امیرعبداللهیان: خروج سپاه از فهرست تحریم‌های آمریکا «موضوع اصلی» است

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، تاکید کرد: خروج سپاه از فهرست‌ تحریم‌های آمریکا «از موضوعات اصلی ما است.»

او با اشاره به برخی اختلافات بین ایران و آمریکا در جریان مذاکرات احیای برجام در یک گفت‌وگوی تلویزیونی مدعی شد که رفع تحریم «برخی از هلدینگ‌ها و مؤسسات حکومتی» از جمله دیگر درخواست ایران است و افزود: «آن چیزی را که در حال حاضر مذاکرات را به توافق نرسانده، مسائلی اندک از طرف آمریکایی‌ها است.»

پیش از این خبرهای منتشر شده بود مبنی بر اینکه آمریکا از ایران خواسته است که در ازای رفع تحریم سپاه و خروج این نهاد از فهرست تروریسم، به کاهش تنش در منطقه تعهد بدهد ولی حکومت ایران قبول نکرده و گفته است می‌تواند یک نامه ضمنی غیرعلنی در این باره به دولت آمریکا ارائه کند.

دونالد ترامپ در سال ۱۳۹۸ با این استدلال کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد که این گروه نظامی ایرانی «فعالانه در تامین مالی و ترغیب تروریسم به عنوان ابزاری برای کشورداری مشارکت دارد» و «ابزار اصلی حکومت ایران در راستای هدایت و اجرای کارزار بین‌المللی تروریسم است.»

با این حال، مقام‌های دولت بایدن می‌گویند «وضعیت موجود، در هیچ زمینه‌ای، باعث امن‌تر شدن آمریکا نشده» و برعکس سپاه پاسداران «تقویت هم شده است.»



ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کرد: بازگشت ساعت کار ادارات به قبل از کرونا

عباس شیراوژن٬ سخنگوی ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا٬ اعلام کرد که ساعات کاری ادارات به شرایط پیش از اوج‌گیری بیماری کرونا برمی‌گردد و مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۴ فروردین امسال حضوری خواهند بود.

او در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «ساعات کاری ادارات به شرایط پیش از اوج گیری بیماری کرونا برمی‌گردد و همچنین مجددا تأکید می‌شود که مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۴فروردین ۱۴۰۱ حضوری خواهند بود و هیچ عذر و بهانه‌ای پذیرفتنی نیست.»

سخنگوی ستاد ملی پیشگیری و مقابله با کرونا در ادامه تاکید کرد: «عادی انگاری نشود؛ کرونا تمام نشده است اما کار، آموزش، تحصیل و زندگی پر شورتر و با نشاط‌تر از گذشته دنبال می‌شود.»



توقیف وبسایت پایگاه خبری «امتداد»

وب‌سایت «امتداد» با دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مسدود شد.

ریحانه طباطبایی، سردبیر این وب‌سایت خبری، ضمن انتقاد از این تصمیم، در اتاق خبرپارتی در شبکه اجتماعی کلاب هاوس از عدم توضیح دلیل این توقیف خبر داد. او همچنین تاکید کرد که فعالیت «امتداد» در تلگرام ادامه پیدا خواهد کرد.



اعتراض جمهوری اسلامی به «توافق گازی عربستان و کویت»

وزارت امور خارجه ایران به توافق اخیر عربستان سعودی و کویت برای توسعه یک میدان گازی مشترک اعتراض کرد و آن را غیرقانونی خواند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امورر خارجه، گفته میدان گازی «آرش/الدره»، میان سه کشور ایران، عربستان و کویت مشترک است و توافق آن دو کشور بدون حضور ایران خلاف رویه‌های حقوقی بین‌المللی است.

خطیب‌زاده امروز درباره این میدان گازی گفت: «بخشهایی از آن در محدوده آبهای تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد. بر اساس مقررات و رویه های بین المللی هرگونه اقدام در بهره برداری و توسعه این میدان باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور انجام شود.»

او در عین حال از آمادگی ایران برای مذاکره سه‌جانبه با عربستان و کویت درباره این میدان گازی خبر داده است.

عربستان سعودی و کویت پنج روز پیش توافقی برای بهره‌برداری از یک میدان گازی مشترک در خلیج فارس امضا کردند که مطابق آن دو طرف برداشتی مساوی از آن میدان گازی خواهند داشت.



ادامه جنجال «مجسمه یک زن» در گرگان

رییس شورای شهر گرگان درباره حذف مجسمه یک زن در این شهر به ایرنا گفت: «پس از افزایش گلایه رسانه‌ها و شهروندان در مورد نحوه طراحی المان مفهومی «تنها با هم»، این مجسمه برای انجام برخی اصلاحات جمع‌آوری و به زودی با اعمال تغییرات بار دیگر نصب خواهد شد.»

او توضیح نداده که اصلاحات مدنظر چیست ولی روز گذشته برخی از کاربران مدافع حجاب اجباری، نصب این مجسمه را ترویج و تبلیغ بی‌حجابی توصیف کرده‌ بودند. همچنین گفته شده که برخی افراد به خاطر اینکه مچ پای مجسمه زن برهنه بوده، به نصب آن معترض شده‌اند.

در همین حال رئیس شورای شهر گرگان گفته است که هدف آنها از نصب این مجسمه این بوده است که نشان دهند «روابط خانوادگی، نوع پوشش و حضور در اجتماع تحت تاثیر رسانه به سمت و سوی خلاف اخلاقیات جامعه گرایش پیدا می‌کند.»


خبرهای روزهای گذشته را اینجا بخوانید.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ رویکرد بینامرزی، میان گفتمان‌های مختلف و متضاد ایرانی، نوعی سازش و

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در بازار ارز، قیمت‌ها در

ادامه »

«دحترِ هفت-هشت ماهه‌ای سرش را گذاشته است روی شانه‌ی چپِ مادر، سرش روی شانه‌ی راست‌ش خم شده است و پنداری

ادامه »