پخش زنده

چین از ادعای حاکمیت امارات بر جزایر سه‌گانه ایران حمایت کرد؛ امیرعبداللهیان: «در ضرورت احترام به تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم»

زیتون – چین در بیانیه‌ای مشترک با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس از تلاش‌های امارات در ماجرای جزایر سه‌گانه ایرانی حمایت کرد.

در این بیانیه که در پایان چهل‌وسومین نشست «سران شورای همکاری خلیج فارس» روز جمعه هجدهم آذر منتشر شد آمده:«رهبران بر حمایت خود از همه تلاش‌های صلح‌آمیز، از جمله ابتکار و تلاش امارات متحده عربی برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز در موضوع جزایر سه‌گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) از طریق مذاکرات دوجانبه با رعایت موازین حقوق بین الملل و حل این موضوع با رعایت مشروعیت بین المللی تأکید کردند.»

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، قطر،عمان و کویت اعضای این شورا هستند.

این بیانیه همچنین خواستار رعایت اصل حسن همجواری و عدم مداخله ایران در امور داخلی کشورها شد.

مقابله با حمایت از گروه‌های تروریستی و جلوگیری از تکثیر موشک‌های بالستیک و پهپادها نیز بخشی از مفاد این بیانیه هستند.

در ادامه این کشورها برنامه هسته‌‌‌ای ایران را مخل امنیت و ثبات منطقه خواندند و خواستار همکاری کامل تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند.

چین و عربستان پنج‌شنبه نیز در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواستند که با آژانس همکاری کرده و از «مداخله در امور داخلی کشورها» خودداری کند.

یک روز پس از صدور بیانیه، امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در توییتر به آن واکنش نشان داد و نوشت:«جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خلیج فارس ، اجزای جدایی ناپذیر خاک پاک ایران است و به این مام میهن تعلق ابدی دارد. در ضرورت احترام به تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.»

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵