Categories: خبرها

تایید دخالت سپاه در رسیدگی به صلاحیت کاندیداها

زیتون- علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران می‌گوید این نیروی نظامی با «شناسایی جریان‌ها»٬ به استعلام مراجع رسمی درباره آنها پاسخ می‌دهد و اطلاعات پرونده‌های ثبت‌نشده افراد را در در اختیار شورای نگهبان قرار می‌دهد.


به نقل از «فرارو» سعیدی در ادمه گفت:« سپاه بدلیل پاسخ به شبهه‌افکنی برخی رسانه‌های خارجی و عناصر داخلی درباره نقش این نیرو در انتخابات این نشست خبری را برگزار کرده است. رسانه‌ها تنها باید به مواضع روابط عمومی سپاه به عنوان سخنگوی این نیرو توجه کنند و نظر کارشناسی یک چهره سپاه٬ نظر کل این نیرو نیست.»
سعیدی مدعی شده «سپاه دخالت در انتخابات نداشته و ندارد. سپاه وارد مصادیق نمی‌شود و اساسا شان سپاه این نیست اما وظیفه ذاتی سپاه روشنگری صحنه‌ها است.»
وی درباره این «روشنگری» نیز اظهار کرده که «وظیفه ولایتمداران این است که جریان‌های موافق مخالف و بی‌طرف را به مردم شناسایی کنند. لذا یکی از کارهای ما بحث جریان شناسی است. جریان شناسی به معنای دخالت در انتخابات نیست.»
سعیدی افزود: «اینکه بگوییم فلان جریان این خط مشی را دارد یکی از کارهایی است که بر عهده سپاه و نمایندگی ولی فقیه در داخل سپاه است که جریانات را بشناسد. در انتخابات ما معیار را می‌گویم. کاندیدای در طراز انقلاب را اعلام می‌کنیم. کاندیدای اصلح را با معیار و شاخص‌ها می‌سنجیم و آنها را به مردم اعلام می‌کنیم. ممکن است شورای نگهبان به برخی نهادها وظیفه تحقیق را بسپارد و برای احراز صلاحیت حق دارد به نهادها مسئولیت بدهد. ممکن است طرف محکومیت قضایی نداشته باشد، اما پرونده‌ای داشته باشد که جایی ثبت نشده و اینکه سپاه آن را مشخص و تحویل شورای نگهبان بدهد، به معنای این نیست که سپاه در رد و تایید صلاحیت‌ها نقش داشته. سپاه به مراجع رسمی و قانونی پاسخ می‌دهد.»

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵