هشدار جمعی از فعالین مدنی و سیاسی

? نقشه سپاه پاسداران، تهدیدی برای مردم ایران و صلح در منطقه

زیتون– جمعی از فعالان سیاسی و مدنی ضمن ضدور بیانیه‌ای نقشه سپاه پاسداران را تهدیدی برای مردم ایران و صلح در منطقه عنوان کردند.

به گزارش «زیتون» در این بیانیه آمده است: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گسیل یگان هایی از “حشد الشعبی” به خوزستان و استقرار بخشی از “لشکر فاطمیون” در لرستان، سرانجام دو بازوی برونمرزی خود را وارد ایران کرد تا سطح ماجراجویی ها و تروریسم چهار دهه ای خود علیه مردم ایران و تهدید امنیت در منطقه را بالاتر ببرد.»

امضا کنندگان این بیانیه تاکید داشتند: «پوشش “انسان دوستانه” این اقدام با توجیه کمک رسانی به مناطق سیل زده کشور و مصیبت دیدگان، ظاهر سازی محض برای پیشبرد مقاصد خاص قلدرانه “سپاه قدس” است. این، جز یک عمل سیاسی چند منظوره با انگیزه های نظامی گرایانه و سرکوبگرایانه نیست. تصمیمی بی هیچ تردید ساخته و پرداخته شده در ستاد عملیاتی “بیت رهبری” ولی فقیه خامنه ای، و رویکردی نوین در مسیر راهبرد نظامیگرایانه که منظور از آن قدرت نمایی جمهوری اسلامی در برابر دولت امریکا و رقبایش است.»

متن کامل این بیانیه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته٬ به شرح زیر است:

هم میهنان!

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گسیل یگان هایی از “حشد الشعبی” به خوزستان و استقرار بخشی از “لشکر فاطمیون” در لرستان، سرانجام دو بازوی برونمرزی خود را وارد ایران کرد تا سطح ماجراجویی ها و تروریسم چهار دهه ای خود علیه مردم ایران و تهدید امنیت در منطقه را بالاتر ببرد. “حشد الشعبی” دست پرورده سپاه پاسداران، تشکلی نظامی است از بخشی از شیعیان عراق که از آموزش و پشتیبانی تدارکاتی و عقیدتی “سپاه قدس” برخوردار هستند. “فاطمیون” نیز جریانی مرکب از شیعه های افغانستانی و پاکستانی تحت نظارت و کنترل “قاسم سلیمانی” که خود او مستقیماً از شخص خامنه ای فرمان می برد. اکنون بخش هایی از همین بازوهای سپاه برای انجام ماموریت تازه خود از ایستگاه “عمق استراتژیک” جمهوری اسلامی در سوریه، به ایران آمده و در آن استقرار یافته اند.

پوشش “انسان دوستانه” این اقدام با توجیه کمک رسانی به مناطق سیل زده کشور و مصیبت دیدگان، ظاهر سازی محض برای پیشبرد مقاصد خاص قلدرانه “سپاه قدس” است. این، جز یک عمل سیاسی چند منظوره با انگیزه های نظامی گرایانه و سرکوبگرایانه نیست. تصمیمی بی هیچ تردید ساخته و پرداخته شده در ستاد عملیاتی “بیت رهبری” ولی فقیه خامنه ای، و رویکردی نوین در مسیر راهبرد نظامیگرایانه که منظور از آن قدرت نمایی جمهوری اسلامی در برابر دولت امریکا و رقبایش است.

این تصمیم در همانحال تقویت قدرت سرکوب حکومت در داخل کشور را در نظر دارد و برای افزایش ظرفیت سرکوبگری جمهوری اسلامی علیه مردمی است که در آتش نارضایتی از این حکومت می سوزند. به هوش باشیم که سپاه پاسداران، از جایگاه “دولت با تفنگ” و تحت نام مصالح “امت اسلامی” دست اندرکار تدارک برنامه های ماجراجویانه اش است و از هم اکنون برای حضور “حشد الشعبی”، “فاطمیون”، “حزب الله” و چه بسا “حماس” و “حوثی” در درگیری های درون کشوری و بیرون از آن زمینه سازی می کند. نباید اجازه داد که حضور بازوهای برونمرزی غیر ایرانی سپاه در هیچ منطقه ای از کشورمان اعم از مناطق مرزی و غیر مرزی بدل به امری عادی شود.

این تصمیم عملیاتی شده سپاه پاسداران، پاسخی ماجراجویانه به تصمیم ماجراجویانه اخیر دولت امریکا مبنی بر تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران است و نشانگر اینکه، اولین بهره بردار از سیاست اخیر رئیس جمهور ترامپ، همین “سپاه قدس” است. اعلام رسمی تروریست بودن سپاه، حضور این نهاد جنگی آماده برای هر جنایت و سرکوبگری در صحنه را تسریع کرده و به مظلوم نمایی و جولان دادن هرچه بیشتر آن میدان داده است که پیشاپیش از سوی بسیاری از مردم ایران تروریست شناخته می شود.

اگرچه درگیری نظامی هنوز هم تصمیم مقدم امریکا و جمهوری اسلامی نیست، اما بنا به شواهد خطر آن افزایش یافنه و طرفین در موقعیت تجدید آرایش قوا و فضای تهدید متقابل قرار دارند. در چنین مختصاتی هر حرکت جنون آمیز خرد و یا حتی تصادفی کوچک در آوردگاهی به وسعت هزاران کیلومتر می تواند فتیله وقوع جنگ را روشن کند و از دل جرقه ای کوچک جنگی خانمانسوز سربزند. از اینرو اقدام اخیر سپاه، در عمل تدارک جنگ احتمالی است که در صورت وقوع برای ایران و منطقه فاجعه بار خواهد آورد. جنگی که نصیب مردم ایران از آن چیزی جز ویرانی و قربانی دادن نخواهد بود. جنگ، ناجی مردم ما نیست و نخواهد هم شد. برنده آن، تنها ویرانگران و فرومایگان اند.

در چنین شرایطی، چه بخاطر جلوگیری از بروز جنگ و چه برای خنثی ساختن طرح سرکوب گسترده تر مردم، لازم است با همه قوا کوشش شود که خواست های عاجل زیر با فریادی مشترک و در مبارزه ای دوشادوش به خواست هایی ملی ارتقاء یابند:

– خروج بی درنگ واحدهای جنگی “حشد الشعبی” و “فاطمیون” و هر دسته از وابستگان به سپاه پاسداران و مزدوران غیر ایرانی آن؛

– برگشت فوری “سپاه قدس” از کشورهای منطقه به درونمرز و انحلال آن؛

– ابراز مخالفت با هر اقدام از سوی هر دولتی که رسماً و یا عملاً بخواهد سطح تنش را تا سرحد زمینه سازی برای جنگ افزایش دهد.

ما اعلام می داریم که جمهوری اسلامی با بازوی عملیاتی اصلی اش – سپاه پاسداران، منبع و منشاء اصلی ماجرا جویی های نظامی است و رفتارها و موجودیت آن زمینه را برای مداخلات و تهدیدهای بین المللی و منطقه ای علیه ایران فراهم کرده و می کند. مردم ایران ناگزیر از گذر از این حکومت اند که در پی آن نیز هستند. گذر از جمهوری اسلامی به جمهوری سکولار دمکراتیک، بر عهده خود مردم ایران است که ظرفیت و توان آن را نیز دارند. ما علیه هر نوع دخالت نظامی دیگران در ایران و مخالف آلترناتیو سازی توسط قدرت های خارجی هستیم. گذر ایران از فاجعه جمهوری اسلامی مبارزه مشترک را نیاز دارد.

امضاء ها:

تورج ابوذرخانی- مهدی اخوان- فرید اشکان- محمد اعظمی- محمد جواد اکبرین- رضا اکرمی- وهاب انصاری- منصور انصاری- رضا انصاری- غلام حسین بابازاده- مهران براتی- مهرداد بهار آرا- یداله بلدی- مهدی پرویز- ژینوس پزشکی- ناصر پسانیده- علی پور نقوی- زری تاثریان- رسول تیهوئیان- حسن جعفری، فردوس جمشیدی رودباری- بهروز جهانزاد- حمید حسینی- توران دانا- مرضیه دانش- رضا درخشان – مهرداد درویش پور- حسین دولت آبادی- فرهمند رکنی(اخوی)- سعید رهنما- فخری زرشگه- علی ستاری- اکبر سوری- فرود سیاوش پور- مسعود شب افروز- فرهاد صادقی- شهلا صالح پور- عبدالرضا صبوری- اسماعیل صراف زاده- علی صمد- راحله طارانی- اشکبوس طالبی- اسفندیار طبری- ابراهیم عالیپور- محمد صادق علی اصغری- سرور علیمحمدی- شهناز غلامی- محمد فارسی- باقر فاطمی- رضا فانی یزدی- بهروز فدائی- مسعود فراز- ملیحه فرهنگ- ویدا فرهودی- سیامک فرید- وجی قاسمی- ناصر قاضی زاده- یداله قربانی- صادق کارگر- بهزاد کریمی- مقصود کاسبی- سیروس کسرائیان- محمود کشاورزی- علی کشتگر- سیامک کلهر- منوچهر گلشن- حسن گلشاهی- سهیلا گلشاهی- هایده مغیثی- مصطفی مدنی- پروین ملک- محمود میر مالک- حجت نارنجی- منوچهر نام آور آزاد- احمد نجاتی- محمد نظری- فرهاد نعمانی- پرویز نویدی- ایرج نیری- مرتضی نیکی- احمد هاشمی- محسن یلفانی-

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

هشدار جمعی از فعالین مدنی و سیاسی

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »