Categories: خبرها

وزیر امور خارجه: درصورت انفعال اروپا٬ غنی سازی را افزایش می‌دهیم

زیتون– محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه٬ تهدید کرد که در صورت انفعال اروپا در قبال برجام٬ جمهوری اسلامی غنی سازی اورانیم را افزایش می‌دهد.

او در مصاحبه‌ای با اشپیگل تاکید کرد که انفعال اروپا و اقدامات آمریکا برای به خطر انداختن توافق هسته‌ای با ایران٬ جمهوری اسلامی را به سوی افزایش غنی سازی اورانیم سوق می‌دهد.

وزیر امور خارجه ایران از کشورهای اروپایی خواسته که برای حفظ منافع بلند مدت اقتصادی، تبعات خروج آمریکا از برجام را جبران کنند.

به گفته ظریف اروپایی‌ها و سایر امضاکنندگان (توافق هسته‌ای) باید تبعات تحریم‌های آمریکا را جبران کنند.

وزیر امور خارجه ایران در حالی از اقدامات اروپا را اظهار عدم رضایت کرد که آلمان اعلام کرده بود به همراه سایر شرکای اروپایی خود در نظر دارد با راه‌اندازی یک سیستم پرداخت خاص، ادامه مبادلات مالی با ایران پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه این کشور را میسر کند.

هرچند به گفته طرف آلمانی حتی راه‌اندازی این سیستم هم، شرکت‌های بزرگ را از پیوستن به تحریم‌های آمریکا بر حذر نخواهد داشت؛ چون این شرکت‌ها صادرات وسیعی به آمریکا دارند.

ایالات متحده روز ۱۸ اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که از برجام خارج می‌شود، ولی سه کشور اروپایی شامل فرانسه، بریتانیا و آلمان اعلام کردند که این توافق را حفظ خواهند کرد.

دور اول تحریم‌ها از ۱۶ مرداد اجرایی شد که خودروسازی، مبادلات طلا، فلزات گرانبها و ریال را شامل می‌شد.

دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اواسط آبان‌ماه اجرا خواهد شد که شامل تحریم‌های نفتی است و مبادلات مالی ایران را هم در بر می‌گیرد.

ایران و سه کشور اروپایی که در مذاکرات گروه پنج به علاوه یک برای حل‌وفصل برنامه هسته‌ای تهران حضور داشتند، در حال رایزنی برای یافتن راه‌حلی به منظور مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران هستند.

 

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵