Categories: خبرها

دونالد ترامپ رییس‌ جمهور آمریکا شد

زیتون– دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه، با به دست آوردن بیش از ۲۷۰ رای الکترال به عنوان چهل و پنجمین رییس‌جمهور آمریکا انتخاب شد. او در سخن‌رانی پیروزی پس از انتخابات گفت که رییس‌جمهوری برای همه آمریکایی‌ها خواهد بود.
به گزارش سی‌ان‌ان هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات، در تماسی تلفنی پیروزی ترامپ را تبریک گفت، اما از سخن‌رانی عمومی و پذیرش شکست خودداری کرد. براساس آرای شمارش شده در ۴۶ ایالت (از ۵۰ ایالت) که تاکنون شمرده شده ترامپ ۲۷۸ و کلینتون ۲۱۸ رای الکترال به دست آورده‌اند.
هم‌زمان با شمارش آرای آمریکا و انتشار خبر پیشتازی ترامپ، شاخص‌های بازارهای بورس در آسیا افت کرده‌اند. اتفاقی که پیش‌بینی می‌شود در اروپا و آمریکا هم رخ دهد.
جمهوری‌خواهان در کنگره و مجلس سنا نیز اکثریت خود را حفظ کردند.
هم‌زمان حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، به تسنیم گفت برای ایران «تفاوت معناداری ندارد که کدام‌ یک از کاندیداها رای بیاورند و رئیس‌جمهور شوندم، چرا که «نه در سیاست‌های منطقه‌ای و نه در سیاست‌های جهانی و نه در سیاست‌های کلی آمریکا برای تعامل با بخش‌های جهان تغییر خاصی رخ نمی‌دهد؛ این را تجربه ۴ دهه گذشته ما ثابت می‌کند».

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵