ابراز تمایل چند کشور اروپایی برای تشکیل نیروی مشترک حفاظت دریایی در خلیج فارس

زیتون– یک روز پس از خواست وزیر خارجه بریتانیا برای تشکیل یک نیروی حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز، سه کشور اروپایی موافقت اولیه خود را این پیشنهاد بریتانیا اعلام کردند.

خبرگزاری رویترز سه شنبه یکم مرداد گزارش داد که فرانسه، ایتالیا و دانمارک حمایت اولیه خود را از طرح بریتانیا برای تشکیل نیروی حفاظت دریایی اروپایی که سه روز پس از توقیف نفتکش بریتانیایی توسط ایران مطرح شد، اعلام کردند.

حمایت از طرح بریتانیا پس از آن رخ داد که کشورهای اروپایی به پیشنهاد مشابه دولت ایالات متحده در ماه گذشته تمایلی نشان ندادند.

یکی از دیپلمات‌های ارشد اروپایی به رویترز گفت: «پیشنهاد بریتانیا، در مقایسه با پیشنهاد واشنگتن، حل این موضوع را آسانتر می کند.» او اضافه کرد: «آزادی کشتیرانی یک اولویت است. این طرح با کارزار فشار حداکثری بر ایران که آمریکا در نظر دارد، فرق می‌کند.»

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا روز دوشنبه خواستار تشکیل یک نیروی دریایی اروپایی جهت حفاظت از کشتیرانی آزاد و عبور امن از تنگه هرمز شده بود تا با آنچه که «دزدی دریایی ایران خواند»، مقابله کند.

وزیر خارجه بریتانیا پس از حضور در جلسه کمیته اضطراری دولت بریتانیا، در پارلمان این کشور حاضر شد و این طرح را به عنوان تصمیم دولت بریتانیا برای نحوه پاسخ به اقدام ایران در توقیف کشتی بریتانیایی «استنا ایمپرو» تشریح کرد.

این طرح پیشنهادی بریتانیا به دنبال توقیف یک فروند نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز از سوی ایران صورت گرفت.

ایران از توقیف این نفتکش دفاع می کند اما لندن به شدت از این اقدام  انتقاد و آن را «راهزنی دریایی یک دولت» توصیف کرده است.

قبل از این اتفاقات هم نیروی دریایی بریتانیا در تنگه جبل الطارق، یک نفتکش بزرگ ایران را توقیف کرده بودند.

رویترز نوشته که طرح بریتانیا تنها شامل مشارکت کشتی ها نمی شود بلکه هواپیماها را نیز در برخواهد گرفت.

مذاکرات در باره این پیشنهاد بریتانیا برای ایجاد واحد نیروی دریایی اروپایی با کشورهای ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و آلمان نیز انجام شده است.

هلند و اسپانیا، لهستان نیز در حال بررسی پیشنهاد بریتانیا هستند.

رامپ قبلا گفته بود که آمریکا هزینه های زیادی را برای امنیت مسیر کشتیرانی در تنگه هرمز صرف کرده در حالی که دیگر به مانند گذشته از آن استفاده نمی کند.

او دراین باره گفته بود: «آن را (تنگه هرمز) نمی خواهیم. خودمان صادر کننده (نفت) شده ایم. خودمان امنیت را ایجاد کردیم اما هیچ ما به ازایی دریافت نکرده ایم.»

اشاره ترامپ به افزایش تولید و صادرات نفت خام آمریکا و کاهش واردات نفت این کشور از منطقه خلیج فارس است.

قرار است فرماندهی این واحد دریایی بر عهده فرانسه و بریتانیا باشد.

رویترز ادامه داد که قبل از این، فرانسه و آلمان درخواست آمریکا برای ایجاد یک ائتلاف نظامی دریایی را برای حفاظت از آب های نزدیک ایران رد کردند زیرا آنها می ترسند این ائتلاف به مقابله با ایران کشیده شود.

فرانسه اعلام کرده است که به همراه آلمان و بریتانیا در حال تشکیل واحدی برای حفاظت از رفت و آمد دریایی در خلیج فارس است.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه فرانسه (جان لو دریان) گفت که کشورش در حال رایزنی با پایتخت های اروپایی برای بهبود امنیت دریایی در خلیج فارس است اما این موضوع هنوز به تشکیل نیروی دریایی برای تضمین امنیت دریانوری در این منطقه نینجامیده است.

وی که در جمع اعضای پارلمان فرانسه سخن می گفت افزود: آرام کردن بحران ضروری است.

وزیر خارجه فرانسه گفت: به همین دلیل ما به همراه بریتانیا و آلمان به دنبال ایجاد یک طرح اروپایی هستیم تا نظارت امنیت دریایی را در خلیج فارس تضمین کنیم.

آمریکا قبل از این پیشنهاد داده بود ائتلاف نظامی دریایی برای تامین امنیت آب های استراتژیک نزدیک ایران و یمن ایجاد شود.

آمریکا، ایران و گروه های وابسته به آن را مسوول حملات به نفتکش ها در دریای عمان می داند اما تهران این اتهام را رد می کند.

وزیر خارجه فرانسه ادامه داد: «این عکس طرح آمریکایی است که بر فشار حداکثری بر ایران برای عقب نشینی این کشور در باره تعدادی از اهداف تمرکز دارد.»

او خواستار فکر کردن به امنیت مشترک در خلیج فارس به شیوه دیپلماتیک شد.

وزیر خارجه فرانسه در این سخنان به صورت مستقیم و شفاف به ماموریت حفاظت دریایی اتحادیه اروپا اشاره ای نکرده است.

ایده تشکیل نیروی دریایی اروپا در خلیج فارس برای اولین بار از سوی وزیر خارجه بریتانیا و به دنبال توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز توسط ایران مطرح شد.

از سال های قبل تاکنون فرانسه یک فروند کشتی جنگی (ناوچه ) را به صورت دائمی در خلیج فارس و اقیانوس هند مستقر کرده است. همچنین ۶۵۰ نظامی فرانسوی در امارات حضور دارند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم، یک نتیجه بیشتر نمی توانیم بگیریم: ناگهان کشتی‌بان را سیاستی دیگر آمده است! سیاستی که

ادامه »

امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و مناظره رخداد خونین ۱۳۸۸

ادامه »

اسلام سیاسی در تمام خوانش‌هایش به پایان نظری خود رسیده و تنها پایان عملی و واقعی اش در ایران و

ادامه »