Categories: خبرها

نزار زکا ایران را ترک کرد

زیتون– نزار زکا، شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا، پس از حدود چهار سال حبس در ایران امروز (سه‌شنبه) ایران را ترک کرد.

رویترز خبر داد که او ساعاتی پس از دریافت آزادی مشروط٬ همراه با سرلشکر عباس ابراهیم فرستاده ویژه رییس جمهوری لبنان، از تهران به سوی لبنان پرواز کرده است.

نزار ذکا، شهروند لبنانی در ایران به ده سال زندان محکوم شده است.

او که دارای اقامت دائم آمریکا است،‌ کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات است و برای یک موسسه غیرانتفاعی فناوری اطلاعات در واشینگتن کار می‌کرد. این شهروند لبنانی در روز ۲۷ شهریور سال ۹۴ در پنجمین سفر خود به ایران که به دعوت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری صورت گرفته بود، از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در زندان اوین به سر می‌برد.

این شهروند دو تابعیتی توسط قاضی صلواتی به ده سال حبس محکوم شده است.

پیشتر غلامحسین اسماعیلی٬ سخنگوی قوه قضاییه٬ با اعلام این خبر که اسم «نزار زاکا» در لیست عفو شدگان از سوی رهبر انقلاب وجود ندارد، گفت: «درخواست آزادی نزار زاکا به صورت ویژه بررسی می‌شود.»

پیشتر وزارت خارجه لبنان اعلام کرده بود که ایران قرار است نزار زکا، شهروند لبنانی را که از سال ۲۰۱۵ به اتهام جاسوسی برای آمریکا در ایران زندانی است، آزاد کند.

سخنگوی قوه قضائیه امروز گفت که به غیر از خود نزار زکا، میشل عون رییس جمهوری و حزب‌الله لبنان خواستار آزادی مشروط او شده بودند.

 

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵