ممنوعیت پیوند اندام ایرانی‌ به خارجی‌ برای حفظ حرمت ایرانی‌هاست

زیتون– وزیر بهداشت از قانون ممنوعیت پیوند عضو ایرانیان به اتباع خارجی دفاع کرد و گفت که مخالف پیوند عضو از هموطنش به اتباع خارجی هست. download
دو روز قبل خبر مرگ یک دختر اهل افغانستان به دلیل خودداری بیمارستان از پیوند کبد منتشر شد.
در واکنش به انتشار این گزارش‌هاش حسن قاضی زاده هاشمی اعلام کرد که بر اساس قانون پیوند اندام از ایرانی به خارجی «برای حفظ حرمت ایرانی‌ها» ممنوع است.
به گفته وزیر بهداشت حدود یک سال و نیم پیش شورای عالی پیوند قانونی مصوب کرد که بر اساس آن «پیوند اندام ایرانیان به اتباع خارجی ممنوع است». قاضی‌زاده هاشمی در ادامه با دفاع از این قانون آن را برای «حفظ حرمت ایرانی‌ها» لازم دانسته است.
او افزود: «خیلی زشت است که اتباع خارجی اجازه داشته باشند برای پیوند عضو به ایران بیایند و اندام ایرانیانی که مستمند هستند را بخرند و به خود پیوند بزنند.»
به گفته وزیر بهداشت ایران، این قانون جز چند کشور «در همه جای دنیا وجود دارد» و دولت‌ها «معمولا» اجازه پیوند شهروندان خود به اتباع خارجی را نمی‌دهند.
او در ادامه افزود که قانون تنها «در موارد اورژانس» به وزیر اجازه داده است در اجرای آن استثنا قائل شود.
واکنش وزیر کشور به مرگ لطیفه رحمانی بود؛ دختر ۱۲ ساله افغانستانی که در بیمارستان نمازی شیراز بستری بود، به دلیل ممنوع بودن عمل پیوند برای اتباع غیرمجاز در ایران، در گذشت.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

2 پاسخ

  1. زمانی که می بینیم کسی که قسم خورده که در حفظ سلامت و معالجه انسان، فارغ از هز تبعیض و تفاوتی بکوشد، خود در بیمارستانی که تحت مسئولیت وی به عنوان وزیر بهداشت می باشد، یک دختر ۱۲ ساله افغان(که اتفاقاً هم مسلمان است و هم آریایی تبار) به واسطه ی این مانع یعنی قانون ممانعت از پیوند اندام یک ایرانی به بیگانکان جان می دهد. آن هم در دوره ای که همین افغانی ها برای تحکیم پایه های حاکمیت نظام جمهوری اسلامی و به تبع ان وزرات همین آقای دکتر چشم پزشک و سوپر سرمایه دار یک شبه، در سوریه جان خود را می دهند، واقعاً شرم اور است.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

اندیشمند حوزه علوم دینی، خانم صدیقه وسمقی، در یادداشت خود تحت عنوان “نه به ابتذال سرکوب‌گری” منتشر شده در سایت زیتون در ۴ خرداد ۱۴۰۲ می‌نویسد: “سال‌هاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی،

ادامه »

سالهاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، از یک ابربحران رنج می‌برد، ابربحرانی که از دل بحران‌های فراوان

ادامه »

انسان ها را از منظر نسبت آنها با دردها و مسئولیت‌پذیری اجتماعی عموماً به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد: ۱.

ادامه »