Categories: خبرها

فلامینگویی که پس از ۲۸ سال به دریاچه ارومیه بازگشته بود شکار شد

زیتون- فلامینگویی که سال ۱۳۶۷، زمانیکه جوجه بود، در دریاچه ارومیه حلقه گذاری شده بود امسال پس از ۲۸ سال به زادگاه خود بازگشت اما با نامهربانی شکارچیان متخلف مواجه شده و جان خود را از دست داد.

رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این باره گفت:« محیط بانان پارک ملی دریاچه ارومیه حین گشت زنی در منطقه سولدوز با یک فلامینگوی زخمی مواجه شده و موضوع را به مرکز اداره اطلاع دادند.»

امید یوسفی در ادامه گفتوگویش با دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران خبر داد که این فلامینگو مورد اصابت ساچمه های اسلحه شکاری قرار گرفته بود زنده گیری و جهت درمان به اداره کل و سپس کلینیک دامپزشکی منتقل گردید. اما به دلیل وجود تعدادی ساچمه در پا و بدن این فلامینگو و گذشت چند روز از این حادثه، تلاش های دامپزشکان برای جان این پرنده حمایت شده بی نتیجه ماند و متاسفانه فلامینگوی مجروح پس از چند روز از بین رفت.

اطلاعات حلقه ای که روی پای این فلامینگو قرار دارد نشان می دهد این پرنده ۲۸ سال قبل در مرداد سال ۱۳۶۷ در دریاچه ارومیه متولد شده و زمانیکه جوجه بوده توسط کارشناسان محیط زیست ایران حلقه گذاری شده است.

پیش از بروز بحران خشکی دریاچه ارومیه، سالانه چند صد هزار فلامینگو جهت زمستان گذرانی و حتی جوجه آوری در بهار در پارک ملی دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن فرود می آمدند و این زیستگاه مکانی امن برای حضور فلامینگوها و تخم گذاری انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی محسوب می شد.

امسال پس از آبگیری بخش هایی از دریاچه ارومیه دسته های فلامینگو مجدد به این زیستگاه بازگشته اند که متاسفانه برخی از آنها از جمله این فلامینگوی ۲۸ ساله مورد کم لطفی شکارچیان متخلف قرار گرفته اند.

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026