عضو حقوقدان شورای نگهبان: قانون انتخابات ریاست‌جمهوری با قانون اساسی مخالف است

زیتون– نجات‌الله ابراهیمیان، عضو حقوق‌دان شورای نگهبان، گفت قانون انتخابات ریاست‌جمهوری «از حیث بررسی صلاحیت‌ها صریحا با قانون اساسی مخالف است». به گفته او نظارت بر انتخابات براساس قانون اساسی «تا زمانی که انتخابات فعالیت دارد، برقرار است» و بعد از ورود نماینده به مجلس شورای نگهبان قادر به نظارت نیست.
ابراهیمیان در نشست «سیاست‌های کلی ناظر بر انتخابات» با اشاره به رویه شورای نگهبان مبنی بر نظارت بر نمایندگان پس از انتخابات، گفت: «برخلاف رویه فعلی شورای نگهبان آنچه در قانون آمده این است که بعد از ورود نماینده به مجلس، شورای نگهبان نمی‌تواند نظارت کند و باید یک نظارت انتظامی با شرایط خاص اعمال کند.»
عضو حقوق‌دان شورای نگهبان با اشاره به این‌که «قانون انتخابات ریاست‌جمهوری از حیث بررسی صلاحیت‌ها صریحا با قانون اساسی مخالف است»، گفت: «در ماده ۵۶ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری شورای نگهبان مجری قانون فرض شده است در حالی که شورای نگهبان ناظر است و بنده از اعضای این شورا تعجب می‌کنم که چطور به این مساله توجه نکردند. در انتخابات مجلس این هیات‌های اجرایی هستند که صلاحیت افراد را بررسی می‌کنند و پس از آن شورای نگهبان نظر می‌دهد که آیا بررسی صلاحیت هیات‌های اجرایی صحیح بوده است و یا خیر، اما در انتخابات ریاست‌جمهوری شورای نگهبان راسا به این موضوع ورود پیدا می‌کند.»
ابراهیمیان با اشاره به این‌که «ظاهر واژه نظارت بر انتخابات مطابق با قانون اساسی این است که این نظارت تا زمانی که انتخابات فعلیت دارد برقرار است»، اضافه کرد: «بعد از انتخابات نظارت، دیگر به نهاد ناظر بر انتخابات مربوط نمی‌شود چرا که دیگر انتخابات فعلیتی ندارد و مربوط به گذشته می‌شود.» به گفته او «وظایف اصلی شورای نگهبان در قانون اساسی آمده و آنچه که بیان داشته نظارت در زمان انتخابات است و نظارت بر نمایندگان و بحث زوال شرایط نمایندگی و تشخیص آن بر عهده شورای نگهبان نیست.»
این عضو حقوق‌دان شورای نگهبان اضافه کرد مجلس نیز نمی‌‌تواند قانونی در این زمینه تصویب کند، چرا که «این اقدام اضافه کردن به وظیفه شورای نگهبان است.»
ابراهیمیان در این نشست گفت برای «بررسی صلاحیت و التزام افراد» چاره‌ای جز به سراغ «معیارهای دینی» رفتن وجود ندارد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

مقدمهطرح مسئله : تصمیم گیری در خصوص کلان‌مسائل سیاست خارجی که واجد ابعاد پیچیده بین‌المللی و گره‌خورده با منافع ملی هستند، همواره در ساختار حقوق عمومی جمهوری اسلامی ایران چالش‌های نهادی ظریفی را پدید آورده

ادامه »

این نوشتار برای دفاع نیست؛ برای شناخت است. پیرو مصاحبه‌ی جنجالیِ موسی غنی‌نژاد با میلاد دخانچی، در مورد جریان‌شناسی چپ ایرانی، غنی‌نژاد که خود

ادامه »

المنقذ من‌الضلال را که «اعترافات غزالی» هم ترجمه کرده‌اند، از دیگر کتاب‌های پخته و ژرف غزّالی است که برای حقیقت‌جویانی

ادامه »