Categories: خبرها

روزی برای #نجات_نوشین

زیتون– شب گذشته (چهارشنبه) در بیست و دومین روز از بازداشت نوشین جعفری٬ کاربران شبکه‌های مجازی کمپینی برای نجات او تشکیل دادند.

به گزارش «زیتون» نوشین جعفری روز شنبه (۱۲ مرداد) بازداشت شد.

این زندانی سیاسی٬ هفته گذشته با یکی از فعالین حقوق بشری از داخل زندان تماس گرفته و با حالی بد از او در خواست پسورد توییتر و ایمیل اکانت توییتری «یار دبستانی» را کرد.

نوشین جعفری در تماس با شیوا نظرآهاری٬ فعال حقوق بشری که مدتی است در خارج از کشور به سر می‌برد٬ گفته است در صورتی که این پسوردهای این حساب کاربری در توییتر در اختیار نیروهای امنیتی قرار نگیرد٬ خانواده شیوا نظرآهاری در ایران تحت فشار قرار خواهند گرفت.

نوشین جعفری در این تماس همچنین گفته بود که خانواده شیوا نظرآهاری در ایران تحت فشار قرار خواهند گرفت.

شیوا نظرآهاری٬ فعال حقوق بشر٬ امروز ضمن انتشار این فایل صوتی تاکید کرده است که هیچ ارتباطی با ادمین یا ادمین‌های اکانت یاردبستانی ندارد و حتی از وجود چنین حساب کاربری در توییتر خبرنداشته است.

این اولین بار است که یک زندانی سیاسی در دوران بازداشت و در انفرادی از طریق حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی توییتر برای یک فرد دیگر فایل صوتی می‌فرستد.

بیشتر بخوانید:

شیوا نظرآهاری در گفت‌وگو با زیتون: «یار دبستانی» نیستم

بیشتر بخوانید:

در خواست عجیب نیروهای امنیتی از نوشین جعفری و شیوا نظرآهاری

بیشتر بخوانید:

مروری بر پرونده نوشین جعفری

قوه قضاییه در واکنش به انتشار خبر ارسال این فایل صوتی٬‌مدعی شده بود که این موضوع  یکی از «امتیازات» زندانی است.

سخنگوی قوه قضاییه او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه «جدیدا ویسی از عکاس بازداشت شده منتشر شده است که اصالت آنرا دوستان وی تایید کرده اند واکنش قوه قضاییه چیست»٬ این تماس را یکی از امتیازات زندانیان خواند.

به گفته او زندانیان با خانواده‌هایشان تماس می‌گیرند و قوه قضاییه این تماس‌ها را جزو امتیاز نظام زندانبانی می‌داند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: «فرد در تماس ممکن است مطالبی را هم ادعا کند٬ همانطور که پیش از بازداشت مطالب کذبی را مطرح کرده است٬ پس از بازداشت هم این رویه را ادامه دهد.»

در واکنش به این موضوع برخی از کاربران فارسی زبان توییتر٬ حساب‌های کاربری مقامات جمهوری اسلامی در این شبکه پیام رسان را منشن کرده و از آن‌ها خواستند تا هر چه زودتر به این موضوع رسیدگی کنند.

 

 

 

برخی دیگر نیز هشدار دادند که در صورت عدم رسیدگی ممکن است ماجرای «مازیار ابراهیمی» برای نوشین جعفری تکرار شود.

 

 

نحوی عجیب بازداشت٬ اطلاع رسانی و اتهامات نوشین جعفری نیز موجب اعتراض بخش دیگری از کاربران شبکه‌های مجازی شد.

 

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026