Categories: خبرها

در این مدرسه شهریه ندهید، شلاق می‌خورید

زیتون- مدیر مدرسه‌ای در روستای مختارآباد از توابع رودبار در جنوب استان کرمان، دانش‌آموزانی که توان پرداخت شهریه ۳۰ هزارتومانی را نداشتند، شلاق زد و سپس آن‌ها را از مدرسه اخراج کرد. 
فایلی ویدئویی از این دانش‌آموزان منتشر شده که آن‌ها ماجرا را شرح داده‌اند. به گفته این دانش‌آموزان، مدیر مدرس بعد از چند بار تذکر به آن‌ها برای پرداخت ۳۰ هزار تومان پول برای کمک به مدرسه، هشت ضربه شلاق به این دانش‌آموزان زد و سپس آن‌ها را از مدرسه بیرون کرد.
سایت تابناک نوشت که برای بررسی ماجرا با رییس آموزش و پرورش شهرستان رودبار تماس گرفت، اما او این مساله را تکذیب کرد: «موضوعی که شما مطرح می‌کنید اصلا با عقل و منطق هم‌خوانی ندارد و کذب محض است.»
خانواده برخی از این دانش‌آموزان اما به تابناک گفتند رخ دادن این اتفاق صحت دارد و آن‌ها «به فشار وارده از سوی مدارس برای دریافت پول اعتراض» داشتند. به گفته این خانواده‌ها «شرایط اقتصادی آن‌ها به گونه‌ای نیست که بتوانند از پس هزینه‌های کمک به مدارس برآیند.»
مسئولان آموزش و پرورش در ایران بارها اعلام کرده‌اند که مدیران مدارس تحت هیچ عنوانی حق ندارند از دانش آموزان و والدین آنها به صورت اجباری پول بگیرند. بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی «دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند.»

Recent Posts

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

بازخوانی انتقادی صورت‌بندی فکری محمد حنیف‌نژاد در افق رهایی و انسداد تاریخی

درک اندیشه‌ی محمد حنیف‌نژاد بدون قرار دادن آن در بستر تاریخی شکل‌گیری بحران‌های ساختاری جامعه…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

نقد یک خطای معرفتی دین‌ستیزان

مسئله دین‌ستیزی، به معنای مبارزه با دین، که اغلب علل اجتماعی دارد تا دلایل معرفت‌شناسانه…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

جمهوری، جمهوریت و سلطنت موروثی

در این نوشتار کوتاه تلاش می‌شود که بین سه مفهوم «جمهوری»، «جمهوریت» و نیز «سلطنت»…

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵

چرا فاشیسم به صحنه جهانی بازگشت؟

قرن بیستم با نبردی سهمگین میان سه ایدئولوژی رقیب تعریف شد: لیبرالیسم، کمونیسم و فاشیسم.…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵