Categories: خبرها

اردوغان: لایحه بازگشت مجازات اعدام به پارلمان ارائه خواهد شد

زیتون– رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه امروز خبر داد که با ارائه لایحه ای از پارلمان ترکیه خواهد خواست تا مجازات اعدام را دوباره به قوانین قضایی بازگرداند.
از اکتبر ۱۹۸۴ که مجلس ترکیه تصمیم‌‌ برای اجرای احکام اعدام را به «دادگاه‌‌ عالی» سپرد هیچ حکم اعدامی در این کشور اجرا نشده و احکام اعدام قبلی هم همگی به حبس تبدیل شدند. از سال ۲۰۰۴ و در تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپا، این کشور مجازات اعدام را به کل لغو کرد. اما پس از کودتای نافرجام پانزدهم ژوئیه، در چندین نوبت از احتمال بازگشت «مجازات اعدام» در ترکیه صحبت کرده است. 
به گزارش بی‌بی‌سی فارسی اردوغان که در آنکارا در جمع هواداران خود سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد پارلمان ترکیه به این لایحه رای مثبت دهد. رییس جمهوری ترکیه افزود اگر پارلمان در مورد بازگشت مجازات اعدام موافقت کند، او نیز این لایحه را تصویب خواهد کرد.
رییس جمهور ترکیه امروز در جمع هوادارنش گفت که مهم نیست غرب درباره ترکیه چه می‌گوید، بلکه حاکمیت ترکیه در اختیار ملت این کشور است. مقام‌های اتحادیه اروپا بارها درباره بازگشت اعدام به ترکیه و پیامدهای آن هشدار داده‌اند.

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵