افشای جزئیات تازه از نحوی مرگ زهرا کاظمی

زیتون– علی یونسی٬ وزیر سابق اطلاعات٬‌ پانزده سال پس از مرگ زهرا کاظمی به افشای جزئیاتی از نحوی مرگ او پرداخت.

به گفته وزیر سابق اطلاعات زهرا کاظمی٬ روزنامه نگار ایرانی-کانادایی «بدون مدرک قانع کننده‌» مبنی بر «جاسوسی» تنها به دلیل پافشاری‌های دادستان وقت تهران قربانی شده است.

زهرا کاظمی٬ خبرنگار و عکاس ایرانی-کانادایی و با نشریاتی مانند رکتو ورسو گازت دو فم و گلوب اندمیل چاپ کانادا و نیز مؤسسه عکس انگلیسی کمراپرس همکاری داشته‌است. او در سال ۲۰۰۳ در جریان یک مسافرت به عنوان خبرنگار در ایران دستگیر شد و طی مدت بازداشت درگذشت.

زهرا کاظمی ۲ تیر ۱۳۸۲ در حالی در حال عکس برداری از تجمع اعتراض آمیزی در مقابل زندان اوین بود بازداشت و ۱۸ روز بعد خبر درگذشتش منتشر شد.

کمیته بررسی و تحقیق مجلس ششم در مورد قتل زهرا کاظمی در گزارش خود قاضی مرتضوی را به عنوان متهم ردیف اول این پرونده معرفی کرده و حتی برخی از نمایندگان خواستار برکناری او شدند.

محسن آرمین٬ نماینده مجلس ششم و عضو این کمیته ویژه٬ از تریبون مجلس گفت: «مرتضوی پس از دو روز بازجویی از زهرا کاظمی به دلیل نامعلومی این خبرنگار را به نیروی انتظامی تحویل داده که پس از آن زهرا کاظمی به بازجویان نیروی انتظامی گفته بود که او را به هنگام بازجویی در دادستانی از ناحیه سر مورد ضرب و جرح قرار داده‌اند. من می‌دانم قاضی مرتضوی در سطحی نیست که بتواند بدون پشتوانه دست به چنین اقداماتی بزند، اما این اعمال خودسرانه و غیر مسئولانه در صورت سکوت و مسامحه قطعاً در این حد باقی نخواهد ماند.»

علی یونسی در رابطه با بازداشت و مرگ زهرا کاظمی به ایلنا گفت: «کوتاه اشاره کنم که در پرونده زهرا کاظمی، دادستان وقت (سعید مرتضوی) اصرار داشت که وی جاسوس است. برای بررسی این موضوع ما در وزارت اطلاعات دو کارشناس ضدجاسوسی این وزارتخانه را مأمور کردیم تا در هتلی با این خانم مصاحبه کنند. این کارشناسان، پس از مصاحبه با وی، رسما اعلام کردند که به لحاظ فنی و علمی، زهرا کاظمی جاسوس نیست.»

اما به گفته وزیر اطلاعات وقت٬ سعید مرتضوی بر اصرار خود باقی ماند و این پرونده را از وزارت اطلاعات تحویل گرفت و به اطلاعات نیروی انتظامی واگذار کرد.

علی یونسی ادامه داد: «زهرا کاظمی، گویا در فرآیند بازرسی، تحویل اشیا و انتقال به بازداشتگاه و نه در بازجویی، به‌دلیل مقاومت برای تحویل اشیای همراه خود، مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد و سر او به جدول خیابان اصابت می‌کند و منجر به خونریزی مغزی او می‌شود.»

مشاور امور اقوام و اقلیت‌های رییس جمهوری٬ تاکید کرد که اگر چنانچه بموقع او را به بیمارستان منتقل می‌کردند حتما نجات می‌یافت. و

او همچنین افزود: «اگر در این وضعیت یعنی انتقال بموقع به بیمارستان و نجاتش، در هر دادگاهی، حتی دادگاه‌های کانادا در حضور وکیل کانادایی قرار می‌گرفتیم جمهوری اسلامی محکوم شناخته نمی‌شد بلکه مأمور یا مأموران دون‌پایه به‌دلیل قصور یا تقصیر، مسئول شناخته می‌شدند. اما بد عمل کردن، لجاجت و متهم کردن دیگری یا سیاسی‌کردن موضوع، هزینه سیاسی سنگینی به جمهوری اسلامی تحمیل کرد و خود دست‌اندرکاران این پرونده هم برای همیشه متهم شناخته شدند.»

موضوع «مرگ برخی از متهمین در دوران بازداشت» پس از درگذشت کاووس سیدامامی٬‌ استاد دانشگاه و فعال محیط زیست دوباره به سرخط خبرها تبدیل شد.

خبر «درگشت» سیدامامی دو هفته پس از بازداشت او به «اتهام جاسوسی»٬ با عنوان «خودکشی» منتشر شده بود.

پیش از آن نیز چندتن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در دی‌ماه امسال نیز در طی دوران بازداشت در گذشتند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

 اخیرا در شماره ۵۵۹ هفته‌نامه تجارت فردا، مطلبی به قلم محمد طاهری، سردبیر این هفته‌نامه و سایر نویسندگان نوشته شده است با عنوان افسون شریعتی! بعلاوه، بر روی صفحه، علی شریعتی را بطور اغراق‌آمیزی بصورت

ادامه »

اگر روند تحولات سیاسی کشور را در شش ماه گذشته (از ابتدای اسفند ۴۰۲ تا اول شهریور ۴۰۳) بررسی کنیم، یک نتیجه بیشتر نمی

ادامه »

امروز وقت گذاشتم و دو ساعت مناظره آقایان مهدی طائب و احمد زیدآبادی را دیدم و شنیدم. موضوع گفتگو و

ادامه »