???? شبی که رهبر حکم «آتش‌به‌اختیار» داد

واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی؛

زیتون– آیت‌الله علی خامنه‌ای تنها چند ساعت پس از دو حمله تروریستی به مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی٬ به جای هرگونه موضع‌گیری  و یا تسلیت‌گویی به خانواده‌های قربانیان، ترجیح داد مسائل فرهنگی و حمله به دولت را  در اولویت قرار دهد و  فرمان «آتش به اختیار»  صادر کند.

شب گذشته رهبر جمهوری اسلامی در مراسم افطار با تعدادی از دانشجویان  گفت«شما افسرهای جنگ نرمید، آنجایی که احساس میکنید دستگاه مرکزی اختلالی دارد و نمیتواند درست مدیریّت کند، آنجا آتش‌به‌اختیارید؛ یعنی باید خودتان تصمیم بگیرید، فکر کنید، پیدا کنید، حرکت کنید، اقدام کنید.»

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به اشاره تلویحی به نامه‌نگاری صورت‌گرفته برای پخش «ربنای شجریان»،  بر همان تعبیر آتش‌به اختیار  تاکید کرد و گفت«مثلاً فرض کنید اینکه فلان آهنگ قبل از افطار پخش بشود یا نشود، می‌شود مسئله‌ی اصلی؛ نامه‌نگاری میکنند! پیدا است که این دستگاه اختلال پیدا کرده که مسئله‌ی اصلی را از مسئله‌ی فرعی تشخیص نمیدهد و یک مسئله‌ی اصلاً بی‌اعتبارِ بی‌اهمّیّت فرعی را به‌عنوان یک مسئله‌ی اصلی، درشت میکنند. وقتی این‌جوری دستگاه‌های مرکزی اختلال دارند، آن‌وقت اینجا جای همان آتش‌به‌اختیاری است که عرض کردم.»

در شبی که داعش برای اولین بار به تهران حمله کرده بود٬ رهبر جمهوری اسلامی حکم «آتش به اختیار» به کسانی داد که موفق به‌دیدار او شده بودند. آن بخشی از هواداران آیت‌الله خامنه‌ای که  این فرمان را دریافت کرده بودند؛ به استقبال از این دستور رفتند.

وحید یامین‌پور؛ فعال رسانه‌ای نزدیک به جبهه پایداری در این رابطه نوشت: دستور آتش_به_اختیار بیش از همه به رشد یافتگی و کاربلدی جوانان انقلابی دلالت دارد تا کودکی و کودنی مسئولان

حامد طالبی٬ از فعالا رسانه‌ای اصول‌گرا در این مورد توییت کرد: فرمانده کل جنگ نرم به افسران جنگ نرم اجازه #آتش_به_اختیار داد

کاربر دیگری در همین رابطه نوشت: ماییم و نوای بی‌نوایی بسم الله اگر حریف مایی ما آتش_به_اختیار هستیم برا شما تروره ، برا ما ترقه_بازی 

فرد دیگری با نام کاربری صدرا توییت کرد: بزدل های به اصطلاح دیپلمات به محور عبری_عربی_غربی #آتش_بس_یکطرفه میدهدند. پس ای برادر! تو خود #آتش_به_اختیار باش.

بخش دیگری از کاربران ایرانی فضای مجازی اما این فرمان را٬ دستوری برای ایجاد آشوب در کشور دیدند.

امید کشتکار٬ روزنامه نگار٬ در این رابطه نوشت: آخرین‌باری که در امور فرهنگی، #آتش_به_اختیار شدند، نتیجه‌اش شد طناب دور گردن محمد #مختاری و اتوبوس ارمنستان که به سمت دره می‌رفت.

مریم عبدی نیز در واکنش به فرمان رهبر جمهوری اسلامی توییت کرد: بعیده که حتی اون داعشی انتحاری هم آتشش به اختیار خودش باشه

‏اکبر موسوی هم   در چند توییت این‌گونه برداشت خود را توضیح داد: چیزی که من فهمیدم [با احتمال همیشگی خطا و اشتباه] این ⁧‫#آتش‌به‌اختیار‬⁩ که در مسائل فرهنگی گفته شده، همون سپردن فرهنگ به مردمه نه دستگاه‌ها. ‏اما از اونجایی که کلمه‌ای نظامی استفاده شده، جا برای برداشت نادرست و حتی خطرناک داره و باید توضیح داده بشه.
تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

5 پاسخ

  1. این دستور بیش از اینکه علیه دولت باشد علیه مردم است و امر جدیدی هم نیست ، چون مدتهاست که افسران رهبر در جنگ نرم در حالت اتش به اختیار عمل میکنند و به کسی هم حساب پس نمیدهند . دستور این رویایی یا ناشی از شدت گرفتن بیماریست و این تفکر که ، دنیا پس مرگ ما چه دریا چه سراب یا ناشی از نا امیدی از فصل الخطاب بودن !

  2. فقط جمله ی آخر مقاله ی فوق منطق دارد. امر فرهنگی را نظامی امنیتی نکنید.
    بکار بردن عقل و انصاف و حزم و درایت، پرهیز از بحران و بحران زائی کار خوبی است.
    دامن زدن به جهالت و شایعات و باز کردن زخم های قدیمی، کاری غیر مسئولانه و نپخته و خامی است.

    1. آقای تبریزی بر هیچ کس روشن نیست که همه کسانی که خود را مخاطب این سخن رهبری می پندارند همین برداشت شما را داشته باشند. آن چه در عمل اتفاق خواهد افتاد بهترین قاضی در این زمینه خواهد بود.

      “بزدل های به اصطلاح دیپلمات به محور عبری_عربی_غربی #آتش_بس_یکطرفه میدهدند. پس ای برادر! تو خود #آتش_به_اختیار باش.”
      این عکس العمل یا عکس العمل جنتلمن ژورنالیستی مثل آقای یامین پور رو مشتی نمونه خروار در نظر بگیرید.

      تم و محور و مسیر سخنان رهبری نیز بر اساس آنچه تا کنون مد نظرشان بوده با خطای کمی قابل تفسیر و پیش بینی است.
      باز هم برای مشت نمونه خروار توصیف ایشان را از کسانی که از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند یادآور می شوم که فرمودند این چوان ها شور انقلابی داشتند و باید این شور قدر دانسته شود.

      تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل

    2. هم چنین از این نکته هم نباید غافل شد که نوع ادبیات و نفس به کارگیری یک اصطلاح نظامی برای یک امر فرهنگی خود حکایت از شدت و وزن کلام دارد و نباید وقتی گوینده خود چنین واژه هایی که را به کار می گیرد از شنونده انتظار برداشت تفسیرها و تاویل هایی داشته باشد که به مخیله خود گوینده هم خطور نکند. این گونه توجیهات نعل وارو زدن است. هرچند هم چنان معتقدم که باید منتظر کنش آنانی ماند که آتش به اختیار بودن را بر خود فرض می دانند. اگر هم از مسیر آتش به اختیاری مدنظر رهبری منحرف یا خارج شوند صدالبته توصیه مجدد و تذکر برای اصلاح مسیر کمترین چیزی است که از ایشان انتظار می رود کما اینکه هماره اینگونه بوده است.
      یاحق

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

 اخیرا در شماره ۵۵۹ هفته‌نامه تجارت فردا، مطلبی به قلم محمد طاهری، سردبیر این هفته‌نامه و سایر نویسندگان نوشته شده است با عنوان افسون شریعتی! بعلاوه، بر روی صفحه، علی شریعتی را بطور اغراق‌آمیزی بصورت

ادامه »

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم، یک نتیجه بیشتر نمی

ادامه »

امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و

ادامه »