Categories: خبرها

سپاه سخنان سعید قاسمی را فاقد اعتبار خواند

زیتون– سپاه سخنان سعید قاسمی را تکذیب کرد.

رمضان شریف٬ سخنگوی سپاه٬ در واکنش به ویدیویی منتشر شده از سعید قاسمی در خصوص بوسنی ، تاکید کرد: «اظهارات وی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تایید سپاه نمی باشد.»

سعید قاسمی‌٬ از اعضای سابق سپاه و سخنران تجمعات بسیجیان٬ روز گذشته در یک گفت‌وگوی ویدیویی اینترنتی از استفاده سپاه از لگوی هلال احمر برای اهداف نظامی گفت.

او در این گفت‌گو خبر از آن داد که «در بوسنی تحت پوشش هلال‌ احمر» رفته بودیم به «نیروهای مجاهدین آموزش نظامی می‌دادیم.»

قاسمی در ادامه مدعی شد که این موضوع را برای آن طرح می‌کند که کریستین[امانپور] خبرنگار سی‌ان‌ان آن را لو داد.

او در ادامه گفته بود: «با القاعده‌ای‌ها باهم بودیم. از ما استیل گرفتند. با مجاهدین سراسر دنیا یگان‌های جهادی تشکیل دادیم.»

سخنان این عضو سابق سپاه در حالی منتشر شد که پس از آغاز دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و حتی پس از وقوع سیل گسترده در ایران٬ حساب‌های هلال احمر ایران بسته شده بود و کشورهای دیگر امکان کمک به ایران را از این طریق نداشتند.

خبرگزاری ایسنا روز شنبه به نقل از رئیس جمعیت هلال احمر ایران نوشت که به دلیل وجود «تحریم‌های خارجی» تاکنون برای کمک به سیل‌زدگان «مبلغی به حساب ایران واریز نشده است».

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین از تصویب رقم ۵۰۰ هزار یورویی کمک صلیب سرخ جهانی به ایران خبر داد، اما گفت: «همچنین با وجود تصویب پرداخت مبالغی از سوی اتحادیه اروپا تاکنون ایران مبلغی را دریافت نکرده است.»

علی‌اصغر پیوندی ادامه داد: «از فدراسیون جهانی صلیب سرخ درخواست کردیم که تحریم‌ها نباید به مردم ایران آسیب برساند و فدراسیون جهانی و صلیب سرخ از هر طریقی که صلاح می‌دانند مسیر ارسال کمک‌ها به ایران را هموار کنند.»

او گفت: «به دنبال بسته بودن حساب سوئیفت و حساب ارزی هلال احمر در اثر تحریم‌ها، با وجود اعلام عددها و ارقام، مبلغی به حساب هلال احمر ایران واریز نشده است.»

این نکته‌ای است که آقای پیوندی پیشتر هم گفته بود و دیگر مقامات جمهوری اسلامی هم با تکیه بر آن تحریم‌ها را مانعی برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان دانسته بودند، تا آنجا که سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن اعتراض به «بسته شدن حساب‌های هلال احمر» توسط آمریکا،‌ این کشور را «مسئول نتایج مخرب سیل‌های اخیر ایران» دانست.

هلال احمر در واکنش به این ادعای سعید قاسمی امروز بیانیه‌ای داد مبنی بر اینکه «هیچ گاه اجازه استفاده از نشان و لباس خود را به نیروی نظامی نمی دهد.»

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵