پخش زنده

بیش از ۸۰۰ عضو سازمان نظام پزشکی ایران، رئیس این سازمان را به «کمک» برای «سرپوش‌گذاشتن» بر علت مرگ مهسا امینی متهم کردند

بیش از ۸۰۰ عضو سازمان نظام پزشکی ایران، رئیس این سازمان را به «کمک» برای «سرپوش‌گذاشتن» بر علت مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد متهم کردند.

در بیانیه این اعضا که روز سه‌شنبه ۱۹ مهر منتشر شد، آن‌ها در واکنش به سخنان محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی، که معترضان را «اغتشاش‌گر و تجزیه‌طلب» خوانده بود، بر «عهد» خود در حمایت از مطالبات مردمی تاکید کردند.

در این بیانیه به صراحت آمده که رئیس سازمان نظام پزشکی، «از نام و اعتبار» این سازمان «برای مشروعیت بخشی به کمیته سفارشی حقیقت‌یاب برای سرپوش گذاشتن بر علت مرگ خانم مهسا (ژینا) امینی استفاده می‌کند».

امضاکنندگان این نامه تاکید کرده‌اند: «کمیته حقیقت‌یابی که پشت درهای بسته تشکیل شود، اعتباری ندارد».

پیش از این نیز سازمان پزشکی قانونی و شماری از نمایندگان مجلس بارها بر «بیماری زمینه‌ای» مهسا امینی به عنوان علت مرگ وی تاکید کرده و هرگونه ضرب‌وجرح این دختر جوان را تکذیب کرده بودند.

این افراد که بیانیه را با شماره نظام پزشکی خود امضا کرده‌اند، سخنان محمد رئیس‌زاده درباره معترضان را محکوم کرده و از این‌که او «تعهد اخلاقی و اجتماعی درمانگران در دفاع از مردم» را فراموش کرده است، ابراز تاسف کرده‌اند.

در بخشی از متن این بیانیه آمده است: «متاسفیم که ایشان با فراموش کردن تعهد اخلاقی و اجتماعی درمانگران در دفاع از مردم، سخنی در محکومیت استفاده از خشونت عریان، سلاح‌های غیرمتعارف و آسیب‌رسان برای پراکنده کردن معترضان به میان نمی‌آورد».

امضاکنندگان این متن افزوده‌اند: «ما اعضای نظام پزشکی امضاکننده این نامه مردم را صاحبان اصلی مملکت می‌دانیم و از مطالبات برحق آن‌ها حمایت می‌کنیم. این عهدی است که در ابتدای کار بر سر آن قسم خورده‌ایم و به این سوگند وفاداریم».
*رادیو فردا

Recent Posts

ذکر خیری از دو فعال سیاسی چپ ملی

اخیرا خبر رسید که بابک امیرخسروی (1306-1405 خورشیدی) در پاریس درگذشت و امروز نیز اطلاع…

۲۹ مهر ۱۴۰۵

تفکر نقاد در دوران گذار از اقتدارگرایی

در دوران گذار از اقتدارگرایی به دموکراسی، بخصوص در جوامعی که به علل تاریخی، سیاسی،…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

بازخوانی سه آموزه اخلاقی و دموکراتیک عرفان عملی ابوالحسن خرقانی

عرفان یکی از میراث های مهم فرهنگی‌جوامع‌ بشری و از جمله‌ جامعه‌ ما‌ بشمار می…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

مسئولیت و اختیار انسان در برابر جهنم و مجازات

زیتون-احمد فعال: یادداشتی را یکی از دوستان لطف کردند و از کانال نقدآگین با عنوان…

۱۰ مهر ۱۴۰۵

انسان دشواری وظیفه است

اگر به ایران برگردم چه خواهم گفت

۱۰ مهر ۱۴۰۵

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵