دیپلمات‌ ایرانی بازداشت شده در آلمان به بلژیک تحویل داده شد

زیتون– آلمان، یک دیپلمات ایرانی متهم به تلاش برای «بمب‌گذاری» در نشست مجاهدین خلق در پاریس، را به بلژیک تحویل داد.

پیشتر جمهوری اسلامی ایران اتهام‌های وارد شده را رد کرده و خواستار آزادی دیپلمات خود شده‌ بود.

این دیپلمات اسدالله اسدی نام دارد و در سفارت ایران در وین کار می‌کرد.

او تیرماه امسال در پیوند با تحقیقات مشترک در آلمان، بلژیک و فرانسه درباره پرونده «بمب‌گذاری»، در ایالت بایرن آلمان بازداشت شد.

دادگاهی در آلمان با استرداد او به بلژیک موافقت کرد و حال دادستانی فدرال در این کشور به خبرگزاری فرانسه گفته اسدالله اسدی روز ۱۷ مهر ماه به بلژیک تحویل داده شده‌است.

اسدالله اسدی برای انجام روند محاکمان در دادگاهی در بروکسل حاضر خواهد شد.

تحقیقات و اتهام‌های وارد شده به اسدی مربوط به طرح «بمب‌گذاری» در همایش سازمان مجاهدین خلق در نهم تیر ماه می‌شود. او متهم است به یک زوج ساکن در آنتورپ در بلژیک سفارش داده بود به این همایش «حمله کنند».

این زن و شوهر در بروکسل در حالی‌که ۵۰۰ گرم ماده منفجره بسیار قوی پروکسید استون، و یک چاشنی همراه داشتند، بازداشت شده بودند. پلیس در انتقال این مواد منفجره به این زوج، به اسدی مظنون است.

تهران اتهام‌های وارد شده را رد کرده‌است. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن آن‌که خواستار آزادی دیپلمات خود شده، می‌گوید «با توجه به اسناد و مدارک موجود، نقش معاندان، بدخواهان و عوامل مخرب شناخته‌شده در طراحی این نمایش مضحک روشن است».

دهم تیر ماه دولت فرانسه دارایی‌های متعلق به سرویس‌های اطلاعاتی ایران و دو شهروند ایرانی، از جمله آقای اسدی، را در واکنش به «طرح حمله به همایش مجاهدین خلق» مسدود کرد. همزمان وزارتخانه‌های کشور، خارجه، و اقتصاد فرانسه در یک اطلاعیه مشترک، با اشاره به «طرح حمله» نوشتند که «این اقدام شدیداً‌ جدی است و نمی‌توان آن را بی‌پاسخ گذاشت».

همایش «شورای ملی مقاومت» و نهاد مرتبط با آن، «سازمان مجاهدین خلق ایران»، در نهم تیرماه در حومه پاریس برگزار شده بود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

«اگر فقیه نصیحت کند که عشق مباش پیاله ای بدهش گو دماغ را تر کن» و: «سر بالین فقیهی نومید کوزه‌ای دیدم لبریز سوال/… من قطاری دیدم فقه می‌برد و چه سنگین می‌رفت» به یادگار

ادامه »

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز

ادامه »