سنای آمریکا طرح اقامه دعوا علیه عربستان به دلیل حملات ۱۱ سپتامبر را تصویب کرد

زیتون– سنای آمریکا روز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت لایحه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن، خانواده‌های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ می‌توانند علیه حکومت عربستان سعودی اقامه دعوا کنند.

سنای آمریکا به رغم تهدیدهای ریاض مبنی بر بیرون کشیدن میلیارد‌ها دلار از دارایی‌های خود از خاک ایالات متحده، به لایحه «عدالت علیه حامیان تروریسم» رای مثبت داد. مصوبه یاد شده به خانواده‌های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر این حق را می‌دهد تا به دلیل هر نقشی که احتمالا عناصر وابسته به حکومت عربستان سعودی در این حملات داشته‌اند در دادگاه‌های فدرال آمریکا علیه ریاض اقامه دعوا کنند. بسیاری از سناتورهای دمکرات از این طرح حمایت کرده‌اند که آن ها را مقابل کاخ سفید قرار داده است.

رادیو فردا در این باره نوشت: این لایحه باید در مجلس نمایندگان آمریکا نیز به تصویب رسیده و سپس از سوی باراک اوباما، رییس جمهوری، امضاء شود. با این حال، دولت وی تهدید کرده است که این مصوبه را وتو خواهد کرد. دولت ایالات متحده می‌گوید که چنین طرحی می‌تواند آمریکایی‌های خارج از کشور را در معرض مخاطرات قانونی قرار دهد.

گرچه اسامه بن لادن، مغز متفکر حادثه تروریستی نیویورک، از خانواده‌ای نزدیک به حکومت سعودی بود و ۱۵ نفر از ۱۹ عامل این حملات از اتباع عربستان بودند، مقامات ریاض از زمان رخداد ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در نیویورک که به مرگ بیش از سه هزار نفر انجامید همواره دست داشتن در این واقعه تروریستی را انکار کرده‌اند.

ریاض پیشتر تهدید کرده بود که در صورت تصویب چنین لایحه‌ای، ۷۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌های خود را در خاک آمریکا برای جلوگیری از بلوکه شدن خواهد فروخت. نیویورک تایمز در گزارش خود گفته بود که عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان، شخصا این پیام تهدیدآمیز را به واشینگتن ابلاغ کرده است.

جان اف لیمن، نماینده جمهوریخواه و عضو سابق کمیسیون کنگره درباره یازده سپتامبر، در مصاحبه‌ای از «شواهد روشنی» سخن به میان آورده است مبنی بر اینکه افرادی از حکومت عربستان سعودی جزئی از شبکه حامیان هواپیماربایان در روز ۱۱ سپتامبر بوده‌اند.

نتایج این تحقیق که در رسانه‌های آمریکا به گزارش «۲۸ صفحه‌ای» معروف و در سال ۲۰۰۴ تهیه شده، هنوز محرمانه است.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

جامعه ایران را می توان از نظر سیاسی به سه طیف مخالفان، موافقان و قشر خاکستری تقسیم کرد. باید گفت که مخالفان کسانی هستند که معتقدند جمهوری اسلامی اصلاح ناپذیر است و باید برود. موافقان

ادامه »

دکتر بیژن عبدالکریمی جزو معدود اندیشمندان و فلسفه‌ورزانی است که اغلب تلاش می‌کند اخلاق‌مدارانه، در اندیشه‌ورزی و کنشگری‌اش، با پرهیز از رادیکالیسم و اتخاذ

ادامه »

بسیاری از شهروندان و بازیگران اقتصادی اعم از مصرف‌کننده، سرمایه‌گذار، تولیدکننده از خود می‌پرسند که چرا با هر تکانه در

ادامه »