Categories: خبرها

آمریکا از ایران آب سنگین می‌خرد

زیتون-  روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با انتشار گزارشی مدعی شد دولت آمریکا قطعات و مواد استفاده شده در برنامه هسته‌ای ایران را خریداری می‌کند. بنا به این گزارش، قرار است مراحل نهایی عقد قرارداد، روز جمعه ۲۲ آوریل در وین انجام شود.
بر اساس این گزارش، قرار است واشنگتن ۳۲ تن آب سنگین از ایران بخرد. تنها راکتور هسته‌ای آب سنگین ایران در اراک قرار دارد. طبق تعهد ایران در برجام، قلب این رآکتور خارج و با بتن پر شد. مقام‌های ایران می‌گویند قرار است این راکتور مطابق با آخرین فناوری‌ها و با کمک دانشمندان دیگر کشورها بازطراحی شود. آب سنگین یکی از مواد لازم برای تولید پلوتونیوم است که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار رود.
عصر ایران نوشت این برای نخستین بار است که دولت آمریکا از ایران یک محصول هسته‌ای خریداری می‌کند.
به نوشته یورونیوز،‌ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا با اشاره به مشکل ایران برای کاهش مواد و تجهیزات هسته‌ای خود، مطابق با تعهدات این کشور در برجام گفته است: «آب سنگین ایران را آزمایش کردیم. کاملا راضی کننده بود. اندکی از آن را می‌خریم. این [کار ما] مثل صدور یک بیانیه برای همه دنیا است که آن‌ها هم می‌توانند از ایران آب سنگین بخرند.»
بی بی سی هم به نقل از وال استریت ژورنال اضافه کرد: مقام‌های ایرانی و آمریکایی، امروز جمعه سوم اردیبهشت در وین قرارداد خرید آب سنگین ایران را به ارزش هشت میلیون و ۶۰۰ هزار دلار امضا می‌کنند.
قرار است آب سنگین خریداری شده از ایران در هفته‌های آینده برای تحقیقات بیشتر به آزمایشگاهی در تنسی منتقل شود. احتمالا مقداری از این محموله برای مصارف تجاری به شرکت‌های خصوصی فروخته خواهد شد.
با این حال مشکل بنیادین برای انعقاد و اجرای این قرارداد، مساله نقل و انتقال پول است؛ با توجه به محدودیت‌های بانکی ایران و عدم دسترسی این کشور به سیستم مالی ایالات متحده معلوم نیست پول چنین معامله‌ای قرار است چگونه پرداخت شود.
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه با ارسال نامه‌ای به ارنست مونیز خواستار شفافیت بیشتر در نحوه پرداخت به ایران و تضمین‌هایی برای عدم استفاده از این پول برای «حمایت از فعالیت‌های تروریستی شده است.»

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026