Categories: خبرها

اعتراض هنرمندان به یالثارات

زیتون- مانی حقیقی، کارگردان، در مراسم جشن منتقدان سینما خبر از آن داد که به همراه ترانه علیدوستی و اصغر فرهادی، از نشری یالثارات الحسین شکایت کرده‌اند. هم‌زمان ابراهیم حا‌تمی‌کیا، رضا کیانیان و پیمان معادی نیز از این نشریه انتقاد کردند.
یالثارات هفته گذشته مطلبی پیرامون روابط میان ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و مانی حقیقی منتشر کرده بود. مطلبی که واکنش‌های مختلفی را برانگیخت. مانی حقیقی با اشاره به شکایت از این نشریه، گفت همه می‌دانند «این مطلب کذب محض است و اصلا نیازی به تکذیب آن نیست». به گته حقیقی هدف آن‌ها از شکایت هم تکذیب مطالب نیست، بلکه «ما سه نفر حاضر نیستیم در کشوری زندگی کنیم که کارمان زیر سایه قلدری نقد شود و ما وظیفه داریم با آن مقابله کنیم.»
ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان سینما، نیز انتشار این مطلب را «زایل شدن حرمت قلم» توصیف کرد و گفت: «فکر می‌کنم همه باید در مقابل آن واکنش داشته باشیم. نمی‌دانم این خشونت از کجا آمده است که چنین مطالبی را علنا منتشر می‌کنند و اخلاق را زیر پا می‌گذارند.» او اشاره کرد که یالثارات «مرا هم کم ننواخته» است، در سال‌هایی که «یک ورق بود و در نمازجمعه‌ها پخش می‌شد».
نشریه یالثارات الحسین نزدیک به بخشی از گروه انصار حزب‌الله است. این نشریه پیش از این لغو امتیاز شده بود، اما با شکایت به دادگاه و حکم قاضی، اجازه انتشار مجدد گرفت. یالثارات هفته گذشته در مطلبی ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و مانی حقیقی را به داشتن رابطه جنسی با یک‌‌دیگر متهم کرد.
رضا کیانیان، بازیگر سینما، نیز در سخنانی با اشاره به لغو کنسرت‌ها در مشهد، پیراون واکنش علی جنتی، وزیر ارشاد، گفت: «فکر می‌کردیم ایشان [علی جنتی، وزیر ارشاد] درباره مطلبی که منتشر شده واکنشی نشان می‌دهد، اما دیدیم ظاهرا ایشان به هیچ‌چیز کاری ندارد.»
پیمان معادی که تندیس بهترین بازیگر مرد دهمین جشن خانه سینما را برای بازی در «ابد و یک روز» به دست آورد، در اعتراض به این هفته نامه گفت: «من سال‌هاست که با مانی حقیقی، ترانه علیدوستی و اصغر فرهادی دوستی خانوادگی دارم و همه می‌دانند که من به سختی دوستانم را انتخاب می‌کنم. من به اخلاق و نجابت و شرافت این سه نفر افتخار می‌کنم و می‌دانم که آدم‌های این سینما چقدر شریفند. بنابراین تمام قد کنار آن‌ها می‌ایستم.»

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵