واکنش ایران به تحریم مجدد بانک مرکزی

زیتون– سخنگوی وزارت خارجه٬ عباس موسوی٬ امروز (شنبه) دولت دونالد ترامپ را به «زورگویی، یک‌جانبه‌گرایی و اعمال تروریسم اقتصادی» متهم کرد.

این واکنش به تحریم مجدد بانک مرکزی ایران صورت گرفت. دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده، روزگذشته (جمعه) اعلام کرد که بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی ایران را به فهرست تحریم‌های این کشور افزوده است.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، امروز خصوص اعمال این تحریم‌ها گفت که «موضوع جدیدی نبوده و فقط تحریم‌های قدیمی به شکل دیگری بیان شده است.»

آمریکا در کنار بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی ایران، شرکتی به نام توسعه تجارت اعتماد پارسه را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و آن را پوششی برای انتقال پول به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران دانست.

آمریکا پیشتر هم بانک مرکزی ایران را مورد تحریم قرار داده بود.

محمدجواد ظریف نیز روز گذشته گفته بود که اقدام آمریکا نشان می‌دهد «سیاست فشار حداکثری به پایان خود نزدیک شده است.»

عباس موسوی هم روز شنبه این تحریم‌ها را موضوعی «قدیمی» دانسته و گفت: «آمریکایی‌ها باید قبول کنند که سیاست تحریم یک سیاست شکست‌خورده است.»

به گزارش خبرگزاری مهر، او همچنین سیاست خارجی آمریکا را «سیاستی سردرگم و درمانده» دانست «که جز زورگویی، یک‌جانبه‌گرایی و اعمال تروریسم اقتصادی علیه دیگران مبنای دیگری» ندارد.

«تروریسم اقتصادی» اصطلاحی است ابداع محمدجواد ظریف که برای اشاره به سیاست فشار حداکثری آمریکا استفاده می‌کند که از زمان خروج رسمی دولت ایالات متحده از برجام آغاز شد و بسیاری از راه‌ها را بر فروش نفت ایران بسته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه در اطلاعیه‌ خود حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را دلیل تحریم بانک مرکزی ایران ذکر کرد.

روز شنبه هفته گذشته حوثی‌های شیعه یمن تایید کردند که دو نقطه بسیار استراتژیک در خاک عربستان سعودی را هدف حمله پهپادی خود قرار داده‌اند: بزرگ‌ترین پالایشگاه دنیا در بقیق و دومین میدان نفتی بزرگ عربستان در خریص.

 

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »