چهارشنبه سوری و نگاه مرجعیت

عماد گلی صرمی

9b1cb4a4-3f53-4fc6-9ceb-6d084e15f51f
بعد از اینکه نظر برخی از مراجع در مورد خرافی بودن چهارشنبه سوری در فضای مجازی منتشر شد ، به نظرم آمد ، پرسش و پاسخی که در محضر آیت الله صانعی اتفاق افتاد را برای دوستان دوباره بازگو کنم .
با یکی از آشنایان که عزیز بزرگواری است به دیدار آیت الله صانعی رفتیم ، دیدار برای سال گذشته بود ، در میان صحبت ها نظر ایشان را درباره ی جشن چهارشنبه سوری جویا شدم ، با شوخ طبعی خاص خودشان فرمودند : « چه ایرادی دارد ، من هم در کودکی از روی آتش می پریدم ، شادی است دیگر … فقط ایجاد مزاحمت ها مطلوب نیست » ، ایشان در ادامه ی صحبت هایشان ، اشاره ای به لزوم گسترش شادی در جامعه داشتند و گسترش غم و اندوه در جامعه را مورد نکوهش قرار دادند .
علاوه بر بحث رسوم باستانی و هویت ملی ایرانیان ؛ این میل به شادی و برقراری جشن چهارشنبه سوری یک واقعیت ملموس است ، حال متفکرین اسلامی مانند شهید مرتضی مطهری که با زبان تند و گزنده به نکوهش این جشن می پرداختند باید به یک اصل توجه داشته باشند و آن خواست مردم است ، همانطور که شایسته نیست کسی به مرزهای اعتقادی و مذهبی ایرانیان یورش برد ، حمله به رسوم باستانی نیز پسندیده نیست . شکی نیست آفت هایی چهره ی رسوم باستانی را می خراشد ، همانند استفاده از مواد منفجره و … ولی اصل این رسم و بنیان آن از آفت مصون خواهد بود ، همانطور که رفتارهای داعش را نمی توان به تمام قرائت های اسلامی تسری داد .

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه، در یکی از جلسات جانبی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفته است که روسیه کریمه را به اوکراین برخواهد گرداند اگر اوکراین کوشش نکند‌ که عضو ناتو

ادامه »

روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲. دانشگاه لایدن. کنفرانس انجمن ایران‌شناسی اروپا. در پنلی درباره‌ی ادبیات فارسی، عنوان سخنرانی خانم سایه اقتصادی‌نیا چنین بود: «بلاغت

ادامه »

۱-«هویت ملی و هویت قومی در شهر معاصر ایرانی؛ مطالعه‌ی موردی نقده» عنوان پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد رشته انسان‌شناسی «لیلا حسین‌زاده»

ادامه »