زندگی ادامه دارد

زیتون- هنوز به درستی مشخص نشده که بیماری عباس کیارستمی سرطان بود یا نه؛ اما یادداشت پسر او «عفونت بیمارستانی» را تایید کرده است.

خبر بیماری عباس کیارستمی، کارگردان جهانی سینمای ایران، چند هفته پیش منتشر شد؛ اما علت بیماری نه. شایعات از «سرطان بدخیم روده بزرگ» تا «غده ای خوش خیم» در نوسان بود. اما آنچه به عنوان خبر تایید شده از سوی خانواده او منتشر شد، انجام چهار عمل جراحی روی عباس کیارستمی را تایید می کرد.

اندکی بعد خبر آمد که برنده نخل طلای ایرانی به خواب مصنوعی فرو رفته است تا روند درمان تسریع شود.

در نهایت خانواده کیارستمی اعلام کردند:

عباس کیارستمی مشکوک به بیماری سرطان روده بزرگ هست و تاکنون چهار عمل توسط تیم پزشکان به روی او انجام شده است. اولین عمل، عمل جراحی درمانی بوده است. دومین عمل به دلیل خونریزی داخلی صورت گرفته و سومین عمل برای برداشتن کیسه صفرا و آخرین عمل به دلیل عفونت پیشرفته بوده است.

اما چرا عباس کیارستمی، یا هر بیمار دیگری در بیمارستان مبتلا به بیماری عفونی می شود؟

پسر عباس کیارستمی در یادداشتی برای روزنامه شرق نوشت:« در این چند هفته آن‌قدر اطلاعات ضدونقیض شنیده‌ام که پزشک هم بودم چیزی سر درنمی‌آوردم، اما آن‌قدر فهمیده‌ام که عفونت، در حوزه کار پزشک عفونی است و بیماری که به هر دلیل، دو عمل جراحی را از سر گذرانده (تا پیش از آغاز تعطیلات) و بیش از یک هفته در بخش‌ آی‌سی‌یو بستری شده، بیش از هر چیز در معرض عفونت است. اگر هنوز دست و دلمان می‌لرزد و می‌دانیم تا درمان کامل راه درازی در پیش داریم، نه به دلیل نگرانی از سرطان، بلکه به دلیل نگرانی از طبعات عفونت است. حالا در این شرایط، پزشکی را که لااقل بنده در این مدت به‌عنوان پزشک عفونی بالای سر بیمار دیدم، پس از بازگشت از تعطیلات دوهفته‌ای در مصاحبه‌ای گفته که ایشان پزشک معالج نبوده و پزشک مشاور بوده و نیز گفته که چون آقای کیارستمی به‌عنوان بیمار عفونی در بیمارستان بستری نشدند بنابراین پیش‌بینی عفونت بعد از عمل وجود نداشته وگرنه هرگز بیمارستان را ترک نمی‌کرده‌اند.»

عفونت های بیمارستانی از جمله بالاترین آسیب های بیمارستانی هستند و در آمار مرگ و میرهای بیمارستانی هم صدرنشین است.  حال این آسیب بیمارستانی گریبان کارگردان معروف سینمای ایران را  نیز گرفته است.

فرزند کیارستمی می نویسد:« تقصیر را گردن کسی نمی‌اندازیم. تعطیلات برای همه لازم است، به‌خصوص برای پزشکان که در محیط خوشایندی فعالیت نمی‌کنند و لازم است آب و هوا عوض کنند. همین‌طور برای بقیه شاغلان؛ از معلم و خبرنگار و قاضی و مهندس گرفته تا کارمندان شهرداری و منابع طبیعی همه به تعطیلات نیاز دارند، اما حاضرم تعهد کتبی و محضری دهم که این کشور آن‌قدر جای خوش آب‌وهوا و دیدنی دارد که بشود تمام سال را در آن سفر کرد. می‌گویید پزشکان معمولا عیدها می‌روند خارج، می‌گویم من زیاد خارج نرفته‌ام. اما عقل سلیم می‌گوید اگر یک کشور برای تمام سال جای گشتنی دارد، حتما کره‌زمین هم همین‌طور است. هر موقعی می‌شود برای دو هفته کرکره را پایین کشید و رفت گشت‌وگذار. در اغلب جاهای دنیا اگر بیشتر مسئولان در یک زمان پستشان را ترک کنند و بروند، به آن می‌گویند: «اعتصاب». عواقب «اعتصاب» را هم دیده‌ایم و شنیده‌ایم. ولی برای ما که به قول داریوش شایگان «در تعطیلات تاریخی به‌سر می‌بریم»، چند هفته که قابلی ندارد.
دیروز ۱۸ فروردین بود، صبح که به بیمارستان می‌آمدم هنوز شهر خلوت بود و در خیابان شهید بهشتی هنوز جای پارک پیدا می‌شد. امروز ابوی ما چشمانش را گشوده و من و عموی عزیزم در حیاط کوچک بیمارستان ایستاده‌ایم، نفس راحتی کشیده‌ایم و به تعطیلات نوروز امسال فکر می‌کنیم. جمعی از پزشکان و کارکنان این بیمارستان، همچنین مأموران شهرداری و منابع طبیعی هم امسال به تعطیلات نوروزی نرفتند. قدردان آنهاییم.»

خانواده کیارستمی امروز (جمعه) خبر دادند که شواهدی  پیشرفت روند بهبودی او را تائید می کنند. پزشکان معالج گفته اند که عفونت ناشی از عمل های متعدد را تا حدود زیادی کنترل کرده اند و وضعیت فشار، قلب و تنفس بیمار عادی است و در ۴٨ ساعت آینده از آی سی یو به بخش VIP منتقل خواهد شد.

عباس کیارستمی متولد ۱ تیر ۱۳۱۹، تهرانف فیلمنامه نویس، تهیه کننده، کارگردان، کارگردان هنری، تدوین گر و عکاس بین المللی است. آثار وی با استقبال فراوان منتقدان، فستیوال ها و بنیادهای فرهنگی هنری جهان روبه رو شده است.

 کیارستمی از سال ۱۹۷۰ میلادی در عرصهٔ سینما فعالیت می کند و تاکنون بیش از ۴۰ فیلم سینمایی، کوتاه و مستند ساخته است.او تا به حال پنج بار نامزد دریافت جایزه نخل طلای جشنواره فیلم کن شده است که سال ۱۹۹۷ در پنجاهمین دوره جشنواره فیلم کن برای فیلم «طعم گیلاس» موفق به دریافت این جایزه شد.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

گسترش درگیری‌های نظامی میان نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی با اسرائیل پس از حملات هفتم اکتبر حماس، خاورمیانه را در وضعیتی خطیر قرار داده است. با کشته شدن حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان و پیش

ادامه »

یکی از شبه‌استدلالهایی که طرفداران جمهوری اسلامی (مانند رضا نصری) مدعی استاندارد دوگانه غرب درباره به فروش تسلیحات جنگی به کشورهای دیگر صورت بندی

ادامه »

سخنان اخیر رضا پهلوی در محفل « شورای آمریکایی- اسرائیلی» در شهر واشنگتن حقیقتا تاسف بار و شرم آور بود.

ادامه »