صادق بلعید که از سوی قیس سعید، رئیس‌جمهور تونس، مسئول تدوین قانون اساسی جدید این کشور شده اعلام کرد، در پیش‌نویسی که ارائه خواهد کرد اشاره‌ای به اسلام به عنوان دین رسمی این کشور نشده است.

صادق بلعید روز دوشنبه ۶ ژوئن (۱۶ خرداد) گفت، هدف از این اقدام مقابله با احزاب اسلام‌گرا و جلوگیری از “افراط‌گرایی” سیاسی است.

بند یک قانون اساسی تونس که سه سال پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ در این کشور شمال آفریقا تصویب شد می‌گوید، تونس کشوری “آزاد، مستقل و داری حاکمیت است که دین آن اسلام و زبانش عربی است.”

صادق بلعید، کارشناس حقوقی که ماه گذشته به ریاست کمیته تنظیم قانون اساسی نوین منصوب شد به خبرگزاری فرانسه گفت: «۸۰ درصد تونسی‌ها مخالف افراط‌گرایی و استفاده از دین برای اهداف سیاسی‌اند.»

او تصریح کرد: «دقیقا به همین می‌خواهیم برسیم، به جایی که در آن بند یک در شکل کنونی‌ا‌‌ش حذف شود.»

قرار است پیش‌نویس قانون اساسی جدید پیش از رفراندومی که برای ۲۵ ژوئیه برنامه‌ریزی شده تقدیم شود.

متن قانون اساسی باید قبل از رفراندوم توسط رئیس‌جمهور تأیید شود.

*دویچه‌وله

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

مطالب دیگر

یک پاسخ

  1. خود عربستان،خاستگاه اسلام،موسوم به سرزمین وحی(!) به این نتیجه رسیده که دخالت این دین در سیاست و جامعه و اقتصاد زیان‌بار است.جایی که اسلام در آن بومی است،از همان فرهنگ و زبان و تاریخ برخاسته و بر بقیه جهان تحمیل شده و حتی هم اکنون نیز پس از درآمد موقت نفتی،دومین منبع درآمد کشور از محل مراسم پیشا اسلامی حج است. هر کس از این پس معتقد به خدایی بودن این دین باشد قطعا یا ریگی در کفش دارد یا پیچ شلی در مغز!

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

چرا پرداختن به جنبش های اجتماعی زنان  از منظر اقتصادی اهمیت دارد؟ چون توسعه جنبش های اجتماعی زنان مسئله اساسی توسعه پایدار و موزون است و این امر دغدغه کل جامعه است. طرح مسائل زنان

ادامه »

مهدی نصیری چندی قبل در مصاحبه با برنامه شصت دقیقه بی‌بی‌سی فارسی گفت: «اپوزیسیون ایران اگر می‌خواهد موفق شود باید شکاف بین شاهزاده (پهلوی)

ادامه »

شورش‌ها، انقلاب‌ها و جنگ‌ها همواره پدیده‌هایی بوده‌اند که در بستر آنها، جنایاتی علیه یک طرف یا هر دو طرف روی

ادامه »