وزیر دفاع آمریکا خواستار پایبندی این کشور به برجام شد

زیتون– جیم ماتیس، وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد که در شرایط فعلی، بهتر است دولت آمریکا به توافق اتمی با ایران پایبند بماند.
او امروز (سه‌شنبه) در نشستی در مجلس سنا، به سوال یک سناتور در مورد اینکه آیا منافع آمریکا با پایبندی به برجام، حفظ می‌شود یا خروج از آن، پاسخ داد که از ماندن ایالات متحده در برجام حمایت می‌کند مشروط به اینکه واشینگتن به این نتیجه برسد که ایران به توافق اتمی پایبند بوده و اینکه در راستای منافع آمریکاست.
ماتیس در این جلسه همچنین گفت که معتقد است اگر بتوان از پایبندی ایران به توافق اطمینان حاصل کنند و اگر بتوانند مطمئن شوند که این کار منافع آمریکا را کاملا تأمین می‌کند، روشن است که باید در توافق بمانند.
او سپس اضافه کرد: «در این لحظه و با توجه به اینکه هیچ نشانه‌ای خلاف این در دست نیست، تصور می‌کنم که رییس جمهور باید ماندن ما در توافق را مورد نظر قرار دهد.»
ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی جامع برای حل‌وفصل برنامه اتمی تهران دست یافتند که بر اساس آن، جمهوری اسلامی از برخی فعالیت‌های حساس هسته‌ای خود دست کشید و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی لغو شدند یا به حال تعلیق درآمدند.
در حالی که چهار کشور اروپایی و چین از این توافق حمایت می‌کنند، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، از زمان مبارزات انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶، بارها با انتقاد از برجام، آن را بدترین توافقی توصیف کرده، که تاکنون دیده است.
وی روز ۲۸ شهریور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر شدیدا به این توافق تاخت و آن را«مایه شرمساری» ایالات متحده دانست.
واشینگتن باید تا روز ۱۵ اکتبر در گزارش به کنگره اعلام کند که آیا ایران در سه ماه گذشته به برجام پایبند بوده است یا نه. امری که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، احتمال داده است آقای ترامپ آن را تایید نکند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

نزاع فکری میان مخالفان جمهوری اسلامی درباره جمهوری‌خواهی و مشروطه‌خواهی، یکی از رایج‌ترین چالش‌های نظری است که طی سالهای گذشته در جریان بوده است که تحقق آن، ارتباط چندانی به امروز ندارد. گذشته از کم‌فایدگی

ادامه »

۱– تفاوت نظر سیاسی افراد در یک تقسیم‌بندی کلان، یا در سطح راهبردها، بنیان‌ها و مبانی است یا در سطح رویکردها، روبناها و راهکارها.

ادامه »

از منظر اکادمیک هیچ «فاکت ناب» یا «واقعیت بی‌واسطه» در تحلیل، فهم و تاویل رخدادها و انقلاب‌ها وجود ندارد. بلکه

ادامه »