پخش زنده

پس از بلژیک، مجلس ایران هم شرایط را برای مبادله اسدالله اسدی فراهم کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ایران لایحه «عهدنامه بین دولت پادشاهی بلژیک و دولت جمهوری اسلامی ایران در مورد انتقال محکومین» را با ۱۹۵ رای تصویب کردند و به دولت اجازه دادند اسناد این معاهده را با بلژیک مبادله کند.
این عهدنامه به صورت بالقوه زمینه آزادی اسدالله اسدی، دبیر سوم سابق سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش را فراهم می‌کند که به جرم برنامه‌ریزی برای اقدام تروریستی، به ۲۰ سال زندان محکوم شده است. او هم اکنون در بلژیک در حال سپری کردن دوره مجازات خود است.
پیش از این، پارلمان بلژیک با ۷۹ رای موافق، ۴۱ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع به معاهده جنجالی بین بلژیک ‌و ایران رای داد.
در صورتی که شورای نگهبان این مصوبه را مخالف شرع اسلام و قانون اساسی تشخیص ندهد، زمینه اجرای معاهده بین دو دولت ایران و بلژیک فراهم شده است.
این عهدنامه در ۲۲ ماده در اواخر اسفند ۱۴۰۰ در بروکسل پایتخت بلژیک بین دانیل فلور، مدیر کل خدمات عمومی دادگستری فدرال بلژیک و غلامحسین دهقانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلژیک و اتحادیه اروپا امضا شد.

*بی‌بی‌سی

Recent Posts

ذکر خیری از دو فعال سیاسی چپ ملی

اخیرا خبر رسید که بابک امیرخسروی (1306-1405 خورشیدی) در پاریس درگذشت و امروز نیز اطلاع…

۲۹ مهر ۱۴۰۵

تفکر نقاد در دوران گذار از اقتدارگرایی

در دوران گذار از اقتدارگرایی به دموکراسی، بخصوص در جوامعی که به علل تاریخی، سیاسی،…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

بازخوانی سه آموزه اخلاقی و دموکراتیک عرفان عملی ابوالحسن خرقانی

عرفان یکی از میراث های مهم فرهنگی‌جوامع‌ بشری و از جمله‌ جامعه‌ ما‌ بشمار می…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

مسئولیت و اختیار انسان در برابر جهنم و مجازات

زیتون-احمد فعال: یادداشتی را یکی از دوستان لطف کردند و از کانال نقدآگین با عنوان…

۱۰ مهر ۱۴۰۵

انسان دشواری وظیفه است

اگر به ایران برگردم چه خواهم گفت

۱۰ مهر ۱۴۰۵

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵