Categories: خبرها

تنش در صحن علنی مجلس در پی طرح سوال در مورد حساب‌های رییس قوه قضاییه

زیتون– در پی طرح دوباره موضوع «حساب‌های رییس قوه قضاییه» فضای مجلس ایران به تشنج کشیده شد.

محمود صادقی٬ نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید، امروز بار دیگر موضوع حساب‌های رییس قوه قضائیه را در جلسه علنی مجلس مطرح کرد.

موضوع «حساب‌های رییس قوه قضاییه» از دو سال پیش مطرح است. پیشتر در پی طرح این موضوع از سوی محمود صادقی٬ به رغم مصونیت نمایندگان مجلس٬ برای او احضاریه صادر شده بود. 

پیشتر محمود صادقی در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشته بود که با رایزنی‌های رییس مجلس٬ سوال او در رابطه با حساب‌های رییس قوه قضاییه از دستور کار خارج شده بود.

با این حال صادقی از مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد که در مجلس حاضر شده بود پرسید: «به یاد دارم در مقطعی از زمان پرداخت سود به حساب‌های شخصی افراد حرام دانسته می‌شد اما حالا قوه قضاییه از اموال مردم سود می‌گیرد و این سود را صرف پرداخت حقوق به قضات دادگستری می‌کند. آیا قاضی که با مال حرام ارتزاق می‌کند می‌تواند به عدالت حکم بدهد؟ چرا به موازین شرعی توجه نمی‌شود؟»

این سخنان محمود صادقی٬ اعتراض عبدالحمید خدری و چند نماینده دیگر را بر انگیخت.

مسعود پزشکیان٬ نماینده اصلاح طلب مجلس و نایب رییس که اداره جلسه را به عهده داشت٬ در واکنش به محمود صادقی گفت: «شما نباید کل نظام را با این ادبیات و جملات زیر سوال ببرید، در چارچوب سوال، مسائلی که به وزیر ارتباط دارد را مطرح کنید. طوری حرف نزنید که نمایندگان متعرض شما شوند.»

صادقی در پاسخ گفت: «اگر گفته‌هایش اهانت‌آمیز بوده از “همه قضات شریف دادگستری” عذرخواهی می‌کند.»

این نماینده مردم تهران در ادامه افزود: «شکاف بین حاکمیت و جامعه به بالاترین حد خود رسیده و دلیل آن اجرا نشدن قوانین مهم کشور و عدم شفافیت است.»

او  تاکید کرد که «تصرف قوه قضائیه» در وجوه عمومی غیرقانونی و برخلاف اصل ٥٣ قانون اساسی است.

محمد صادقی همچنین تاکید کرد که پرداخت سود به این وجوه حرام است.

این عضو فراکسیون امید مجلس در بخش دیگری از سخنانش گفت: «بنده نمی‌خواهم بگویم که رییس قوه قضاییه از این حساب‌ها، استفاده شخصی کرده است. مجلس بر بودجه و دیوان محاسبات بر نحوه هزینه‌کرد بودجه نظارت دارند. از (آقای) کرباسیان تقاضا دارم به این سوال پاسخ دهد که مبالغ واریز شده، سود حاصله و موارد مصرف آنها را به صورت شفاف بیان کند.»

به جای وزیر اقتصاد٬ مسعود پزشکیان، پاسخ داد: «٦٣ حساب در طول بیست سال افتتاح و بسته شده و در هر دوره سه یا چهار حساب فعال بوده است.»

به گفته پزشکیان حساب‌ها به تائید رهبر، شورای عالی پول و اعتبار، دیوان محاسبات و مجلس رسیده و مدعی شد که حساب‌ها به نام قوه قضائیه بوده و رییس قوه حق امضا داشته است.

در پایان جلسه بررسی سوال محمود صادقی از وزیر اقتصاد، نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این جمله که «وزیر اقتصاد یا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند پاسخ دهد» از رای‌گیری برای سوالش منصرف شد.

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026