جمع آوری ۵۰ هزار امضا در ترکیه برای محاکمه اردوغان

زیتون- صدها تن از شهروندان ترکیه با برگزاری تظاهراتی مقابل مقر سازمان ملل در ژنو محاکمه رییس جمهوری ترکیه را به دلیل ارتکاب جنایاتی جنگی در سوریه و عراق خواستار شدند.
پیشتر سیاستمداران و اندیشمندان ترکیه تاکید کرده بودند که دولت ترکیه اولین خطر برای امنیت این کشور و منطقه به شمار می‌رود چرا که از سال‌های گذشته با باز گذاشتن مرزها به روی ده‌ها هزار تکفیری برای ورود با کامیون‌های حامل اسلحه و همچنین میزبانی پادگان‌های آموزشی برای آموزش تروریست‌ها اقدام به حمایت مستمر از تروریسم در سوریه کرده که این اقدام نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت در زمینه مبارزه با تروریسم است.
ایسنا به نقل از خبر گزاری رسمی سوریه نوشت که سخنگویان هیات هماهنگی اروپایی حزب سوسیالیست می‌گویند، کمپین حامی محاکمه اردوغان از ابتدای سال جاری میلادی آغاز شده و از سوی ۵۰ هزار شهروند ترکیه مقیم کشورهای اروپایی به امضا رسیده است و قرار است این امضاها سه شنبه آینده به کمیته حقوق بشر سازمان ملل تحویل داده شود.

586901_750
شهروندان ترکیه با ثبت این امضاها محاکمه اردوغان را در دادگاه بین‌المللی به اتهام حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق با همه ابزارها و امکانات خواستار شدند.
سخنگویان در همایشی در استانبول تاکید کردند که از پیگیری اردوغان که مرتکب قتل مردم سوریه و ویرانی‌هایی در این کشور، عراق و منطقه شده دست نخواهند کشید و تمام شواهدی که این امر را ثابت کند به کمیته حقوق بشر ارائه خواهد کرد.
در همین حال، حقوقدانان، نمایندگان اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و سندیکاهای شغلی نیز بر لزوم محاکمه اردوغان به دلیل ارتکاب چنین جنایاتی تاکید کردند.
رییس انجمن صلح ترکیه همچنین بر لزوم محاکمه اردوغان در دادگاه جرایم بین‌المللی تاکید کرد و افزود: بیشترین میزان اطلاعات و اسنادی که ثابت کند اردوغان با گروه‌های تروریستی در ارتباط بوده و مسئول کشتار هزاران شهروند سوری است جمع آوری خواهد شد.
وی افزود که قرار است اولین جلسات دادگاهی در ترکیه با حضور رییس سابق دادگاه عالی قانون اساسی و شخصیت‌های آکادمیک و حقوقدانان مهم و برخی مقامات بین‌المللی در سپتامبر آینده برگزار شود.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

اندیشمند حوزه علوم دینی، خانم صدیقه وسمقی، در یادداشت خود تحت عنوان “نه به ابتذال سرکوب‌گری” منتشر شده در سایت زیتون در ۴ خرداد ۱۴۰۲ می‌نویسد: “سال‌هاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی،

ادامه »

سالهاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، از یک ابربحران رنج می‌برد، ابربحرانی که از دل بحران‌های فراوان

ادامه »

انسان ها را از منظر نسبت آنها با دردها و مسئولیت‌پذیری اجتماعی عموماً به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد: ۱.

ادامه »