در حمایت از مولوی عبدالحمید و اهل سنت ستم‌ستیز ایران

بیانیه‌ی جمعی از نواندیشان دینی ایرانی داخل و خارج کشور

زیتون– ۱۵ تن از نواندیشان دینی داخل و خارج کشور، در بیانیه‌‌ای حمایت خود را از «خواسته‌های آزادی‌خواهانه و برابری‌طلبانه مولوی عبدالحمید» اعلام کرده و آن را  «در حکم حمایت از مطالبات همه‌ی ایرانیان در داخل و خارج کشور» دانستند.

در بخش از این بیانیه آمده است «مرزنشینان ایرانی در فرایند جنبش فراگیر و سراسری ایران تا کنون مقاومت گسترده‌ای در برابر استبداد حاکم از خود نشان داده‌اند. همزمان، علمای مذهبی اهل سنت ایران از هر طایفه و نژادی در قامت یکی از نمادهای مقاومت و پایداری جنبش مهسا به میدان آمده‌اند. این پدیده بیش از همه جای ایران در کردستان و سیستان و بلوچستان خود را نشان داد، در مناطقی که بیش از همه جا رنج ستم و تبعیض را به دوش کشیده‌اند».

امضاء‌کنندگان بیانیه در ادامه به «ابداع و ابتکار درخشان» عالمان دینی کردستان و خواندن بیانیه‌ها  از سوی «عالمی از جمع حاضر به پا ایستاده» اشاره کرده و آن را ستوده‌اند.

نواندیشان دینی می‌گویند که مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی ایرانیان با  «مرکزیت مسجد مکی زاهدان و با محوریت یک عالم معتبر مذهبی جناب شیخ الاسلام مولوی عبدالحمید»ادامه یافته است.

حسن یوسفی اشکوری، هاشم آقاجری، محمدجواد اکبرین، میثم بادامچی، عبدالعلی بازرگان، رضا بهشتی معزّ، رحمان لیوانى، سروش دباغ، احمد علوى، رضا علیجانی، عبدالله ناصرى طاهرى، داریوش محمدپور، مهدی ممکن، یاسر میردامادی و خانم صدیقه وسمقی این بیاینه را امضاء کرده‌اند.

متن کامل بیانیه که برای انتشار در اختیار زیتون قرار گرفته در ادامه می‌آید.

مرزنشینان ایرانی در فرایند جنبش فراگیر و سراسری ایران تا کنون مقاومت گسترده‌ای در برابر استبداد حاکم از خود نشان داده‌اند. همزمان، علمای مذهبی اهل سنت ایران از هر طایفه و نژادی در قامت یکی از نمادهای مقاومت و پایداری جنبش مهسا به میدان آمده‌اند. این پدیده بیش از همه جای ایران در کردستان و سیستان و بلوچستان خود را نشان داد، در مناطقی که بیش از همه جا رنج ستم و تبعیض را به دوش کشیده‌اند. در کردستان، عالمان دینی (ماموستاها) با ابداع و ابتکار درخشانی در جایی (غالبا در مساجد) جمع شده و عالمی از سوی جمع حاضر به پا ایستاده و متن بیانیه‌های آنان را خوانده است.

در بلوچستان نیز با مرکزیت مسجد مکی زاهدان و با محوریت یک عالم معتبر مذهبی جناب شیخ الاسلام مولوی عبدالحمید، مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی ایرانیان ادامه یافته است. مهم آن است که شعارها و مطالبات ستم‌ستیزانه نه محدود به مذهبی‌های اهل سنت و نه اختصاص به مردم کردستان یا سیستان و بلوچستان باشد. مطالباتی که در غیبت وظیفه تاریخی روحانیت شیعه، دائماً از سوی عبدالحمید در خطبه‌های پرشور نماز جمعه‌های مسجد مکی با شفافیت درخور تحسینی مطرح می‌شوند. این خواسته‌ها مطالبات ملت ایران با هرگرایش قومی، زبانی و دینی-مذهبی است.

چنین می‌نماید که پس از بیش از یک قرن مبارزه علیه استبداد و پیگیری آرمان‌های ملی و مردمی و عدم کامیابی در تحقق آن‌ها همه کم‌وبیش به این نتیجه رسیده‌اند که در نهایت دردهای تمامی ایرانیان از هر قوم و مذهب و زبان و طایفه‌ یکی است و راه حل نیز لاجرم مشترک خواهد بود.

آزادی، حاکمیت قانون، توسعه ملی، رفاه عمومی، عدالت اجتماعی، رفع تبعیض و ده‌ها خواسته‌ی مشروع دیگر همانا مرز، قوم، مذهب و طایفه نمی‌شناسد. دموکراسی و حق حاکمیت ملی و نیز مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر بی مرز است. امروز حمایت از خواسته‌های آزادی‌خواهانه و برابری‌طلبانه مولوی عبدالحمید، در حکم حمایت از مطالبات همه‌ی ایرانیان در داخل و خارج کشور است.

ما گروهی از نواندیشان دینی ایرانی داخل و خارج کشور، ضمن تاکید و تصریح بر ضرورت استقرار حکومتی در ایران که دین و دولت در آن جداست، از خواسته‌های مبتنی بر مردم‌سالاری و عدالت اجتماعی حمایت می‌کنیم و بر این باوریم که در فقر حریت و شهامت علمای شیعه، مولوی عبدالحمید نیازمند حمایت همه جانبه‌ی ایرانیان داخل و خارج کشور است.

حسن یوسفی اشکوری
هاشم آقاجری
محمدجواد اکبرین
میثم بادامچی
عبدالعلی بازرگان
رضا بهشتی معزّ
رحمان لیوانى
سروش دباغ
احمد علوى
رضا علیجانی
عبدالله ناصرى طاهرى
داریوش محمدپور
مهدی ممکن
یاسر میردامادی
صدیقه وسمقی

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

11 پاسخ

  1. پس حالا که رابطه شما با مولوی خوب است، اگر ممکن است از ایشان خواهش کنید که اجازه بدهد ما زنان سنی زاهدان نیز در نماز جمعه ایشان شرکت کنیم.

  2. سلام درجواب مازیار باید گفت که مولا عبدالحمید برخلاف خمینی نه درخواست رهبری جامعه کرده و نه وعده و وعید میدهد فقط خواهان عدم تبعیض و عدالت محوری هستش خودش هم همیشه میگه نه من پست میخواهم نه مقام برای من همین طلبگی از سر من زیاده حتی یکجا گفته اگر‌ منا به زور هم رهبر. کنند نخواهم شد

  3. درود وسپاس خود را به جناب مولوی عبدالحمید،رهبر بزرگ مذهبی خواهران وبرادران شجاع وستمدیده سرزمین قهرمان پرور سیستان وبلوچستان ،که به رغم تنگناهای اعمال شده از سوی حاکمیت غاصب، پرچم مبارزه باطاغوت وابلیس زمان را بر دوش گرفته است تقدیم می دارم، امید است هرجه زوتر صبح پیروزی ملت زجر کشیده ایران برحاکمیت خود کامه وجاهل وکینه توز فرارسد.

  4. انسان عاقل دوبار از یک سوراخ مار گزیده نمی شود. تجربه خمینی ملعون به این زودی فراموشتان شد! وعده و وعیدهای فریبنده خمینی خونریز یادتان رفت.

    1. اگر منظورتان مولوی عبدالحمید است، در اشتباهید، چون ایشان قرار نیست مثل خمینی رهبر بشود که وعده سر خرمن بدهد، بلکه از حقوق برباد رفتۀ ملت دفاع می‌کند و لازم است تمام کسانی که بر آنان ظلم شده فارغ از هر قوم و مذهبی از ایشان حمایت کنند.

  5. سلام و درود بر جمع کوچک نو اندیشان شیعی امضا کننده این بیانیه که هر از چند گاهی با صدای رسا از مبارزات ازادی خواهانه مردم ایران حمایت کرده و اعلام می کنند که استبداد دینی حاکم بر ایران جز فقر و فساد ببار نیاورده. امید که این جمع در اینده شارلاتان های عمامه بسر حاکم در ایران را ” علما” خطاب نکند.به عالمی که در برابر این حجم از ظلم و فساد حکومت ولایت فقیه نه تنها سکوت می کند بل با لطایف الحیل به بزک ان مشغول است نامی جز شارلاتان نمی توان داد.

دیدگاه‌ها بسته‌اند.

«اگر فقیه نصیحت کند که عشق مباش پیاله ای بدهش گو دماغ را تر کن» و: «سر بالین فقیهی نومید کوزه‌ای دیدم لبریز سوال/… من قطاری دیدم فقه می‌برد و چه سنگین می‌رفت» به یادگار

ادامه »

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز

ادامه »