توضیح معاونِ صدراعظم آلمان در خصوص لغو دیدار با لاریجانی و ظریف

زیتون- معاون صدر اعظم آلمان لغو دیدار خود در تهران با علی لاریجانی را مرتبط با «رقابت‌های حزبی» در داخل ایران دانست و گفت «معاون رییس‌جمهوری» به خوبی از او استقبال کرده است. c_%d8%b4%d8%af%d8%aa-%da%af%db%8c%d8%b1%db%8c-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d9%82%d8%a7%d8%af%d8%a7%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%a2%d9%84%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%86%d8%b3%d8%a8%d8%aa-%d8%a8%d9%87-%d8%b3%d9%81%d8%b1
زیگمار گابریل، وزیر امور اقتصادی آلمان، روز سه‌شنبه پس از بازگشت از ایران گفت خودداری علی لاریجانی از دیدار با او مربوط به رقابت‌‌های انتخابی است: «تصور می‌کنم که به خوبی از من استقبال شد، به خصوص در دیدارم با معاون رییس‌جمهور.»

یک روز پیش از لغو این دیدار، صادق لاریجانی،‌ رییس قوه‌قضاییه، گفته بود اگر «جای دولت» بود به گابریل اجازه ورود به ایران نمی‌داد.
زیگمار گابریل برای شرکت در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان به تهران سفر و با علی طیب‌نیاوزیر اقتصاد و بیژن زنگنه وزیر نفت دیدار کرد. اما علاوه بر دیدار گابریل با علی لاریجانی، ملاقات او با محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، نیز لغو شده بود.
امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل، درباره دلیل لغو این دیدار گفته بود که «حفظ مواضع اصولی و استقلال سیاسی» کشور امری «حیاتی» است. اما کاوه احمدی، رییس اداره اخبار مجلس، به ایلنا گفت این دیدار در دستور کار مجلس نبوده که لغو شود: «احتمالا این خبر لغو از یک رسانه آلمانی آمده، اما چنین چیزی صحت نداشته و برنامه دیداری وجود نداشته است.»
گابریل پیش از سفر به ایران به اشپیگل گفته بود پیش‌شرط عادی‌سازی روابط آلمان و ایران، به رسمیت شناخته شدن اسراییل است. او همچنین اضافه کرده بود در این سفر پیرامون نقش ایران در درگیری‌های سوریه و نقض حقوق‌بشر با مقام‌های جمهوری اسلامی صحبت خواهد کرد.
محمدباقر نوبخت، سخن‌گوی دولت، گفت «هیچ کشوری نمی‌تواند برای ما شرط قایل شود»، او اما اضافه کرد: «وزیر اقتصاد آلمان به من گفت صحبت‌هایم را تحریف کرده‌اند.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

رسانه‌های گوناگون و برخی “کارشناسان” در تحلیل سیاست‌های آینده ترامپ در قبال حاکمیت ولایی، به‌طور مکرر از مفهوم “فشار حداکثری” (Maximum Pressure) استفاده می‌کنند. این اصطلاح شاید برای ایجاد هیجان سیاسی و عوام‌فریبی رسانه‌ای کاربرد

ادامه »

حدود هفده سال پیش و در زمان جدی شدن بحران هسته‌ای، در تحریریه روزنامه بحثی جدی میان من و یکی از همکاران و دوستان

ادامه »

بی‌شک وجود سکولاریسم آمرانه یا فرمایشی که توسط پهلوی‌ها در ایران برقرار‌شد تاثیر مهمی در شکل گیری و حمایت گسترده

ادامه »