نامه تاج‌زاده به رهبری:

شما رهبر کشورید؛ این‌همه مخالف‌خوانی و ضدیت با ملت پسندیده نیست

زیتون– سیدمصطفی تاج‌زاده در نامه‌ای به رهبری با اشاره به واکنش‌ها و هجمه‌ها علیه برجام با تاکید بر اینکه از رهبر کشور انتظار می‌رود جانب اکثریت ملت را بگیرد، نوشته است: با اقدام و در عمل به یاری دولت بشتابید تا بتواند با جلب مشارکت همه جانبه ایرانیان و در محیط مساعد جهانی بر مشکلات عظیم و مزمنی که گریبان ایران و ایرانی را گرفته و بیش از همه قشرهای محروم را آزار می دهد، غلبه کند.

این زندانی سیاسیدر نامه‌ی خود با یادآوری سخنان رهبری خطاب به منتقدان که می‌گفت ما از ابتدای جمهوری اسلامی در تحریم با آمریکا بوده‌ایم و می‌دانیم چگونه از پس تحریم‌ها برآییم، از وی پرسیده است: اگر هر توافقی با آمریکا را خسارت محض می‌دانید چرا به هشدار منتقدان اعتنا نکردید و اجازه دادید دولت قبل بهانه و فرصت لازم را برای کاخ سفید فراهم آورد تا پرونده ایران را به شورای امنیت بکشاند و چند قطع‌نامه تحریم علیه ما صادر کند؟ مگر خارج شدن پرونده از شورای امنیت و لغو قطع نامه‌ها راهی جز توافق کردن با آمریکا دارد؟ وانگهی چرا گذاشتید درآمد افسانه‌ای ۷۰۰ میلیاردی نفت به باد رود و کشور در برابر تشدید تحریم‌ها به شدت آسیب‌پذیر شود؟

عضو دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت همچنین در نامه‌ی خود پرسیده است: آیا پسندیده است کسانی که با تثبیت حق غنی‌سازی اورانیوم در داخل میهن به این جنگ خاتمه دادند مورد هجوم غیرمنصفانه منصوبان جنابعالی قرار گیرند و توافق هسته‌ای را خسارت محض بخوانند و صدا و سیما نیز هم چنان بر طبل مخالف‌خوانی و یک سو نگری علیه برجام بکوبد و بکوشد آن را توافق شکست خورده جلوه دهد تا هیچ عاقلی در جهان جرأت نکند در ایران سرمایه‌گذاری نماید و مردم از بهبود وضعیت کشور ناامید شوند و دست از حمایت دولت بردارند؟

متن کامل این نامه را که در وب سایت «کلمه» منتشر شده است به این شرح است:

رهبر محترم جمهوری اسلامی

با سلام و احترام

در نخستین روز سال نو در مشهد مقدس فرمودید: «هرگونه توافق با آمریکا به معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بدعهدی و خدعه و تقلب آمریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسئله را اکنون به عینه می‌ٔبینیم و این یعنی خسارت محض. در همین توافق نیز آمریکایی‌ها به آن چه وعده داده بودند، عمل نکردند و به تعبیر وزیر محترم امور خارجه روی کاغذ تعهداتی را انجام دادند اما در عمل از طریق راه‌های انحرافی مانع از تحقق آن تعهدات شدند.» این سخنان هم چنان که انتظار می‌رفت بهانه و دستاویز هجوم جدید منصوبان جنابعالی به برجام شد. نماینده شما در کیهان برجام را «سند طلایی برای آمریکا خواند که برای ایران غیر از خسارت و تحقیر و فریب دستاوردی نداشته است.» و ادامه اجرای برجام را خسارت محض نامید.

سردار جعفری نیز ادعا کرد مردم برجام را با اکراه پذیرفتند و تعمیم آن را به عنوان الگویی برای حل سایر مشکلات نشانه «کوتاهی فکر و نوعی خودتحقیری» خواند. سیداحمد خاتمی برجام را درحد آب نبات دانست و کاظم صدیقی به مسئولانی تاخت که معتقدند باید زیر یوغ کافر زندگی کرد. ایمانی نماینده ولی فقیه در شیراز نیز نتیجه دیپلماسی برد – برد دولت را خسارت ارزیابی کرد و جواد لاریجانی منویات دلواپسان را اینگونه برملا نمود: «جمهوری اسلامی به غرب بگوید که ظرف سه ماه آینده برجام را سند مرده و به گور شده محسوب خواهد کرد.» (جراید، ۱۴ تا ۱۹ فروردین ماه)

جناب آقای خامنه‌ای

تمام تعهداتی که ایران در برجام پذیرفته فنی است و مهم‌ترین شان کاهش تعداد سانتریفیوژهای غنی‌کننده اورانیوم از ۹ به ۵ هزار ماشین و نیز انجام تغییراتی در نیروگاه‌های اراک و فردو است. در این زمینه دکتر صالحی که در دولت قبل نیز رئیس سازمان انرژی اتمی بود، بار دیگر پس از حملات جدید مسئولیت فنی برجام را پذیرفت و اعلام کرد: «نسبت به مسائل برجام بسیار اطمینان دارم و هیچ مشکلی نمی‌بینم زیرا ما جاپای خود را محکم کرده‌ایم. محدودیت‌ها مانع رسیدن ما به اهدافمان نیست.»

در ابعاد غیرفنی نیز مستحضرید که در همین مدت کوتاه صادرات نفتی ایران از یک میلیون به دو میلیون بشکه افزایش یافته و قسمت اعظم سپرده‌های ارزی کشور آزاد شده است. بانک‌های ایرانی حدود سیصد کارگزاری ایجاد و نزدیک به دو هزار ال سی باز کرده‌اند. کشتی‌رانی و بیمه‌ها نیز در حال رسیدن به وضعیت قبل از تحریم‌ها هستند و تمام بخش‌های علمی، فنی، پژوهشی، بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی و … کشور اعم از دولتی و خصوصی به برجام خوشامد گفته‌اند و در حال برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی از مواهب آنند. مؤسسات معتبر جهانی نیز رشد ۶/۲ تا ۵ درصدی اقتصادی را برای ایران در سال جاری پیش‌بینی نموده‌اند. به این دستاوردها بیفزایید لغو تمام قطع‌نامه‌های شورای امنیت علیه ایران و بسته شدن پرونده پی ام دی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دور شدن شبح جنگ از آسمان میهن را. در عین آن که جهان حق غنی‌سازی اورانیوم ما را به رسمیت شناخت. هم چنین می‌دانید که طرف ایرانی با هوشیاری مسئله موشکی را از هسته‌ای تفکیک کرد و در نتیجه حق و امکان تحمیل تحریم‌های جدید شورای امنیت به ایران را از آمریکا گرفت به‌طوری که این کشور حداکثر می‌تواند تحریم‌های یک جانبه و غیرالزام‌آور برای جهانیان را علیه ما اعمال کند. به این ترتیب چرا منصوبان جنابعالی برجام را خسارت محض می‌خوانند؟

مقام محترم رهبری

اگر برجام نبود به جای ۵ هزار ۹ هزار سانتریفیوژ به غنی‌سازی اورانیوم مشغول بود ولی در عوض تحریم‌ها روز به روز بیشتر و شدیدتر می‌شد. صادرات نفتمان در سال ۹۴ به صفر می‌رسید. ذخائر ارزی کشور هم چنان بلوکه می‌ماند و طبق قطع‌نامه‌های شورای امنیت، جمهوری اسلامی برای صلح جهانی تهدید به شمار می‌رفت و در نتیجه ایران و ایرانی تنگناها و فشارهای زیادی را تحمل می‌کردند. در چنین شرایطی حتی اگر قیمت نفت به یک سوم سقوط نمی‌کرد، باز هم ارزش دلار در قیاس با ریال سر به فلک می‌کشید و قدرت خرید مردم بیش از پیش کاهش می‌یافت و تورم از ۴۰ درصد به مراتب فراتر می‌رفت. یعنی همان روندی را طی می‌کرد که در دو سال و نیم آخر دولت احمدی‌نژاد شاهد آن بودیم. حتما توجه دارید که در فروردین ۹۰ بهای دلار هزار تومان بود و در شهریور ۹۲ سه هزار و پانصد تومان اما در دو سال و نیم استقرار دولت روحانی همان سه هزار و پانصد تومان باقی ماند. سکه بهار آزادی در فروردین ۹۰ حدود چهارصد و پنجاه هزار تومان بود و در شهریور ۹۲ به یک میلیون و دویست هزار تومان رسید. اما در اسفند ۹۴ به یک میلیون تومان کاهش یافت. نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۰ مثبت بود و در پایان کار دولت قبل به منفی ۶ رسید ولی در دولت تدبیر و امید مثبت شد. تورم در فروردین ۹۰، ۱۵% بود و در شهریور ۹۲، به حدود ۴% رسید ولی در اسفند ۹۴ به ۱۲% کاهش یافته است. بنابراین تردید نیست چنانچه دولت احمدی‌نژاد هم چنان ادامه می‌یافت یا جلیلی رئیس جمهور می‌شد، قیمت نفت به یک سوم تنزل می‌یافت و تورم سه رقمی می‌شد. درست مثل ونزوئلای امروز.

رهبر محترم

اگر هر توافقی با آمریکا را خسارت محض می‌دانید چرا به هشدار منتقدان اعتنا نکردید و اجازه دادید دولت قبل بهانه و فرصت لازم را برای کاخ سفید فراهم آورد تا پرونده ایران را به شورای امنیت بکشاند و چند قطع‌نامه تحریم علیه ما صادر کند؟ مگر خارج شدن پرونده از شورای امنیت و لغو قطع نامه‌ها راهی جز توافق کردن با آمریکا دارد؟ وانگهی چرا گذاشتید درآمد افسانه‌ای ۷۰۰ میلیاردی نفت به باد رود و کشور در برابر تشدید تحریم‌ها به شدت آسیب‌پذیر شود؟ حتما یادتان هست که همواره به منتقدان جواب می‌دادید که ما از ابتدای جمهوری اسلامی در تحریم با آمریکا بوده‌ایم و می‌دانیم چگونه از پس تحریم‌ها برآییم. ۷ سال طول کشید بالاخره قبول کردید که تحریم‌های شورای امنیت برای جهانیان الزام‌آور است و با تحریم‌های یک جانبه آمریکا به طور ماهوی فرق دارد و سرانجام در نیمه دوم سال ۹۱ اعتراف کردید که تحریم‌ها به «جنگ تمام عیار» علیه ملت ایران تبدیل شده‌اند. حال آیا پسندیده است کسانی که با تثبیت حق غنی‌سازی اورانیوم در داخل میهن به این جنگ خاتمه دادند مورد هجوم غیرمنصفانه منصوبان جنابعالی قرار گیرند و توافق هسته‌ای را خسارت محض بخوانند و صدا و سیما نیز هم چنان بر طبل مخالف‌خوانی و یک سو نگری علیه برجام بکوبد و بکوشد آن را توافق شکست خورده جلوه دهد تا هیچ عاقلی در جهان جرأت نکند در ایران سرمایه‌گذاری نماید و مردم از بهبود وضعیت کشور ناامید شوند و دست از حمایت دولت بردارند؟

جناب آقای خامنه‌ای

خداوند را سپاسگزارم که اکثریت رأی دهندگان هم وطنم در خرداد ۹۲ مسیر اشتباه گذشته را اصلاح کردند و در اسفند ۹۴ نیز بر حمایت از دولت و برجام مهر تأیید زدند. بنابراین از جنابعالی به عنوان رهبر کشور انتظار می‌رود جانب اکثریت ملت را بگیرید و با اقدام و در عمل به یاری دولت بشتابید تا بتواند با جلب مشارکت همه جانبه ایرانیان و در محیط مساعد جهانی بر مشکلات عظیم و مزمنی که گریبان ایران و ایرانی را گرفته و بیش از همه قشرهای محروم را آزار می دهد، غلبه کند و از یاد نبرید که ملت ایران با تیزبینی و هوشمندی رفتار و گفتار همگان و از جمله رهبری را رصد می کند.

با احترام

سیدمصطفی تاج‌زاده

بند انفرادی اوین

۹۵/۱/۲۰

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

  1. بر صدیقی امام جمعه موقت تهران حرجی نیست ، اما هنوز هستند کسانی که زندگی زیر یوغ کافر (قبل از انقلاب شکوهمند !) را به یاد دارند و با زندگی زیر یوغ امام المسلمین مقایسه میکنند !

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

نامه تاج‌زاده به رهبری:

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »