Categories: خبرها

???? نامه رضا خندان‌ به مناسبت زادروز فرهاد میثمی از زندان اوین

زیتون– رضا خندان٬ زندانی سیاسی٬ به مناسبت زادروز فرهاد میثمی در زندان اوین نامه‌ای سرگشاده نوشت.

در این نامه که برای انتشار در اختیار «زیتون» قرار گرفته با اشاره به اعتصاب غذای طولانی فرهاد میثمی٬ نسبت به شرایط بد جسمانی او هشدار داده است.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

دوستان گرامی

امروز ۲۶ آبان ماه به مناسبت سالگرد تولد فرهاد میثمی عزیز همت کرده و گرد هم آمده‌اید. یکصد و هشت روز است که فرهاد عزیز لب به غذا، و گاهی آب و دارو هم بسته است. اکنون او را به زور سرم زنده نگه داشته‌اند. او با وجود آب شدن جسمش، همچنان پر از انگیزه و سرشار از انرژی به مبارزه جانانه‌اش با بی‌عدالتی و ظلم ادامه می‌دهد. روزی که او را از بند ما به بازداشتگاه بهداری اوین منتقل کردند، بیست و یک کیلو از وزنش کم شده بود. او را در آغوش گرفتم. تمام بدنش فقط استخوان بود که میشد حس کرد. امروز وزن او به ۴۴ کیلو رسیده است.

وقتی ابزار کار و زندگی انسان فرهیخته و صلح‌جویی مانند او را، که به مسالمت‌آمیزترین روش ممکن به قانون ناعادلانه‌ای مانند حجاب اجباری اعتراض می‌کند، داخل کیسه ریخته و با چشم بند مانند یک تروریست با او رفتار و همزمان ده‌ها تن از دوستانش را به دلایل واهی احضار،‌ بازجویی و برایشان پرونده‌سازی می‌کنند، اعتراض و اعتصاب کمترین و شاید تنها راه موثریست که برای زندانی می‌ماند. کار فرهاد فقط اعتصاب غذا و گرسنگی نیست، [بلکه] کلاس درسیست برای همه فعالین مدنی و سیاسی از مبارزات مسالمت‌آمیز و عاری از خشونت. بی‌تردید نام او و حماسه کم‌نظیرش در تاریخ مبارزات مدنی ایران و جهان ماندگار خواهد بود. او در مقابل قانون ناعادلانه حجاب اجباری به پا خاست و با تمام وجود در دفاع از حق پوشش زنان سرسختانه مبارزه کرد و همچنان استوار و امیدوار ایستاده است.

تولدش مبارک و جسم و جان عزیزش سلامت باد.
رضا خندان
۲۶ آبان ۱۳۹۷
بند ۴ زندان اوین

همچنین روز ۲۶ آبان جمعی از دوستان فرهاد میثمی به مناسبت تولد این زندانی سیاسی مراسمی را برگزار کردند.

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026