پخش زنده

علی‌اکبر صالحی: اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد

زیتون – علی اکبر صالحی مهاجرت گسترده نخبگان کشور را یک پدیده خطرناک توصیف کرد و افزود اگر کشور از نخبگان خالی شود، ایران درست نخواهد شد.

قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به بی‌توجهی برخی مسئولان نسبت به مهاجرت نخبگان گفت باید اهمیت این موضوع برای مقامات ارشد نظام تشریح شود.

صالحی گفت:«تفکر دیگری در کشور حاکم است. به یکی از استاندارهای فرهیخته کشور گفته شد که نخبگان و پزشکان کشور در حال مهاجرت هستند و ایشان گفتند”خب بروند”!؛
زمانی که فهم و درک ما از مهاجرت در حد استاندار فرهیخته کشور به این اندازه باشد، می‌تواند خطرناک باشد.»

صالحی همچنین درباره جذب نخبگان خارجی گفت:«زمانی که آمریکا از نخبگان ایرانی و سایر کشورها بهره می‌برد و کشور خود را می‌سازد، ما نه تنها می‌گوییم نخبگان از کشور بروند، بلکه به مهاجران خارجی که علاقه‌مند به ماندن در ایران هستند نیز اجازه تابعیت نمی‌دهیم.»

او افزود:«نمی‌توانیم درهای کشور را ببندیم و حتی با دارا بودن با استعدادترین انسان‌ها انتظار داشته باشیم که سقف محدود ما، وسیع شود.»

وی با بیان اینکه برای دارا بودن سقف نامحدود نیازمند تعامل با دنیا هستیم، اظهار کرد:«تکلیف روابط بین‌الملل ما مشخص نیست، ولی توافقات با عربستان سعودی نشان می‌دهد اتفاقات و یک واقع‌نگری در حال رخ دادن است.»

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026