Categories: خبرها

پلمپ یک کتاب فروشی و یک کافه به جرم ولنتاین

زیتون- امروز و بعد از گذشت نزدیک به دوماه از روز والنتاین به دستور اماکن کتاب فروشی ترنجستان سروش و کافه فرانسه پلمپ شدند.

امروز  سعید مکرمی، مدیر کتاب فروشی ترنجستان به ایسنا گفت:« در روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن‌ماه دوستان اماکن به ترنجستان آمدند و با اشاره به وجود عکس قلب بر روی جلد دو کتاب، این موضوع را ترویج فرهنگ غرب خواندند؛ درحالی‌که موضوع هر دو کتاب سبک زندگی ایرانی – اسلامی و ازدواج بود.» او افزود:« اعتراض‌های ما برای جلوگیری از این امر به نتیجه‌ای نرسید و آنان با این استدلال که شما در حال ظاهرسازی هستید، اعلام کردند که در این روز‌ها (هم‌زمان با ولنتاین) ما می‌توانیم و مجوز داریم تا حتی اگر کسی روی پلاستیکش عکس قلب بود، آن را توقیف کنیم. با این استدلال تعدادی از کتاب‌های ما را که مجوز ارشاد داشتند، برداشتند و با خود بردند و برگه اخطاریه پلمب را به ما دادند.»

حکمی که امروز اجرا شد تا در شرایطی که صنعت نشر ایران روزهای سختی را می گذراند، یک کتاب فروشی دیگر نیز به تعطیل شود.

اما این تنها اجرای حکم پلمپ امروز نبود. کسانی که سر و کارشان با خیابان انقلاب است، کافه فرانسه را می شناسند. کافه ای که خاطرات چندین نسل از دانشجویان را در خود ساخته است. اما به گزارش «زیتون» امروز این کافه هم به جرم «ولنتاین» پلمپ شد. جرم این کافه پذیرانی از میهمانانی بود که ولنتاین را جشن گرفته اند.

طی چندسال گذشته، مبارزه ای همه جانبه از سوی نیروی انتظامی با آنچه «فرهنگ منحط غرب» خوانده می شود، به گوش میرسد. سال گذشته این خبر در قالب «بخشنامه مهم اداره اماکن با موضوع مقابله با ترویج فرهنگ منحط غرب موسوم به روز والنتاین» روی سایت رسمی اتحادیه آبمیوه بستنی و کافی شاپ تهران قرار گرفت.
در این بخشنامه آمده بود: «واحد‌های صنفی به هیچ عنوان حق تبلیغ و عرضه اجناس با نام و علایم والنتاین را ندارند و هیچ گونه تجمع دختران و پسران و اهدای نمادهایی چون عروسک و گل و شکلات و… نباید در واحد صنفی به وجود بیاید در غیر این صورت عواقب ناشی از آن به عهده شخص و واحد صنفی است.»

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵