سازمان انرژی اتمی: آب‌ سنگین مازاد به عمان ارسال شد

زیتون- بهروز کمالوندی، سخن‌گوی سازمان انرژی اتمی، خبر داد که تهران مقادیری از آب‌سنگین مازاد خود را برای فروش به عمان ارسال کرده‌است و مقادیر دیگری نیز برای انتقال به خریدار، به آن کشور ارسال خواهد شد.ir-300x203
کمالوندی همچنین گفته است که مذاکرات برای فروش آب‌سنگین مازاد «با چند شرکت و کشور خارجی پیشرفت داشته‌است.»
انتقال آب سنگین به عمان جنبه تجاری دارد و به گفته سخنگوی سازمان انرژی اتمی «با توجه به مذاکرات در حال انجام با طرف‌های خارجی این مقادیر به تناسب به عمان انتقال داده می‌شود.» او مقدار دقیق انتقال‌داده‌شده به عمان و یا مقداری که قرار است به آن کشور ارسال شود را بیان نکرده‌است.
ایران تا کنون ۳۲ تن آب‌سنگین به ایالات متحده و ۳۸ تن نیز به روسیه فروخته‌است. سازمان انرژی اتمی همچنین اعلام کرده مقداری که در حال حاضر برای فروش آماده است، در مقایسه به ۷۰ تنی که تا کنون فروخته، محموله‌های بزرگی نیست. این سازمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که برای نگهداری و فروش مازاد آب سنگین خود، انباری را در عمان تدارک دیده و میزان مازاد بر ۱۳۰ تن که در توافق اتمی لحاظ شده، را به این کشور منتقل می‌کند.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز ۲۷ آبان از ایران خواست تا «به تعهدات خود در اجرای برجام پایبند بماند» و از زیر پا گذاشتن محدودیت‌های در نظر گرفته‌شده، پرهیز کند. به گفته این نهاد بین‌الملی، موجودی ذخیره‌شده آب‌سنگین ایران، برای دومین بار، کمی از اندازه تعیین‌شده در توافق اتمی، بیشتر بوده‌است. مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در همین مورد گفته بود تهران در پی حل این مشکل است.
کمالوندی، پیش‌تر در گفت‌وگویی با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرده بود دولت به تعهداتش در مورد ذخیره آب‌سنگین «عمل کرده و همچنان به آن پایبند است.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

یک پاسخ

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

نزاع فکری میان مخالفان جمهوری اسلامی درباره جمهوری‌خواهی و مشروطه‌خواهی، یکی از رایج‌ترین چالش‌های نظری است که طی سالهای گذشته در جریان بوده است که تحقق آن، ارتباط چندانی به امروز ندارد. گذشته از کم‌فایدگی

ادامه »

۱– تفاوت نظر سیاسی افراد در یک تقسیم‌بندی کلان، یا در سطح راهبردها، بنیان‌ها و مبانی است یا در سطح رویکردها، روبناها و راهکارها.

ادامه »

از منظر اکادمیک هیچ «فاکت ناب» یا «واقعیت بی‌واسطه» در تحلیل، فهم و تاویل رخدادها و انقلاب‌ها وجود ندارد. بلکه

ادامه »