حق شکایت خانواده‌ قربانیان ۱۱ سپتامبر از عربستان تصویب شد

زیتون- وب سایت بی‌بی‌سی فارسی خبر داد که در آستانه پانزدهمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر، کنگره آمریکا به اتفاق آرا حق شکایت خانواده‌های قربانیان این حملات از دولت عربستان سعودی را به رسمیت شناخت.
سنای آمریکا در ماه مه «قانون عدالت علیه حامیان تروریسم» را تصویب کرده بود و مجمع نمایندگان نیز باید آن را بررسی می‌کرد. download
باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا گفته بود که «این قانون را رد خواهد کرد.» اما در صورتی که جمهوری‌خواهان موفق شوند به تعداد کافی از آرای نمایندگان دموکرات را جذب کنند، خواهند توانست «برای اولین بار جلوی وتوی رییس جمهور» را بگیرند.
۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربایی که حملات به برج‌های تجارت جهانی را انجام دادند شهروند سعودی بودند. یک گزارش کنگره، که به تازگی از طبقه‌بندی محرمانه خارج شده، می‌گوید هواپیمارباها در زمان حضور در آمریکا ظاهرا با افرادی در ارتباط بودند که با حکومت عربستان رابطه داشتند.
یکی از افرادی نیز که به نقش خود در حملات ۱۱ سپتامبر اعتراف کرده، ادعا کرد تامین مالی حملات با کمک یکی از شاهزادگان سعودی انجام شده بود.
دولت عربستان نقش داشتن در حملات ۱۱ سپتامبر را رد می‌کند. با توجه به روابط استراتژیک آمریکا و عربستان سعودی، و اختلافاتی که اخیرا بین دو کشور پیش آمده است، دولت باراک اوباما نگران تصویب قانون اخیر بود.
روز گذشته نیز گروهی از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب اعلام کرده‌اند که تلاش می‌کنند تا جلوی قرارداد یک میلیارد دلاری فروش تسلیحات بین دولت باراک اوباما و دولت عربستان را بگیرند.
عربستان میلیاردها دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است و پیش از این تهدید کرده که در صورت اجرای این قانون منابع مالی خود را از آمریکا خارج می‌کند.
وزیر خارجه عربستان گفته است که مصوبه کنگره را به منزله نقض مصونیت حکومت‌ها و برقراری “قانون جنگل” می‌داند.
مطابق مصوبه کنگره آمریکا اگر هر گونه نقش دولت عربستان در حملات ۱۱ سپتامبر اثبات شود، خانواده‌های قربانیان اجازه دارند که از این دولت شکایت کنند.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

اندیشمند حوزه علوم دینی، خانم صدیقه وسمقی، در یادداشت خود تحت عنوان “نه به ابتذال سرکوب‌گری” منتشر شده در سایت زیتون در ۴ خرداد ۱۴۰۲ می‌نویسد: “سال‌هاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی،

ادامه »

سالهاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، از یک ابربحران رنج می‌برد، ابربحرانی که از دل بحران‌های فراوان

ادامه »

انسان ها را از منظر نسبت آنها با دردها و مسئولیت‌پذیری اجتماعی عموماً به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد: ۱.

ادامه »