفانه گاه این هم مفقود است».

لاریجانی در ادامه تهدید کرد: « سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعه ای از معاونان ، قائم مقامان و آقازاده های مسئولان و شخصیت هاست.»

رییس پیشین قوه قضائیه با اشاره به بازداشت اکبر طبری، معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه، پرسیده است: «آیا همین کار را برای آقای شریفی، قائم مقام شهردار اسبق تهران، و آقای سیف، معاون اقتصادی اطلاعات سپاه، و … کرده‌اند؟ و فساد آنها را به آقای قالیباف و آقای طائب و دیگران سرایت داده‌اند؟»

صادق آملی لاریجانی همچنین در نامه‌اش به عملکرد محمد یزدی در دو زمینه علمی و اجرایی نیز پرداخته است.

او در بخشی از این نامه خطاب به محمد یزدی نوشته است: شما بجز «داد و قال»، توهین به مسئولین و بزرگان»، «افترا زدن و تحقیر کردن» آیا «کار دیگری هم کرده‌اید‌؟»؛ شما با آیت‌الله شبیری «چه کرده‌اید‌»؟

صادق لاریجانی در بخش دیگری از نامه‌اش با این پرسش که «شما در عرصه تحقیق و پژوهش‌های علمی چه کرده‌اید»، گفته است: کافی است کسی نیم‌نگاهی به حاشیه‌های محمد یزدی بر «کتاب القضاء» بیندازد «تا معلوم شود حد تحصیلات جنابعالی و استفراغ وسعتان در باب استنباط احکام.»

محمد یزدی در آن سخنرانی به فساد مالی صادق لاریجانی نیز اشاره کرده و گفته بود که حضور آقای لاریجانی در قم هیچ اثری نداشته است. او همچنین گفته بود که لاریجانی به اسم مدرسه عملیه، کاخ ساخته است.

 لاریجانی در پاسخ به این بخش از سخنان یزدی نوشته است: «ساختمان مرکز تحقیقات دبیرخانه خبرگان که با لطایف الحیل از دست مسئولین آن وقت درآوردید و به عنوان نائب رئیس مجلس خبرگان محل کار خود قرار دادید، در همین قد و قواره و وزن بود، نفرمودید کاخ ساخته اند بلکه با اشتیاق تمام به آن ساختمان نقل مکان فرمود.»

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه  نوشته است: «با لحنی بی ادبانه گفته اید ” آیا ارث پدرت بود”، می گویم نخیر ارث پدرم نبود!»

او در ادامه با طرح این سوال که «چرا نشر اکاذیب می کنید»٬ ادامه داد: «گویی روزتان به شب نمی رسد اگر تعریضی ، توهینی و افترایی نداشته باشید.»

صادق لاریجانی در پایان این نامه نوشت: «آقای یزدی شما و انصافتان٬ از خلاف گفتن هاتان برگردید.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. ضمنن، خیلی جالبه!
    جمله ی ماله کش اعظم را شوخی می پنداشتم ولی ضاهرا” همه ی ارگانها، وزارت خانه ها، نهادها، ادارات و…یه ماله کش اعظم دارند…!
    به جملات آقای
    عباسعلی کدخدایی هم توجه فرمائیـــد،
    «درهرجمعی ازجمله #شورای_نگهبان دعوای طلبگی طبیعی است؛گاهی صداها بلندشده و مباحث داغ،لیکن بعداز آن دوستیها پابرجاست.»

  2. فقط به این گفته آقای آملی لاریجانی دقت کنید:« سینه ام خزانه الاسرار اتهامات مجموعه ای از معاونان ، قائم مقامان و آقازاده های مسئولان و شخصیت هاست.»
    این آقا ده سال تمام سکان دار{عــــدلیـــــه} بوده!
    آقای محترم! شما رئیس قوه قضائیــه بودید که سینه پر شود از مچ گیری بموقع؟! پس آن شعارهای عدل الهی،عدالت مولی حضرت علی(ع)چه میشود؟!
    اینانی که شما دربسته به فسادشان اشاره میکنی اگر دزدی کرده اند وبه فساد آلوده اند وظیفه شما دستگیر کردنشان و رسیدگی به فسادشان بوده نه اینکه در ذهن ات بسپاری برای اینکه کسی به چپاول ات، به قصر سازی ات اشاره ای نکند و به فساد شما رسیدگی نکند!
    آقای محترم! البته درکشورمان کمترکسی است که نداند شما برادران لاریجانی چه برسر این کشور نیآورده اید،
    مدیریت چپاولی شما که هیچ عرقی به این کشور ندارید ملت ما را بدبخت کرده است!
    امیدوارم یک روزی حداقل به خیانت شما به دین رسیدگی شود زیرا در زمانیکه مسول بودی به فساد رسیدگی کنی ونکردی وبا این کارهایت لطمه فراوانی به ایمان فرزندان ما وارد کردی…خدا از سر تقصیر شما نگذرد،.

  3. جالب است، همه اش اپوزیسیون پته خود را اب میدهد، ایندفعه پوزیسیون و اجزاء حاکمیت. به هم در!

  4. ««دعوای طلبگی طبیعی است»».
    برای این طلبگی نقطه پایانی نیست؟اینان پایشان لب گور است،بازهم طلبه هستند؟حتماً چپاول ها و ۶۳حساب رباخواری شهریه طلبگی است؟اینان می خواهند خرخره همدیگر را مثل وحوش بدرند،این نوع طلبگی است که تابحال سابقه نداشته است؟یا روش طلبگی جدید است.مواردی پس از انقلاب بوده که طلبه ای به استادش که مُجتهد بوده بخاطر خود شیرینی نزد خمینی ؛بصورت پیرمرد سیلی زده است.«ری شهری و شریعت مداری».اگر درحوزه ها هرروزه از این دعواهای طلبگی باشد ،بایدپاسگاه کلانتری یا ژاندارمری درهر حوزه دایر کرد.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »