Categories: خبرها

مصوبه ای برای محدود سازی اختیارات شورای نگهبان در خصوص ابطال آرا

زیتون– اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس طرحی ها تصویب کرده اند که بر اساس آن اختیارات شورای نگهبان محدود خواهد شد و این شورا دیگر حق ابطال آرای یک نامزد را پس از اعلام نتیجه آرا نخواهد داشت. 
چنانچه مصوبه کمیسیون شوراها در مورد استفساریه ماده ۳۷ قانون انتخابات مجلس در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد، از این پس شورای نگهبان تنها می‌تواند انتخابات یک حوزه را باطل کند و نمی‌تواند از آرای مربوط به یک کاندیداهای راه یافته به مجلس را باطل اعلام کند.
بر اساس این مصوبه شورای نگهبان همچون گذشته تنها تا زمان اعلام صحت انتخابات مسئولیت خواهد داشت. پس از آن تصویب اعتبارنامه‌ها برعهده نمایندگان خواهد بود. خبرگزاری فارس گزارش داد که پس از تصویب اعتبارنامه ها نیز تنها هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عملکرد نمایندگان را زیر نظر خواهد داشت.
این مصوبه شاید نتواند راه مینو خالقی را به مجلس باز کند، زیرا حتی در صورت تایید شورای نگهبان بر کاهش اختیارات این شورا، مشخص نیست که عطف به ماسبق خواهد شد یا خیر. کما اینکه اعضای این شورا معتقدند نظارت استصوابی نه فقط در زمان تایید صلاحیت نامزد ها که حتی تا پایان دوران نمایندگی در مجلس ساری است. اما در صورت تصویب این طرح حداقل دیگر نامزدهای ادوار آینده مجلس می توانند مطمئن باشند که رایشان ابطال نخواهد شد.
مینو خالقی منتخب مردم اصفهان در انتخابات مجلس دهم به دلیل ابطال آرایش پس از تایید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، از ورود به مجلس باز ماند.

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵