حسین قاضیان: نتایج آخرین نظرسنجی موسسه آی پز ناقص منتشر شده است

زیتون–  انتشار آخرین نتایج نظرسنجی موسسه  آی پز، در خصوص میزان محبوبیت کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری آینده، واکنش حسین قاضیان، مدیر علمی این موسسه را به دنبال داشت.

حسین قاضیان نوشته است که این گزارش ناقص است و ناشر  نظر سنجی «عمداً یا سهوا بخشی از نتایج تحقیق را منتشر نکرده است».قاضیان افزوده است«در واقع ما محبوبیت ۱۶ شخصیت سیاسی را مورد بررسی قرار داده‌ایم، اما در این گزارش خبری از ۳ شخصیت دیگر نیست. این ۳ نفر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد بوده‌اند و خالص محبوبیت آنان منفی است و آقای کروبی دارای کمترین میزان محبوبیت است.»

مدیر علمی آی پز  همچنین ابراز امیدواری کرده است که  به زودی گزارش غیرناقص و مبرا از سوگیری این تحقیق را منتشر کند.

خلاصه ای از این گزارش در زیتون نیز منتشر شده بود.

متن کامل توضیحات حسین قاضیان به نقل از فیس بوک او به این شرح است:

محبوبیت شخصیت‌های ایرانی و نقض بی‌طرفی
آی‌پوز چندی پیش یک نظرسنجی انجام داد که بخشی از آن مربوط می‌شد به میزان محبوبیت شخصیت‌های سیاسی در ایران. گزارش نتایج این تحقیق که امروز در سایت آی‌پوز منتشر شد، گزارشی «ناقص» همراه با «تحلیل نادرست» نتایج است. من به عنوان یکی از بنیانگذاران، سهامداران و نیز مهم‌تر از آن، به عنوان مدیر علمی آی‌پوز، این این گزارش را تایید نمی‌کنم.
این گزارش ناقص است، چون عمداً یا سهوا بخشی از نتایج تحقیق را منتشر نکرده است. در واقع ما محبوبیت ۱۶ شخصیت سیاسی را مورد بررسی قرار داده‌ایم، اما در این گزارش خبری از ۳ شخصیت دیگر نیست. این ۳ نفر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد بوده‌اند و خالص محبوبیت آنان منفی است و آقای کروبی دارای کمترین میزان محبوبیت است.
تحلیل دلایل این موضوع جداست از انتشار تمام حقیقت، یعنی کاری که وظیفه‌ی اخلاقی یک موسسه‌ی علمی است و باید فارغ از ملاحظات شخصی و سیاسی و عاطفی صورت گیرد.
به علاوه این گزارش از نظر تحلیلی نیز نادرست و تاحدی سوگیرانه است. برای سنجش میزان خالص محبوبیت لازم است نظر کسانی که سوگیری مشخصی در مورد این شخصیت‌ها ندارند، کنار گذاشته شوند. در این صورت ترتیب محبویت افراد هم تغییر می‌کند. آقای روحانی از مقام دوم به چهارم می‌رود و آقای خاتمی از سوم به پنجم و نیز آقای هاشمی از پنجم به ششم.
استفاده از روش‌های تحلیل آماری پیشرفته نشان می‌دهد که داده‌های گردآوری شده از اعتبار کافی برخوردارند، اما لازم است به شیوه‌ای مناسب تحلیل و به شکلی بی‌طرفانه گزارش شوند. امیدوارم به زودی گزارش غیرناقص و مبرا از سوگیری این تحقیق را منتشر کنم.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »